Buzz

Αυτή είναι η τελευταία ερμηνεία του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν

στα 10

Το trailer του «A Most Wanted Man» αποδεικνύει αυτό που ξέραμε ήδη: ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν ήταν ο καλύτερος. Δείτε το...

Αυτή είναι η τελευταία ερμηνεία του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν

Το κατασκοπευτικό θρίλερ που βασίζεται σε μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ (μετά την επιτυχία του «Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι», ο συγγραφέας έγινε ακόμα πιο ποθητός στο Χόλιγουντ) με τίτλο «A Most Wanted Man» είναι δυστυχώς η τελευταία ταινία που θα δούμε με πρωταγωνιστή τον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν. Μετά τον πρόωρο θάνατο του συγκλονιστικά ταλαντούχου ηθοποιού, τα μεγάλα λόγια είναι κι αυτά μικρά και λίγα. Εχουμε χάσει ένα κομμάτι του μέλλοντός μας. Ομως δεν είναι η πρώτη, ούτε δυστυχώς η τελευταία φορά που καλλιτέχνες θα υποκύψουν στους δαίμονές τους, στερώντας μας από το έργο που είχαν ακόμα να προσφέρουν. Ας δούμε λοιπόν τι είδους ρόλος είναι αυτός που σφραγίζει την ιστορία του Χόφμαν.

Σε σκηνοθεσία Αντον Κόρμπιν («Control», «Ο Αμερικάνος») και συμπρωταγωνιστές τους Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Ρόμπιν Ράιτ και Γουίλεμ Νταφό, ο Χόφμαν ερμηνεύει έναν γερμανό κατάσκοπο, ο οποίος διευθύνει μία μονάδα που εποπτεύει την μουσουλμανική κοινότητα του Αμβούργου. Στόχος του: να συλλάβει έναν θρησκευτικό και παρακρατικό ηγέτη, τον Δρ. Φέισαλ Αμπντουλάχ, και να ξεσκεπάσει το κύκλωμα τρομοκρατικών ενεργειών του.

Η ΜακΑνταμς ερμηνεύει μία ακτιβίστρια που θα βοηθήσει τον Χόφμαν να φτάσει στον Αμπντουλάχ, ακολουθώντας το νήμα πολλών δικών της μικρότερων συνδέσμων.

Οπως λέει κι ο Χόφμαν με συρριστική γερμανική προφορά: «Για να πιάσεις καρχαρία, χρησιμοποιείς ως δόλωμα ένα μπαρακούντα».

Το «A Most Wanted Man» κυκλοφορεί στην Αμερική στις 25 Ιουλίου.

.

Διαβάστε περισσότερα: