Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2020: Δείτε την Skype συνέντευξη του (καταδικασμένου σε περιορισμό στο Ιράν) Μοχάμαντ Ρασούλοφ

στα 10

Μπορεί να μην κατάφερε να είναι στο Βερολίνο για να αποδεχθεί ο ίδιος τη Χρυσή Αρκτο, αλλά ο Μοχάμαντ Ρασούλοφ μίλησε για το «There is no Evil» σε μία 15λεπτη βιντεοσυνέντευξη. Δείτε την!

Berlinale 2020: Δείτε την Skype συνέντευξη του (καταδικασμένου σε περιορισμό στο Ιράν) Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Η καρέκλα του Μοχάμαντ Ρασούλοφ ήταν κενή το βράδυ της πρεμιέρας της νέας του ταινίας «There is no Evil» στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Και χθες το βράδυ, όταν το όνομά του ακούστηκε από τον Τζέρεμι Αϊρονς, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής της Berlinale, ως τον νικητή της Χρυσής Αρκτου, η κόρη του, Mπαράν Ρασούλοφ, οι παραγωγοί του, οι ηθοποιοί του και το συνεργείου του παρέλαβαν το βραβείο. Διαβάστε αναλυτικά για την τελετή απονομής κι όλα τα βραβεία της 70ης Berlinale εδώ

Βλέπετε, μετά την επιστροφή του από τις Κάννες το 2017, όπου παρέλαβε το μεγάλο βραβείο του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» για το «Ενας Ακέραιος Ανθρωπος», η κυβέρνηση του Ιράν τον καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκιση (για «προπαγάνδα»), κατέσχεσε το διαβατήριό του ώστε να μην μπορεί να βγει από τη χώρα και του απαγόρευσε να ξαναγυρίσει ταινία. Εκείνος όμως δεν έπαψε να παραμένει ένας ακέραιος άνθρωπος. Και γύρισε το «There is no Evil» - με κίνδυνο πλέον της ζωής του.

Διαβάστε την κριτική του Flix:To «There's no Evil» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ αναρωτιέται σε ποια πλευρά του νόμου κρύβεται το κακό

Γιατί ο Ρασούλοφ δεν θα σταματήσει να μιλάει και να σχολιάζει και να καυτηριάζει το απολυταρχικό καθεστώς της χώρας του - θα το κάνει με τις ταινίες του και θα το κάνει και με τις συνεντεύξεις του. Μπορεί να ήταν απών στο Βερολίνο, αλλά έδωσε μία συνέντευξη μέσω Skype όπου αναλύει την έμπνευση της ταινίας, την αλήθεια της και τι σημαίνει για έναν σκηνοθέτη η ανάγκη να φωνάξει, όσο είναι φιμωμένος.

Πατήστε το play:



Διαβάστε ακόμη:

Berlinale 2020: Χρυσή Αρκτος με πολιτικό μήνυμα στον Μoχάμαντ Ρασούλοφ
Berlinale 2020:To «There's no Evil» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ αναρωτιέται σε ποια πλευρά του νόμου κρύβεται το κακό
Berlinale 2020: Αυτά είναι τα βραβεία των ανεξάρτητων επιτροπών
Berlinale 2020: Βραβείο στο «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη από τη Διεθνή Ενωση Κινηματογράφων Τέχνης
Berlinale 2020: Η γνώμη του Flix για όλες τις ταινίες του Διαγωνιστικού Προγράμματος
Berlinale 2020: Τα πρόσωπα του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου


Το 70ό Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου διεξήχθη από τις 20 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου 2020. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε στο ειδικό τμήμα του Flix.