Buzz

Ο Γουόνγκ Καρ Γουάι ετοιμάζει σίκουελ του «Chungking Express»

στα 10

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλοκή επιστρέφει στους ήρωες των 90ς, αλλά προσθέτει ένα ακόμα ζευγάρι που γνωρίζεται κι ερωτεύεται το 2036.

Ο Γουόνγκ Καρ Γουάι ετοιμάζει σίκουελ του «Chungking Express»

Πριν από δύο μήνες πληροφορηθήκαμε ότι ο Γουόνγκ Καρ Γουάι επιστρέφει και στη Σαγκάη και στην οθόνη (αλλά... την μικρή!) με το «Blossoms Shanghai». Σήμερα διαβάζουμε ότι έχει ένα ακόμα σχέδιο στο μυαλό του για το 2020.

Ο Καρ Γουάι έχει γράψει το σίκουελ του «Chungking Express» (1994), το οποίο ονομάζει «Chungking Express 2020». Σύμφωνα με το Variety, ο Καρ Γουάι έχει υποβάλει το σενάριο για κυβερνητική έγκριση, κάτι που σημαίνει ότι είναι έτοιμος για να πάει για γύρσμα. Το πρότζεκτ φέρει την υπογραφή της Shanghai Fanhuali, της εταιρίας παραγωγής που στηρίζει και το «Blossoms».

Σύμφωνα με πηγές, ο Καρ Γουάι αρχικά ήθελε να γυρίσει μία μικρού μήκους ως σίκουελ της ταινίας του 1994, αλλά πολύ σύντομα κατάλαβε ότι έχει στα χέρια του μία μεγάλου μήκους ταινία.

Θυμηθείτε κι αυτό: Γουόνγκ Καρ Γουάι: ο Master μιλάει αποκλειστικά στο Flix!

Chungking Express 607

Παρόλο που η πλοκή παραμένει ακόμα ένα μυστήριο, μερικές λεπτομέρειες μάς θέλουν να επιστρέφουμε στα 90ς και στις ιστορίες των αστυνομικών ηρώων του «Chungking Express» (του 223 και της ξανθιάς femme fatale και του 663 και της ονειροπόλα Φέι, που δουλεύει σε καντίνα), ενώ το 2036 να συναντάμε δύο νέους που αρνούνται να υπακούσουν στο γενετικά προδιαγεγραμμένο ζευγάρωμά τους και θέλουν να ακολουθήσουν τη δική τους μοίρα και να ερωτευθούν.

Ο ίδιος ο Καρ Γουάι κρατά το στόμα του κλειστό. Η ομάδα του απάντησε με «no comment» στο Variety, οπότε δεν έχουμε ούτε διασταύρωση πληροφοριών, ούτε ένδειξη για το πότε σκοπεύει να ξεκινήσει το πρότζεκτ στο άμεσο μέλλον.

Περιμένουμε με ανυπομονησία. Οπως άλλωστε και για κάθε πρότζεκτ του. Ακόμα κι αν αυτό είναι η 4Κ προβολή του «In the Mood for Love» για την επέτειο των 20 χρόνων από την πρεμιέρα του.

Διαβάστε περισσότερα: