Buzz

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα μιλάει για τον πατέρα της ατομικής βόμβας

στα 10

Ο Νόλαν επιστρέφει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με μια ταινία βιογραφία για τον Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ.

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα μιλάει για τον πατέρα της ατομικής βόμβας

Οταν κυκλοφόρησε η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Tenet» στις αίθουσες δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τις εντυπώσεις αλλά ούτε και το box office. H Warner πήρε το ρίσκο και έκανε πρεμιέρα εν μέσω της πανδημίας πέρσι την ταινία κερδίζοντας μόλις 57 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office και 300 εκατομμύρια παγκόσμια, αν και τότε ο Νόλαν είχε πει πως είναι απολύτως ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά ο ίδιος έχει αφήσει πίσω του όλα αυτά και κοιτάζει ήδη να ετοιμάσει τη νέα του ταινία η οποία φαίνεται πως θα ασχολείται με τον δημιουργό της ατομικής βόμβας Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ. Σύμφωνα με το Deadline η ταινία θα επικεντρώνεται στον ρόλο που έπαιξε ο Οπενχάιμερ στην κατασκευή της ατομικής βόμβας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε ακόμα: Το Netflix διεκδικεί τον Κρίστοφερ Νόλαν

Oppenheimer

Ο Νόλαν κοιτά να την δώσει το σενάριό του σε στούντιο εκτός της Warner, o οποίος αποχώρησε μετά από δυο δεκαετίες από εκεί όταν το στούντιο αποφάσισε να κυκλοφορήσει στην Αμερική όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στην διαδικτυακή πλατφόρμα του HBO Max, αμφισβητώντας έτσι την ηθική του καθώς αντιμετωπίζει τους σκηνοθέτες του με τέτοιο άδικο τρόπο.

Μέχρι στιγμής η ταινία δεν έχει κάποιο τίτλο ή ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Νόλαν ασχολείται με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε ταινία του. Το «Dunkirk», το οποίο επικεντρώνοντας στην διάσωση βρετανών στρατιωτών από την Δουνκέρκη της Γαλλίας, του έδωσε την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ σκηνοθεσίας.