Buzz

We need to take control of our lives again. Τρέιλερ για το «Jimmy's Hall» του Κεν Λόουτς

στα 10

Μια πολιτική μα και μαζί τρυφερή ιστορία στην Ιρλανδία του '20 είναι η καινούρια (και ίσως τελευταία) ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη.

We need to take control of our lives again. Τρέιλερ για το «Jimmy's Hall» του Κεν Λόουτς

Αν ο Κεν Λόουτς μείνει σταθερός στην απόφασή του να σταματήσει το σινεμά τότε το «Jimmy's Hall» ίσως να είναι η τελευταία ταινία του σε μια καριέρα που υπήρξε ανέκαθεν πολιτική, μα πάντα στραμμένη ολοκληρωτικά στον άνθρωπο.

Το «Jimmy's Hall» μοιάζει απόλυτα συντονισμένο σε αυτή του την λογική, αφού αφηγείται την ιστορίατου Τζέιμς Γκράλτον, έναν κομμουνιστή που στην δεκαετία του 1920, αντιστάθηκε στον αυστηρό έλεγχο της καθημερινής ζωής από την Καθολική εκκλησία και κυνηγήθηκε άγρια για την αίθουσα χορού την οποία λειτουργούσε στο Λέιτριμ της Ιρλανδίας και μέσα από την οποία κήρυττε τις απόψεις του.

Στην πορεία, η σύγκρουσή του με την εκκλησία άγγιξε ακόμη και την βία και ο Γκράλτον τελικά απελάθηκε από την χώρα το 1933, για να ζήσει στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το «έγκλημα» του Γκράλτον σύμφωνα με τον Κεν Λόουτς ήταν ότι «έχτισε μια αίθουσα στην οποία νέοι άνθρωποι μπορούσαν να συγκεντρωθούν για να μάθουν, να διαφωνήσουν, να ονειρευτούν, αλλά πάνω απ΄όλα να χορέψουν και να διασκεδάσουν».

Η ταινία του φιλοδοξεί να χαιρετίσει την διάθεση αυτών των ανθρώπων με το ελεύθερο πνεύμα και το πρώτο τρέιλερ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, μοιάζει να το κάνει με απόλυτη επιτυχία.

Το «Jimmy's Hall» θα βγει στις αίθουσες της Μεγάλης Βρετανίας στις 30 Μαΐου κάτι που σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο συμπέρασμα πως το φιλμ θα κάνει την πρεμιέρα του λίγες μέρες νωρίτερα, στο φεστιβάλ των Καννών.


2

2

2

2

2

2

2

Διαβάστε ακόμη: