Ο Τσαρλς Μάνσον βρισκόταν στη φυλακή (με ένα πολύ μικρό διάλειμμα) από τα 32 του χρόνια μέχρι και σήμερα που στα 83 του χρόνια πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρντας. Εκτίοντας εννέα συνολικά ποινές ισόβιας κάθειρξης, ο Μάνσον είδε τις αρχές να του αρνούνται 12 φορές τη δυνατότητα αναστολής, αλλά και το μύθο του να γιγαντώνεται με το πέρασμα του χρόνου, σχεδόν περισσότερο και από τα χρόνια που ελεύθερος έσπερνε τον τρόμο στα κατά τ'άλλα αθώα καλοκαίρια των τελών των '60s.
Διαβάστε ακόμη: Ο Κουέντιν Ταραντίνο βρήκε το θέμα της επόμενης ταινίας του: τις δολοφονίες της «Οικογένειας Μάνσον»
H σχέση του Μάνσον με το Χόλιγουντ υπήρξε στενή, όχι μόνο γιατί στα ελάχιστα χρόνια που έμεινε εκτός φυλακής έζησε στο φουλ το Καλοκαίρι της Αγάπης, αρχικά στο Σαν Φρανσίσκο ως φέρελπις νέος μουσικός και στη συνέχεια στο σπίτι του Ντένις Γουίλσον των The Beach Boys στη Sunset Boulevard, αλλά γιατί η γοητεία του και η ηγετική του φιγούρα συγκέντρωσε γύρω του μια ομάδα από νεαρούς και νεαρές ακόλουθους που δεν άργησαν να σχηματίσουν μια φονική «οικογένεια».
Με αφορμή το «Helter Skelter» των The Beatles από το White Album και ενώ ο Μάνσον ζούσε μαζί με τα μέλη της πολυπληθούς οικογένειάς του στο Spahn Movie Ranch, στο Τσατγουόρθ της Καλιφόρνια όπου γυρίζονταν διάσημες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, κηρύχθηκε ο «φυλετικός πόλεμος» που οδήγησε στο φόνο επτά ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους η ηθοποιός και τότε σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ.
Διαβάστε ακόμη: O Ρόμαν Πολάνσκι δεν θα ξεχάσει ποτέ τη Σάρον Τέιτ
Η βίαιη δολοφονία της Σάρον Τέιτ (στην πόρτα του σπιτιού της γράφτηκε με αίμα η λέξη «PIG») υπήρξε για πολλούς το τέλος μιας ολόκληρης εποχής αθωότητας για το Χόλιγουντ, την Αμερική και τα συνεχόμενα καλοκαίρια της αγάπης. Ο Τσαρλς Μάνσον καταδικάστηκε σε θάνατο το 1971, έχοντας ωστόσο αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ποπ κουλτούρα.
Από τον Μέριλιν Μάνσον μέχρι τους Kasabian που πήραν το όνομά τους από τον ίδιο και την «οικογένειά» του, μέχρι το μιούζικαλ «Assassins» του Στίβεν Σοντχάιμ, τις πολλαπλές αναφορές στο όνομά του σε ταινίες, τραγούδια, τηλεοπτικές σειρές και λογοτεχνία και πιο πρόσφατα τον Κουέντιν Ταραντίνο που ετοιμάζεται να γυρίσει μια ταινία για το 1969 με αναφορές στην «οικογένεια Μάνσον», ο Τσαρλς Μάνσον έμεινε στην Ιστορία περισσότερο κι από όσο έμεινε στη φυλακή.
Δείτε εδώ το «Helter Skelter: The Horrific Story of the Manson Family Murders» που εξηγεί όλη την ιστορία πίσω από το μύθο:
Ακούστε εδώ το «Cease το Exit» του Τσαρλς Μάνσον που έγινε αργότερα «Never Learnt to Love» από τον Ντένις Γουίλσον των The Beach Boys: