Buzz

«Chi-raq»: Ο μύθος της Λυσιστράτης κατά τον Σπάικ Λι

στα 10

Πρώτη μεγάλη κινηματογραφική κυκλοφορία των Amazon Studios, το «Chi-raq» του Σπαικ Λι είναι μια μοντέρνα εκδοχή της Λυσιστράτης στους αιματοβαμμένους δρόμους του Σικάγο.

«Chi-raq»: Ο μύθος της Λυσιστράτης κατά τον Σπάικ Λι

«Chi-raq» είναι μια έκφραση πολύ διαδεδομένη στη νότια περιοχή του Σικάγο που περιγράφει με γλαφυρότητα μια εμπόλεμη ζώνη που μετράει απώλειες μεγαλύτερες και από αυτές που συμβαίνουν στο Ιράκ. Εκεί τοποθετεί ο Σπάικ Λι την υπόθεση της νέας του ομότιτλης ταινίας, μια νέα εκδοχή της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη, όπου οι γυναίκες της περιοχής αποφασίζουν να κατέβουν σε «απεργία σεξ» προκειμένου να συνετίσουν τα αγόρια τους και να τους πείσουν να σταματήσουν να αλληλοσκοτώνονται με ρυθμούς... πολυβόλου.

Η ταινία είναι η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή των Amazon Studios που βαδίζει στα βήματα του Netflix και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στον Σπάικ Λι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Σικάγο που ζήτησαν από τον Λι να αλλάξει τον τίτλο της ταινίας, απειλώντας τον με υψηλούς φόρους και τον Σπάιλ Λι να αποκαλεί το Δήμαρχο «bully» και να επιτίθεται στην υποκρισία μπροστά σε ένα γνωστό σε όλους γεγονός για την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή.

Αρχικός πρωταγωνιστής της ταινίας ήταν ο Κάνιε Γουέστ, ο οποίος όμως αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Τεγιονά Πάρις, ο οποίος πλαισιώνεται από τους Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζένιφερ Χάντσον, Τζον Κιούζακ, Νικ Κάνον και Αντζελα Μπάσετ, ενώ η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο Amazon Prime αλλά και σε περιορισμένη διανομή στις αίθουσες.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Chi-raq»:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: