Buzz

Βρώμικο χρήμα, καθαρό ταλέντο: Τζέιμς Γκαντολφίνι και Τομ Χάρντι στο πρώτο τρέιλερ του «The Drop»

στα 10

Σ’ έναν εκπληκτικό συνδυασμό συμμετοχών που διατρέχει Ευρώπη και Αμερική, το «The Drop» μοιάζει μ’ ένα συνηθισμένο crime movie που εκτοξεύεται χάρη στις υπογραφές του. Ακόμα καλύτερα, παρουσιάζει τον Τζέιμς Γκαντολφίνι στον τελευταίο ρόλο του...

Βρώμικο χρήμα, καθαρό ταλέντο: Τζέιμς Γκαντολφίνι και Τομ Χάρντι στο πρώτο τρέιλερ του «The Drop»

Το σενάριο ανήκει στον Ντένις Λεχέιν, με υπέροχα σκοτεινά διαπιστευτήρια το «Gone Baby Gone» του Μπεν Αφλεκ, το «Mystic River» του Κλιντ Ιστγουντ και το «Shutter Island» του Μάρτιν Σκορσέζε – βασίζεται μάλιστα στο δικό του διήγημα, «Animal Rescue», από τη συλλογή Boston Noir. Σκηνοθετεί ο Φλαμανδός Βέλγος Μίκαελ Ρόσκαμ, που το 2011, με το «Bullhead / Μοσχαροκεφαλή», έβαλε στο χάρτη όχι μόνο το δικό του όνομα, αλλά και του Ματίας Σένερτς, ωθώντας τον σε μια διεθνή, πια, καριέρα. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Χάρντι και, στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του, ο Τζέιμς Γκαντολφίνι – χωρίς, φυσικά, να λείπει κι ένας δεύτερος ρόλος για τον Σένερτς ως σήμα κατατεθέν, αλλά και για τη Νούμι Ραπάς που συνεχίζει την καριέρα της στο θρίλερ. Ο τίτλος είναι «The Drop» και προορίζεται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 19 Σεπτεμβρίου – άρα γιατί όχι μια επίσημη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

drop02

Στο «The Drop», ο Τομ Χάρντι υποδύεται τον Μπομπ Σαγκινόφσκι, μοναχικό μπάρμαν σ’ ένα ποτάδικο στο Μπρούκλιν, ο οποίος άθελά του βρίσκεται μπλεγμένος στο ευρύ δίκτυο «ρίψης χρημάτων» του νεοϋορκέζικου υποκόσμου. Με τις οδηγίες του ιδιοκτήτη του μπαρ και ξαδέλφου του, Μαρβ, που ενσαρκώνει ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, ο Μπομπ θα συμμετάσχει σε μια τραγικά αποτυχημένη απόπειρα ληστείας και θα τραβήξει πάνω του την προσοχή της αστυνομίας που διερευνά το βρώμικο παρελθόν της γειτονιάς του, εκεί όπου φίλοι, συγγενείς κι εχθροί συνεργάζονται αδιάκριτα για να επιβιώσουν, ανεξαρτήτως κόστους.

Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι έφυγε λίγο καιρό αφότου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «The Drop» - ο Τομ Χάρντι αποχαιρέτησε το συνεργάτη του λέγοντας, «Ηταν υπέροχος. Ηταν ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Εκπληκτικά ευγενικός και γενναιόδωρος. Με είχε περιβάλλει με τη ζεστασιά του. Πραγματικά, αγάπησα πολύ τον Τζέιμς.»

Δείτε παρακάτω το πρώτο trailer του «The Drop» και βυθιστείτε από το πρώτο δευτερόλεπτο στη σκληρή, απόλυτα αντρική ατμόσφαιρά του.

Διαβάστε ακόμα: