Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από το… μουντιάλ στον Γούντι Αλεν κι από το Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στα παράδοξα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η εβδομάδα που πέρασε σκόραρε σε κάθε τέρμα, εντός κι εκτός των συνόρων.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Αυτήν την εβδομάδα το Flix μεταφέρθηκε στο Κάρλοβι Βάρι, στο a-list διεθνές Φεστιβάλ της Τσεχίας, όπου σε λίγες μέρες θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ. Μ’ αυτήν την αφορμή είδαμε το πρώτο τρέιλερ της «Νορβηγίας», που αποκάλυψε τις πρώτες της ‘80s, ποπ και καταραμένες εικόνες. Ακαταμάχητος και απίστευτα διασκεδαστικός μοιάζει στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Βαγγέλης Μουρίκης, ως δεινός χορευτής και φωτοφοβικός βρικόλακας! Το Flix βρίσκεται στο Κάρλοβι Βάρι και μεταφέρει καθημερινά την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ, τον απόηχο των ταινιών που προβάλλονται εκεί και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα: μάθετε τα πάντα για το 49ο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στο ειδικό τμήμα του Flix.

Αγανακτήσαμε με τον βιαστικό, αντικανονικό τρόπο με τον οποίο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου προχώρησε στην προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, πριν ακόμα ο Γρηγόρης Καραντινάκης εκτίσει τη θητεία του και γίνει οποιοσδήποτε απολογισμός της δουλειάς του, όπως προβλέπεται. Περιμένουμε με ανυπομονησία την αντίδραση του Υπουργείου Πολιτισμού.

mundial

Διαπιστώσαμε ότι αγαπημένοι μας ηθοποιοί παθιάζονται με το μουντιάλ όσο οι πιο φανατικοί φίλαθλοι της γειτονιάς μας: ανάμεσά τους, ο έξαλλος Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ που υπερασπίστηκε με σθένος το Μεξικό και ο Χιου Λόρι που αγάπησε τον Γκέκα.

woody

Κάναμε όρεξη με τις νέες φωτογραφίες από το ρετρό, τζαζ ρομάντζο του Γούντι Αλεν, «Magic in the Moonlight». Μπορεί το τρέιλερ να μας προϊδεάζει ότι αυτή εδώ θα είναι μια από τις «αδύναμες» ταινίες του Γούντι των τελευταίων χρόνων, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε ξανά στο σύμπαν του, που μεταφέρεται αυτή τη φορά στη Νότια Γαλλία.

Αποχαιρετήσαμε τον Πολ Μαζούρσκι, τον γνωστό άγνωστο ενός «διαφορετικού» Χόλιγουντ, εκπρόσωπο της γενιάς που άλλαξε το αμερικανικό σινεμά στα τέλη της δεκαετίας του '60, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, παραμένοντας μια ιδιαίτερη περίπτωση ενός δημιουργού που θα άξιζε να ανακαλυφθεί μέσα στα χρόνια.

fox

Κρατήσαμε στα χέρια το… Χρυσό, βλέποντας το τρέιλερ του «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ. Αληθινή ιστορία, εξαιρετικό σενάριο και σκηνοθεσία, τρεις απίστευτες και απρόσμενες ερμηνείες από τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μαρκ Ράφαλο και Στιβ Καρέλ: αυτό εδώ το τρέιλερ είναι η αφετηρία μιας λαμπρής προοσκαρικής καριέρας που θα κορυφωθεί όταν το φιλμ θα κυκλοφορήσεις στις αμερικανικές αίθουσες τον Νοέμβριο του 2014.

trier

Αγριευτήκαμε… μαζοχιστικά, βλέποντας την εφιαλτική ταινία που γύρισε ο Λαρς φον Τρίερ στα 14 χρόνια του με τον μακροσκελή τίτλο «Why Try To Escape From Which You Know You Can’t Escape From? Because You Are A Coward!» Δείτε την κι εσείς, με δική σας ευθύνη!

summer

Υποδεχτήκαμε το πραγματικό καλοκαίρι, με δυο σταθερά αφιερώματα που σας δίνουν τις πιο υπέροχες προτάσεις για βραδιές στο μπαλκόνι με την τηλεόραση να παίζει. Από τη μια πλευρά, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος «Βλέπει τηλεόραση, ένα επεισόδιο τη φορά»: κάθε εβδομάδα, κάθε weekend αυτού του καλοκαιριού, το Flix κάνει επαναλήψεις σε μερικά από τα σημαντικότερα επεισόδια στην ιστορία της τηλεόρασης! Από την άλλη, κάθε μέρα του Ιουλίου, χωρίς εξαιρέσεις, στο αφιέρωμα «Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα», το Flix ανατρέχει σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά, έτσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα, καυτές, ιδρωμένες, λαμπερές κι ερωτικές.