Buzz

Buena Vista Social Club: ετοιμάζεται το σίκουελ

στα 10

16 χρόνια μετά το υποψήφιο για Οσκαρ ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, γυρίζεται το σίκουελ που ακολουθεί τους Κουβανούς μουσικούς στην τελευταία τους περιοδεία.

Buena Vista Social Club: ετοιμάζεται το σίκουελ

Το «Buena Vista Social Club - Adios» θα είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει γλυκόπικρα ο τίτλος του: ένα αντίο στους ακόμα ενεργούς θρυλικούς μουσικούς της Κούβας, που ο Βιμ Βέντερς είχε αποτυπώσει το έργο τους στο υποψήφιο για Οσκαρ και εξαιρετικά δημοφιλές παγκοσμίως ντοκιμαντέρ του. Τότε ο Βέντερς είχε αποσύρει από την συνταξιοδότηση και την αφάνεια την παρέα του Ράι Κούντερ για να τους επανασυστήσει στο κοινό. Σήμερα, η δύο φορές υποψήφια για Οσκαρ Λούσι Γουόκερ θα ακολουθήσει τα 5 εν ζωή μέλη του Buena Vista Social Club στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους.

Διαβάστε ακόμα: «Το Αλάτι της Γης», το νέο μικρό αριστούργημα του Βιμ Βέντερς

Από όσα διαβάζουμε, το ντοκιμαντέρ θα είναι ένα συνολικό αντίο: τα υπερίληκα πλέον μέλη θυμούνται τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, μια ένδοξη εποχή που δεν υπάρχει πια, τους μουσικούς που έχασαν στην πορεία. Οι εξομολογήσεις θα διανθίζονται φυσικά από την ίδια την μουσική: τις συναυλίες στην Αβάνα.

Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Ιούλιο του 2015 και το ντοκιμαντέρ προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα το 2016.

Buena Vista Social Club 607 Τα μέλη του Buena Vista Social Club σήμερα

Διαβάστε ακόμα: Pina: Συγκινητικά αόρατος πίσω από την κάμερα ο Βέντερς, χορογραφεί το λυρικό ντοκιμαντέρ του όπως θα άρεσε στην Πίνα Μπάους

Να θυμίσουμε ότι η Λούσι Γουόκερ, εκτός των δύο οσκαρικών της ντοκιμαντέρ («The Tsunami and the Cherry Blossom» και «Waste Land») έχει υπογράψει για το ΗΒΟ το «Crash Reel», ενώ συμμετείχε στο Suandance με το «The Lion's Mouth Opens».

Την παραγωγή του ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει η Broad Green Pictures. Η προπώληση διεθνούς διανομής θα ξεκινήσει όμως από τώρα: στην αγορά του φεστιβάλ Καννών 2015.

Ανυπομονούμε και σας αφιερώνουμε:

.

Διαβάστε ακόμα: