Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Η Ναντίν Λαμπακί Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

στα 10

H Λιβανέζα σκηνοθέτης επιστρέφει φέτος στο Φεστιβάλ Καννών με μία τιμητική ιδιότητα.

Κάννες 2019: Η Ναντίν Λαμπακί Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

Πέρσι, το «Καπερναούμ» (η τρίτη της ταινίας μετά τα «Caramel» και το «Οταν Θέλουν οι Γυναίκες») ξεκίνησε την οσκαρική του πορεία κάνοντας πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών - κερδίζοντας μάλιστα το Βραβείο της Επιτροπής.

Φέτος, η Ναντίν Λαμπακί είναι και πάλι προσκεκλημένη του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για να αναλάβει μία τιμητική θέση: να προεδρεύσει της Κριτικής Επιτροπής του επίσημου παράλληλου τμήματος «Un Certain Regard» («Ενα Κάποιο Βλέμμα»).

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο (ο οποίος ήταν ο περσινός Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής που έδωσε το μεγάλο της βραβείο στο «Border» του Αλί Αμπάσι), η 45χρονη Λιβανέζα ηθοποιός και σκηνοθέτης δηλώνει:

Διαβάστε κι αυτό: Η Ναντίν Λαμπακί μιλάει στο Flix για όσα είδε στη σύγχρονη «Καπερναούμ» του Λιβάνου

Nadine Labacki 607

«Θυμάμαι τα χρόνια που ερχόμουν στο Φεστιβάλ Καννών ως φοιτήτρια κινηματογράφου. Ημουν τόσο ενθουσιασμένη που ζούσα την εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ στον κόσμο. Τότε, όλα έμοιαζαν σαν άπιαστο όνειρο για μένα. Θυμάμαι να σηκώνομαι από τα ξημερώματα για να μπω στις τεράστιες ουρές μήπως βρω ένα εισιτήριο...»

«Ολα μοιάζουν σαν να ήταν χθες, κι όμως έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που συμπλήρωσα την φόρμα συμμετοχής της Cinéfondation με το χέρι μου να τρέμει και την καρδιά γεμάτη όνειρα. Φέτος θα είμαι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Un Certain Regard κι αυτό αποδεικνύει ότι μερικές φορές η ζωή είναι καλύτερη κι από τα όνειρά μας. Ανυπομονώ να δω το πρόγραμμα του τμήματος φέτος, να συζητήσω, να διαφωνήσω, να μάθω από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αλλά και να εμπνευστώ από τη δουλειά των κινηματογραφιστών...»

Διαβάστε περισσότερα: