Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2021: Ενας τιμητικός Χρυσός Φοίνικας για τον Μάρκο Μπελόκιο

στα 10

Και μια καινούρια ταινία από τον αειθαλή ιταλό δημιουργό με τίτλο «Marx Can Wait».

Flix Team
Κάννες 2021: Ενας τιμητικός Χρυσός Φοίνικας για τον Μάρκο Μπελόκιο

Οπως έχει ήδη ανακοινώσει το φεστιβάλ, η Τζόντι Φόστερ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της τελετής έναρξης και τώρα μαθαίνουμε πως η τελετή λήξης θα τιμήσει τον Μάρκο Μπελόκιο, έναν από τους σπουδαίους του ιταλικού σινεμά που είχε βρεθεί πρόσφατα και πάλι στο φεστιβάλ με τον «Προδότη».

Αυτή τη φορά, ο Μπελόκιο θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ το «Marx Can Wait», ένα απόλυτα προσωπικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί την ιστορία του αδελφού του, ο οποίος αυτοκτόνησε στα 29 του χρόνια, ένα γεγονός που ο σκηνοθέτης δεν ξεπέρασε ποτέ. Προσπαθώντας να κατανοήσει τους λόγους αυτής της πράξης που συγκλόνισε τον ίδιο και την οικογένειά του και που αποτέλεσε πηγή ενοχής αλλά και έμπνευσης, ο Μπελόκιο εξερευνά την μνήμη και την φιγούρα του αδελφού του που με τον τρόπο της στοιχειώνει πάντα το σινεμά του.

Δείτε ακόμη: Κάννες 2021: Η Τζόντι Φόστερ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή έναρξης

marx can wait

Από την πρώτη του ταινία «Γροθιές στην Τσέπη», μέχρι σήμερα στα 81 του χρόνια, ο Μάρκο Μπελόκιο παραμένει μια από τις ξεχωριστές φωνές του ευρωπαϊκού σινεμά κι όπως τον περιγράφει ο Τιερί Φρεμό, «ένας σκηνοθέτης, ένας δημιουργός κι ένας ποιητής».

Διαβάστε εδω μια συνέντευξη του Μάρκο Μπελόκιο στο Flix και τον Μανώλη Κρανάκη.