Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2014: To «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα κερδίζει το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο Forum

στα 10

Το φεστιβάλ του Βερολίνου υποδέχτηκε την ταινία με θριαμβευτικές κριτικές και τώρα την αποχαιρετά με μια πιο... έμπρακτη επίδειξη αγάπης.

Berlinale 2014: To «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα κερδίζει το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο Forum
Ο Αθανάσιος Καρανικόλας κρατά το βραβείο ανάμεσα στους παραγωγούς του φιλμ

Τα βραβεία των ανεξάρτητων επιτροπών του φεστιβάλ δόθηκαν πριν λίγη ώρα και ανάμεσά τους ήταν κι αυτό της Οικουμενικής Επιτροπής. Το οποίο στο τμήμα του Forum απονεμήθηκε στην ταινία του Αθανάσιου Καρανικόλα «Στο Σπίτι».

Το Οικουμενικό Βραβείο που δίνεται από μέλη της Καθολικής και Προτεσταντικής Εκκλησίας και που έχει παρουσία σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ όπως για παράδειγμα κι αυτό των Καννών ή της Βενετίας, δίνει αντίθετα απ΄ότι ίσως θα περίμενε κανείς από την σύνθεση των μελών του, μερικά αληθινά θαρραλέα βραβεία.

Ετσι φέτος στο διαγωνιστικό του Βερολίνου το βραβείο πήγε στο «Kreuzweg» μια ταινία που κοιτάζει με αμφίσημο τρόπο την πίστη και την οργανωμένη θρησκεία (με μια ειδική μνεία στο «71»). Στο Panorama τα βραβεία πήγαν στο «Calvary» και στο «Triptyque» των Ρόμπερτ Λεπάζ και Πέντρο Πίρες.

Το φιλμ του Καρανικόλα βραβεύτηκε στο Forum, σαν επιστέγασμα μιας εξαιρετικής πορείας μέχρι τώρα, που είχε αρχίσει με θαυμάσιες κριτικές και sold out προβολές στο φεστιβάλ.

Διαβάστε την κριτική μας για το «Στο Σπίτι», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Αθανάσιου Καρανικόλα και δείτε όλη την αποστολή της ταινίας στο φεστιβάλ, να μιλά στην κάμερα του Flix.

Μαθαίνετε τα πάντα για την Berlinale 2014, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς