Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Ο 4ος κύκλος μαχών για τον Σιδερένιο Θρόνο του Game of Thrones ξεκίνησε με ρεκόρ. Ενας πραγματικός τηλεοπτικός βασιλιάς, ο Ντέιβιντ Λέτερμαν παρέδωσε το σκήπτρο του. Στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τους ταλαντούχους του κινηματογράφου μας, όσο ο Υπουργός Πολιτισμού σφυρίζει αδιάφορα στον αέρα...

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Ηταν αναμενόμενο πως το πρώτο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου του «Game of Thrones» θα καθήλωνε το τηλεοπτικό κοινό, καταλήγοντας σε ένα ρεκόρ τηλεθέασης που επιβεβαιώνει πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πραγματικό φαινόμενο. H πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου του «Game of Thrones» συγκέντρωσε 6.6 εκατομμύρια θεατές, 2.2 εκ. δηλαδή περισσότερα από την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου και περίπου 900.000 θεατές περισσότερους από το προηγούμενο ρεκόρ της σειράς που συνέβη στην έκτη εβδομάδα της τρίτης σεζόν με συνολικό αριθμό 5.5 εκατομμύρια θεατές. Τα ρεκόρ του όμως δεν σταμάτησαν στα νούμερα τηλεθέασης. Διαβάστε περισσότερα...

Και ακολουθώντας μία συνήθεια που έγινε παράδοση, για άλλη μία χρονιά, Flix... gets medieval! Επιστρέψαμε κι εμείς -με άποψη, χιούμορ και αγάπη στην λεπτομέρεια- στο σύμπαν του Γουέστερος και ξεκινήσαμε τα καθιερωμένα μας recap. Απολαύστε αυτό του πρώτου επεισοδίου λοιπόν, μόνον εάν το έχετε ήδη δει, ή δεν σας πειράζουν τα spoilers.

2

Oσο στο Γουέστερος όμως παλεύουν και μηχανορραφούν για τον Σιδερένιο Θρόνο, ένας πραγματικός τηλεοπτικός βασιλιάς εγκαταλείπει τον δικό του. Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, ο επί δεκαετίες βασιλιάς της late night television, συνταξιοδοτείται. Και παραδίδει τα σκήπτρα του Τhe Late Night Show στον Στίβεν Κολμπέρ. Τέλος εποχής. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

3

Eίδαμε πρώτη εικόνα από δύο πολυαναμενόμενες ταινίες. Το «Gone Girl» του Ντέιβιντ Φίντσερ μας δείχνει ένα πρώτο teaser και μας κλείνει ραντεβού αύριο, Δευτέρα, για το κανονικό trailer. Με πρωταγωνιστές τον Μπεν Αφλεκ και τη Βρετανίδα Ρόζαμουντ Πάικ στους κεντρικούς ρόλους, τον Νιλ Πάτρικ Χάρις από δίπλα, τους Τρεντ Ρέζνορ και Ατικους Ρος, όπως ήταν αναμενόμενο, στο σάουντρακ κι ένα διαφορετικό τέλος στην ιστορία από το βιβλίο, ο Φίντσερ έχει την προσοχή μας. Δείτε το teaser του «Gone Girl».

3

H δεύτερη ταινία δεν είναι άλλη από την τελευταία του Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν. Το trailer του «A Most Wanted Man», του θρίλερ κατασκοπείας του Αντον Κόρμπιν, κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα για να αποδείξει αυτό που ξέραμε ήδη: χάσαμε ένα μεγάλο ταλέντο. Δείτε το...

4

Πίσω στην Ελλάδα προετοιμαζόμαστε για τα Bραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν αύριο Δευτέρα 14 Απριλίου. Οι υποψήφιοι μίλησαν στο φακό του Flix και τα είπαν όλα: τι μπορεί να κάνει το ελληνικό κοινό να αγαπήσει ξανά το ελληνικό σινεμά, τι σημαίνει ένα βραβείο για αυτούς, σε ποιον θα το έδιναν (με το χέρι στην καρδιά!) και ποιον θα ευχαριστήσουν αν ακούσουν το όνομά τους. Δείτε τους!

1

Ελληνικό και Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου υπογράφουν συμφωνία για το μέλλον του ελληνικού σινεμά. Aνακοινώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε η υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μηχανισμού υποστήριξης (διμερούς Ταμείου) συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας με χρονικό διάστημα λειτουργίας τριών ετών. Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο του Φόρουμ για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού που έγινε στο Παρίσι, παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκτός από τον... Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ο Κώστας Γαβράς υπήρξε ένας από τους ομιλητές του συνεδρίου. Διαβάστε τι δήλωσε στο Flix.

6

«Οσο πιο βαθιά η κρίση, τόσο πιο ριζοσπαστική η λύση», δηλώνει ο Αρης Χατζηστεφάνου στο Flix. Λίγες μέρες πριν, στις 10 Απριλίου, το καινούριο του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φασισμός Α.Ε.» έκανε την πρεμιέρα του online. Διαβάστε τι μας είπε ο δημιουργός του.

5

Tέλος, το Flix συνάντησε δύο μεγάλους ευρωπαίους ηθοποιούς, δύο πραγματικούς σταρ. Ο Μαντς Μίκελσεν μας απέδειξε ότι είναι badass, όποιον ρόλο κι αν υπηρετεί - από τον Μάικλ Κόλχαας μέχρι τον Χάνιμπαλ. Και η Ζιλιέτ Μπινός, που δίνει μία συγκλονιστική ερμηνεία στο «Καμίλ Κλοντέλ 1915» του Μπρουνό Ντιμόν, μας εξομολογήθηκε: «Μου λείπουν σκηνοθέτες σαν τον Ταρκόφσκι και τον Ντράγιερ». Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή της εδώ.