Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στο φεστιβάλ του Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια

στα 10

Ο Ελληνας ηθοποιός κέρδισε το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για τον ρόλο του στην ταινία του Ρουτζέρε Ντιπάολα «Appartamento ad Atene».

Βραβείο για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στο φεστιβάλ του Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια
O Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με τον Ρίχαρντ Σάμελ σε σκηνή από την ταινία

Η ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη που προβλήθηκε πριν λίγες μέρες στο φεστιβάλ Tutto Italia και που συμμετέχει και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, διαδραματίζεται στην Αθήνα στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης υποδύεται έναν Αθηναίο, το σπίτι του οποίου επιλέγεται για να γίνει η νέα κατοικία ενός Γερμανού αξιωματικού. Η οικογένειά του θα πρέπει να συγκατοικήσει με τον τραχύ, αυστηρό ξένο και ο ίδιος θα προσπαθήσει να κρατήσει τις ισορροπίες και να προσεγγίσει τον «φιλοξενούμενό» του σαν άνθρωπο κι όχι σαν κατακτητή.

Το «Διαμέρισμα στην Αθήνα», κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερης ταινίας, σεναρίου και διεύθυνσης φωτογραφίας, αξιοπρόσεκτες διακρίσεις αφού στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότερες από εξήντα ταινίες, μερικές μάλιστα σαφώς πιο προβεβλημένες όπως για παράδειγμα τα «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν ή το «Terraferma» του Εμανουέλε Κριαλέζε.