Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

H κινηματογραφική εβδομάδα που μας πέρασε μονοπωλήθηκε από την Αντέλ Εξαρχόπουλος και τη γυμνή της φωτογράφηση στο GQ, αλλά και όλα όσα μας οδηγούν νομοτελειακά στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου. Καλά όλα αυτά, αρκεί να υπάρχει πάντα ένας σούπερ ήρωας για να μας φυλάει...

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, η «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς, η ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Φεστιβάλ Καννών, θα βρίσκεται επιτέλους στις ελληνικές αίθουσες για να επιβεβαιώσει το θόρυβο που έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί, με αποκορύφωμα αυτήν την εβδομάδα. Από τη φωτογράφηση της Αντέλ Εξαρχόπουλος στο GQ (δείτε εδώ περισσότερα) που ανέβασε επικίνδυνα την (ήδη ανεβασμένη) θερμοκρασία γύρω από το παρασκήνιο της ταινίας, τη διαμάχη ανάμεσα στον δημιουργό της και τις δύο πρωταγωνίστριες του που εξελίσσεται στο απόλυτο (κινηματογραφικό) ξεκατίνιασμα της χρονιάς και την Αμερική, όπου η ταινία χαρακτηρίστηκε «ακατάλληλη για ανηλίκους» ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση γύρω από την ακαταλληλότητα των ταινιών που απευθύνονται κατά βάση σε νέους, διαβάστε εδώ αναλυτικά και χρονολογικά ολόκληρο το χρονικό ενός προαναγγελθέντος σκανδάλου.

2

Δεν είναι τυχαίο, αλλά την ίδια ακριβώς ημέρα έκαναν την εμφάνιση τους στο δίκτυο το τρέιλερ του «Captain America: Winter Soldier» (δείτε το εδώ) και ένα μικρό teaser του τρέιλερ του «X-Men: Days of Future Past» (δείτε το εδώ). Το πρώτο είναι θεαματικό, φέρνει τον Captain America στο παρόν και διαθέτει και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε ένα ρόλο που κρύβει μυστικά. Το δεύτερο είναι εξίσου θεαματικό, προεξοφλεί πως η υπόθεση του φιλμ θα εκτυλίσσεται σε δύο περιόδους (το παρελθόν και το παρόν) και αν ο Μπράιαν Σίνγκερ δεν μας διαψεύσει, μπορούμε ήδη να μιλάμε για ακόμη ένα σπουδαίο επεισόδιο στις κινηματογραφικές περιπέτειες των μεταλλαγμένων X-Men.

2

Το πρόσωπο της εβδομάδας ήταν με διαφορά ο Τζέιμι Ντόρναν, ο άνθρωπος που κέρδισε το ρόλο του Κρίστιαν Γκρέι στην κινηματογραφική μεταφορά του «Fifty Shades of Grey». Πριν ακόμη κάνει οποιαδήποτε επίσημη δήλωση, κυκλοφόρησαν όλες οι φωτογραφήσεις του (ως μοντέλο) και ανάμεσα τους και μερικές ολόγυμνες, ορεκτικό για όλα όσα θα δούμε όταν με το καλό θα κυκλοφορήσει η ταινία. Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο Τζέιμι Ντόρναν και κυρίως δείτε τον όπως τον γέννησε η μαμά του για να αποφασίσετε αν είναι ο ιδανικός για το ρόλο...

2

Στο δρόμο για το 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αυτήν την εβδομάδα μάθαμε ποιες ελληνικές ταινίες θα συμμετάσχουν στα προγράμματά του (διαβάστε αναλυτικά εδώ), ποια είναι η ταινία που θα κλείσει τη διοργάνωση (διαβάστε περισσότερα εδώ) και όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε (διαβάστε περισσότερα εδώ) πριν ανηφορίσουμε προς τη Θεσσαλονίκη.

2

Μέσα στην εβδομάδα, μάθαμε και τα ευχάριστα νέα του κάστινγκ της νέας - πρώτης αγγλόφωνης - ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου. Από την Λέα Σεϊντού (της «Ζωής της Αντέλ») μέχρι τον Μπεν Γουίσο (τον «Q» του «Skyfall»), το «The Lobster» γίνεται διεθνές και πολυαναμενόμενο - περισσότερο απ' όσο ήταν έτσι κι αλλιώς ως η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του δημιουργού του. (Διαβάστε εδώ περισσότερα για το καστ και την υπόθεση της ταινίας).

2

O Θοδωρής Δημητρόπουλος είδε τα δύο πρώτα επεισόδια του τέταρτου κύκλου του «The Walking Dead» και αναλύει μια σειρά - φαινόμενο που, ισορροπώντας ανάμεσα στους νεκρούς και τους ζωντανούς παραμένει μια εμπειρία ικανή να σε παγιδέψει μέσα στον ιστό της. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το «The Walking Dead»)

Αυτήν την εβδομάδα μάθαμε επίσης: