Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από το σπασμένο θερμόμετρο της Σκάρλετ Τζοχάνσον στο γιγαντιαίο κουνέλι του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα, στην προετοιμασία για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη ανοιξιάτικη ποικιλία.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Αυτήν την εβδομάδα, τεστάραμε τις αντοχές μας, βλέποντας τις πιο σέξι σκηνές στη φιλμογραφία της Σκάρλετ Τζοχάνσον. Και για επαλήθευση… είδαμε στο repeat το τρέιλερ του «Lucy», τη νέας ταινίας του Λικ Μπεσόν που τη μεταμορφώνει σε action heroine! Είδαμε τη στρατιά των πιθήκων να κατακτούν καβάλα το Λος Αντζελες, στο νέο teaser του «Dawn of the Planet of the Apes». Ευχαριστήσαμε την Κάμερον Ντίαζ και τον Τζέισον Σίγκελ για το δικό τους «Sex Tape». Απολαύσαμε τον Τζέιμς Γκαντολφίνι, σε υπέροχο συνδυασμό με τον Τομ Χάρντι, στον τελευταίο του ρόλο στο σινεμά, στο τρέιλερ του «The Drop». Μπήκαμε σε διάθεση νοσταλγική με το τρέιλερ του «Jimmy’s Hall», ίσως την τελευταία ταινία του Κεν Λόουτς.

eak

Παρασυρθήκαμε από τις προετοιμασίες για τη φετινή επιβράβευση του ελληνικού σινεμά: Μάθαμε ποιοι θα είναι οι Υποψήφιοι στην 5η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου](https://flix.gr/news/brabeia-ellhnikhs-akadhmias-kinhmatografoy-2014-oi.html). Κρυφοκοιτάξαμε στις πρόβες για τη βραδιά, με παρουσιάστρια τη Μίνα Ορφανού και σκηνοθέτη τον Χρίστο Γεωργίου. Και περάσαμε μια μέρα μαζί με τους υποψήφιους, που μίλησαν στην κάμερα του Flix για τη δουλειά τους, σ’ ένα αφιέρωμα που θα δείτε ολόκληρο την ερχόμενη Πέμπτη.

xenia

Ταξιδέψαμε σε κόσμους φανταστικούς με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα κι αναρωτηθήκαμε τι λέει στο ημίγυμνο αγόρι το γιγάντιο κουνέλι!

pulp

Γιορτάσαμε τα 20 χρόνια (κιόλας;) από την πρώτη φορά που είδαμε το «Pulp Fiction», φρεσκάροντας 16 ατάκες από την ταινία, που έχουν γίνει, πια, σταθερή καθημερινή διάλεκτος! «Play with matches, you get burned...»

leo

Αποχαιρετήσαμε τον Λεωνίδα Παπαγεωργίου, τον αιθουσάρχη και διανομέα, τον έναν από τους λίγους ανθρώπους που βοήθησαν το σινεμά στη χώρα μας να γίνει πιο όμορφο.

lobster

Συνεχίσαμε να εντυπωσιαζόμαστε από το καστ που συγκεντρώνει ο Γιώργος Λάνθιμος, για τη νέα του ταινία, «The Lobster»: Μετά από τον Κόλιν Φάρελ, τη Ρέιτσελ Γουάις, τη Λεά Σεντού και μια ακόμα δεκάδα to die for ηθοποιών, και ο Τζον Σι Ράιλι προστίθεται στους συντελεστές του «The Lobster», που κάνουν γυρίσματα σε βικτωριανό ξενοδοχείο της Ιρλανδίας.

fargo

Κάναμε μια αναδρομή σ’ ολόκληρη την πρώτη σεζόν του «Brooklyn Nine-Nine», την τηλεοπτική σειρά που αναδείχθηκε στην αγαπημένη μας φετινή κωμωδία, αξιολογήσαμε (με σχετική φρίκη) το φινάλε του «How I Met Your Mother και πήραμε μια πρώτη γεύση από το τηλεοπτικό «Fargo», ακούγοντας τους συντελεστές της καινούριας, βασισμένης στην ταινία των αδελφών Κοέν σειράς, να μιλάνε για κάτι που δεν είναι τυπική τηλεόραση: δε βλέπουμε την ώρα!