Buzz

Από το Γουέστερος σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά. Οι Μπένιοφ και Βάις ετοιμάζουν τη δική τους σειρά ταινιών «Star Wars»

στα 10

To νέο έφερε ένα κοράκι από το Γουέστερος σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά, αλλά κάποιοι δεν φαίνεται να χάρηκαν και τόσο με την είδηση.

Από το Γουέστερος σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά. Οι Μπένιοφ και Βάις ετοιμάζουν τη δική τους σειρά ταινιών «Star Wars»

Το νέο χτύπησε σαν κεραυνός εν αιθρία. Οι δημιουργοί και σεναριογράφοι της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειρά αυτό τον καιρό, του «Game of Thrones», Ντέβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις, θα γράψουν και θα κάνουν παραγωγή μιας νέας σειράς ταινιών «Star Wars».

To αναπάντεχο αυτό νέο ανακοίνωσε χτες η Disney και η Lucasfilm, λέγοντας πως η νέα σειρά αυτή δεν θα σχετίζεται με την ιστορία της οικογένειας του Σκάιγουκερ, η οποία αναμένεται να τελειώσει με το «Episode XI» το 2019, ούτε με την τριλογία που ετοιμάζει ο Ράιαν Τζόνσον, και θα είναι κάτι τελείως καινούργιο και διαφορετικό. Οι Μπένιοφ και Βάις θα ξεκινήσουν να γράφουν το σενάριο αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 8ου και τελευταίου κύκλου του «Game of Thrones», το 2019.

Δείτε ακόμα: Πρώτες εικόνες για το «Solo: Α Star Wars Story»

star wars 607

Η Κάθλιν Κένεντι δήλωσε πως «οι Ντείβιντ και Νταν είναι κάποιοι από τους καλύτερους σεναριογράφους εκεί έξω. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται περίπλοκους χαρακτήρες, το βάθος μιας ιστορίας, αλλά και το πλούτο μιας μυθολογίας, θα είναι καινοτόμο για το σύμπαν του ‘Star Wars’ το οποίο βρίσκω αρκετά εντυπωσιακό».

Ακόμα και οι ίδιοι οι Μπένιοφ και Βάις δεν φαίνεται να κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για το νέο αυτό πρότζεκτ λέγοντας πως «το καλοκαίρι του 1977 ταξιδέψαμε σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά και από δεν έχουμε πάψει να το ονειρευόμαστε. Μας τιμά αυτή η ευκαιρία που μας δίνεται, είμαστε λίγο τρομαγμένοι από την ευθηνή, και αρκετά ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας σεζόν του ‘Game of Thrones’».

Πριν λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί πως οι Μπένιοφ και Βάις ετοίμαζαν άλλη μια σειρά για το HBO με τίτλο «Confederate», όπου μετά το τέλος του Εμφυλίου στην Αμερική, η δουλεία παρέμεινε νόμιμη, το οποίο από ότι φαίνεται προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με το κανάλι να έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση για το μέλλον της σειράς.

Η Disney δεν έδωσε στην δημοσιότητα το πότε οι νέες αυτές ταινίες από το σύμπαν του «Star Wars» θα κυκλοφορήσουν, αλλά ούτε λεπτομέρειες για την ιστορία, με τον CEO της εταιρείας Μπομπ Ιγκερ να λέει πως απλά «θα επικεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο της μυθολογίας της σειράς». Ο Ιγκερ πρόσθεσε επίσης πως όταν οι Μπένιοφ και Βάις τον προσέγγισαν με μια ιδέα για την ιστορία, δεν είχαν ποτέ σκοπό να κάνουν μια τηλεοπτική σειρά «Star Wars», παρόλο που έγιναν διάσημοι από την τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμα: Ενας ακτιβιστής των ανδρικών δικαιωμάτων έσβησε όλες τις γυναίκες από το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι»

star wars game of thrones 607

Τα νέα αυτά μπορεί να έγιναν δεκτά από αρκετούς με ενθουσιασμό και χαρά, αλλά όχι και δίχως ενστάσεις. Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα , πολλοί βλέπουν το μέλλον του «Star Wars» αρκετά «λευκό». Μέσα στα 41 χρόνια της σειράς, και τις 17 ταινίες οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει ή ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν σύντομα, το 96% των ανθρώπων που έχουν σκηνοθετήσει ή γράψει μια τις ταινίες αυτές είναι λευκοί άντρες, με εξαίρεση την Λι Μπράκετ, μια λευκή γυναίκα που βοήθησε στο γράψιμο του σεναρίου του «The Empire Strikes Back».

Μπορεί η νέα τριλογία να έχει προσθέσει περισσότερες γυναίκες και χαρακτήρες διαφορετικών φυλών στην σειρά, αλλά για κάποιους αυτό δεν είναι αρκετό. Θέλουν περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικές φυλές και γυναίκες να εμπλακούν στο γράψιμο και την σκηνοθεσία των ταινίων που, όπως χαρακτηρίζουν, για πολλά χρόνια ήταν ανδροκρατούμενη και λευκή. Και η προσθήκη των Μπένιοφ και Βάις φαίνεται πως πυροδότησε νέες αντιδράσεις, λέγοντας πως «το σύμπαν αυτό είναι αρκετά μεγάλο για όλους».

Στον αντίλογο των παραπάνω, υπάρχει η άποψη ότι το «Star Wars» είναι μια «μηχανή» η οποία τρέφεται από τα λεφτά της βιομηχανίας του Χόλιγουντ -και την τρέφει- και είναι φυσιολογικό να προσλάβει τα άτομα εκείνα που κατάφεραν να συνδυάσουν με μοναδικό τρόπο το δράμα, τους εξαιρετικά καλογραμμένους χαρακτήρες και τους ψηφιακούς δράκους. Και αυτοί έτυχε να είναι, για άλλη μια φορά, λευκοί άντρες.

Δείτε ακόμα: Σε έναν γαλαξία όχι και τόσο μακριά: Οι πιο όμορφες σκηνές του «Star Wars» σε ένα βίντεο

benniof weiss 607

Ας το παραδεχτούμε όμως. Ναι, το «Star Wars» είναι μια αδηφάγα μηχανή που το μόνο που θέλει είναι να βγάλει περισσότερα λεφτά πατώντας πάνω σε ένα πολυαγαπημένο franchise. Και ναι δίνει ευκαιρίες μόνο σε λευκούς άντρες σκηνοθέτες, οι οποίοι μπορεί να είναι κι απόλυτα αναλώσιμοι, όπως ο Κόλιν Τρέβοροου από το «Episode XI» ή ο Φιλ Φορντ και Κρις Μίλερ από την ταινία του «Solo», δίχως κάν να ρισκάρει να ανακαλύψει σε ποιους νέους γαλαξίες μπορούν να πάνε την σειρά άνθρωποι από διαφορετικό background, κάτι που πιθανότατα θα πρόσθετε περισσότερο ενδιαφέρον.

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν το είχε πει καλύτερα όταν δήλωνε πως «αν η Ντι Ρις (η σκηνοθέτης του «Μudbound», το οποίο έχει προταθεί φέτος για 4 Οσκαρ, αλλά όχι αυτό της σκηνοθεσίας) ήταν λευκός άντρας, τώρα θα ετοιμαζόταν να σκηνοθετήσει το επόμενο ‘Star Wars’ και θα είχε προταθεί για Οσκαρ». Μεγάλες, πικρές αλήθειες.


Διαβάστε ακόμη