Buzz

«Mean Dreams»: Δείτε το τρέιλερ για μια από τις τελευταίες ταινίες του Μπιλ Πάξτον

στα 10

Το θρίλερ του Νέιθαν Μορλάντο έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, όπου εισέπραξε θερμές κριτικές.

«Mean Dreams»: Δείτε το τρέιλερ για μια από τις τελευταίες ταινίες του Μπιλ Πάξτον

Ο πρόσφατος χαμός του Μπιλ Πάξτον στέρησε από το αμερικανικό σινεμά –και όχι μόνο– έναν από τους πιο ενδιαφέροντες, διακριτικούς αλλά αναμφίβολα χαρισματικούς καρατερίστες του. Η καριέρα του υπήρξε συναρπαστικά πολυσυλλεκτική, κινούμενη με ευκολία ανάμεσα σε χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ και ανεξάρτητες ταινίες, φιλμ για όλη την οικογένεια και σκοτεινές δημιουργίες είδους.

Στην τελευταία κατηγορία μοιάζει να ανήκει και το καναδικό «Mean Dreams», μια από τις τελευταίες ταινίες που γύρισε ο Αμερικανός ηθοποιός και η οποία προβλήθηκε πέρσι στο τμήμα Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη: Η Τίλντα Σουίντον παρουσιάζει το πρώτο teaser για το «Okja» του Μπονγκ Τζουν-χο

Mean Dreams 607

Η ταινία ακολουθεί τον Τζόνας και την Κέισι, ένα θαρραλέο αγόρι και το καινούργιο κορίτσι της διπλανής πόρτας, καθώς ξεκινούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Ενώ ένας άγουρος έρωτας ανθίζει σταδιακά ανάμεσα στους δύο δεκαπεντάχρονους νεαρούς, ο Τζόνας ανακαλύπτει ότι η βίαιη καθημερινότητα στο σπίτι της Κέισι παίρνει σταδιακά ακόμα πιο επικίνδυνες διαστάσεις και αποφασίζει να οργανώσει την απόδρασή τους, κλέβοντας από τον διεφθαρμένο αστυνομικό πατέρα της μια τσάντα γεμάτη χρήματα που προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών. Με τα κλεμμένα χρήματα ως μόνη τους διέξοδο προς μια καλύτερη ζωή, η Κέισι και ο Τζόνας θα διαφύγουν μαζί, με τον πατέρα της να τους καταδιώκει ανελέητα, και θα ανακαλύψουν τη σκληρή αλήθεια για το ως πού θα χρειαστεί να φτάσουν προκειμένου να επιβιώσουν.

Μια ιστορία ενηλικίωσης, λοιπόν, στις ζοφερές αποχρώσεις του θρίλερ, με τον Πάξτον να ερμηνεύει τον αδίστακτο πατέρα, έναν ρόλο δηλαδή σαν αυτούς που σημάδεψαν τις καλύτερες ερμηνείες του, όταν απομακρυνόταν από τους χαρακτήρες του καλού παιδιού για να περιπλανηθεί σε πιο σκοτεινά μονοπάτια και αμφιλεγόμενους ήρωες.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.


Διαβάστε και δείτε ακόμη

Mean Dreams poster 607