Buzz

Bergman Revisited: Γύρισε κι εσύ ένα φιλμ για τον Ινγκμαρ Μπέργκμαν

στα 10

Το Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου προσκαλεί σκηνοθέτες για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Σουηδού δημιουργού.

Bergman Revisited: Γύρισε κι εσύ ένα φιλμ για τον Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Στις 14 Ιουλίου 2018 κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Σουηδού auteur που σημάδεψε το σινεμά με ταινίες όπως η «Persona», η «Εβδομη Σφραγίδα», το «Φάννυ και Αλέξανδρος», οι «Αγριες Φράουλες» και το «Κραυγές και Ψίθυροι». Και το Σουηδικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το κανάλι SVT, σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να το γιορτάσουν, με το Bergman Revisited: τη δημιουργία μια σειράς μικρού μήκους ταινιών εμπνευσμένων από το έργο του σκηνοθέτη.

Προσκαλούν, λοιπόν, έξι έμπειρους σκηνοθέτες που θεωρούν ότι έχουν κάποια σύνδεση με το έργο του Μπέργκμαν να σκηνοθετήσουν από μία μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας (live action ή animation) με διάρκεια έως 10 λεπτά, η όποια μπορεί να βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένη ταινία του, σε κάποιο χαρακτήρα ή τοποθεσία, ή σε οτιδήποτε μπορεί να προέρχεται από το κινηματογραφικό του σύμπαν.

Ingmar Bergman 607

Κάθε ταινία θα χρηματοδοτηθεί με ένα πόσο μέχρι 122 χιλιάδες δολάρια, ενώ οι επιλεγμένοι σκηνοθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν το σπίτι του Μπέργκμαν, στο νησί Φάρο, για να εξελίξουν το σενάριό τους! Οι ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2018 στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ, ενώ στη συνέχεια θα προβληθούν από το SVT, το καλοκαίρι του 2018.

Οι υπεύθυνοι του Bergman Revisited δήλωσαν ότι το πιθανότερο είναι πως οι περισσότεροι από τους σκηνοθέτες που θα επιλεγούν θα είναι Σουηδοί, αλλά ότι δεν αποκλείονται και δημιουργοί από τον υπόλοιπο κόσμο που νιώθουν κάποιου είδους εκλεκτική συγγένεια με το έργο του Μπέργκμαν, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω κάποιας σουηδικής εταιρείας παραγωγής. Η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής είναι στις 10 Οκτωβρίου.

Αν, λοιπόν, νιώθετε τυχεροί και πιστεύετε ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το σινεμά του Μπέργκμαν σας έχει σημαδέψει, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αίτηση εδώ, αν και μάλλον θα χρειαστείτε μια κάποια βοήθεια από το google translate!

Διαβάστε ακόμη

The Seventh Seal 607