Buzz

Ασχημα τα νέα. Η ταινία «Batgirl» δεν θα κυκλοφορήσει τελικά

στα 10

Η Warner αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει την ταινία «Batgirl» ούτε στις αίθουσες ούτε στο HBO Max. Οι λόγοι; Για την ώρα ασαφείς! [Update: Διαβάστε και την ανακοίνωση των σκηνοθετών μετά από αυτή την απόφαση.]

Ασχημα τα νέα. Η ταινία «Batgirl» δεν θα κυκλοφορήσει τελικά

Να και κάτι που κανείς δεν περίμενε. Σαν βόμβα μεγατόνων στο Χόλιγουντ και στο σύμπαν της DC έσκασε η είδηση πως η Warner αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει καθόλου - ούτε σε streaming πλατφόρμα ούτε στις αίθουσες - την ταινία «Batgirl», η οποία είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και ήταν σχεδόν έτοιμη.

Με ένα αρχικό μπάτζετ 70-80 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο τελικά έφτασε στα 90 εκατομμύρια λόγω της πανδημίας, η ταινία σε σκηνοθεσία των Αντίλ Ελ Αρμπί και Μπιλάλ Φαλάχ και πρωταγωνιστές τους Λέσλι Γκρέις στον ρόλο της Μπάρμπαρα Γκόρντον, την κόρη του Επιθεωρητή Τζιμ Γκόρντον (τον οποίο ερμηνεύει ο Τζ. Κ. Σίμονς) η οποία γίνεται η Batgirl, τον Μπρένταν Φρέιζερ στον ρόλο του κακού πυρομανή Firefly και τον Μάικλ Κίτον στον ρόλο του Batman, ήταν αρχικά να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο HBO Max.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κόλιν Φάρελ δίνει ένα update για την σειρά του «Πιγκουίνου» στο HBO Max

batgirl

Οπως ανέφερε αρχικά η New York Post και αργότερα επιβεβαίωσε και το The Wrap, η ταινία είχε πάρει το πράσινο φως όταν ο Τζέισον Κίλαρ ήταν CEO της Warner, όμως όταν ανέλαβε ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ την προεδρία φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια τα οποία τον έδειχναν να είναι αφοσιωμένος στην κινηματογραφική εμπειρία. Παρόλα αυτά όμως οι λόγοι για τον όποιο αποφασίστηκε να γίνει κάτι τέτοιο παραμένουν λίγο ασαφείς.

Το The Hollywood Reporter αναφέρει πως ο κύριος λόγος ήταν για να κόψουν τα έξοδα με κάποιους εκ των έσω να λένε «ότι οι ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού που πάνε απευθείας για streaming δεν έχουν πλέον νόημα βάσει της νέας στρατηγικής της εταιρείας». Από την άλλη η New York Post αναφέρει πως η ταινία ήταν «ανεπανόρθωτα» κακή και ανάξια είτε για κυκλοφορία στις αίθουσες είτε στο HBO Max.

Από την άλλη το Variety έχει μια διαφορετική άποψη και αναφέρει ότι «οι μέσα από το στούντιο επιμένουν ότι η απόφαση δεν οφείλεται στην ποιότητα της ταινίας ή στην πίστη τους στους κινηματογραφιστές, αλλά από την επιθυμία του στούντιο οι ταινίες της DC να αφορούν τη μεγάλη κλίμακα θεατών», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως το «Batgirl» δεν είναι ένα φαντασμαγορικό blockbuster.

Διαβάστε ακόμα: H Lady Gaga σε συζητήσεις για να παίξει στο σίκουελ του «Joker» στον ρόλο της Χάρλεϊ Κουίν. Και θα είναι μιούζικαλ!

Batgirl main

Η απόφαση ήρθε λίγες μέρες μετά και το Comic-Con του Σαν Ντιέγκο όπου εκεί η Marvel κατάφερε να επισκιάσει αρκετά την DC με τις ανακοινώσεις της. Και μέσα σε αυτά ας μη ξεχνάμε ότι ο Ματ Ριβς είναι επίσης και σύμβουλος στα θέματα της DC, προσωπική επιλογή του Ζάσλαβ. Αν ζητήθηκε και η άποψη του πάνω στο θέμα είναι, ωστόσο, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πάντως από όπου και να το δει κάποιος όλο αυτό δεν δείχνει καλό για το DCEU. Μια ταινία όπως το «Batgirl» να κόβεται άδοξα ενώ το «The Flash», μετά από όλα όσα έχουν γίνει με τον Εζρα Μίλερ, να είναι ακόμα προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες. Σίγουρα πολλοί φανς δεν θα το αφήσουν να τελειώσει όλο αυτό έτσι εύκολα.


Update 4/8

Σε μια νέα ανάρτηση στα social media, το σκηνοθετικό δίδυμο πίσω από το «Batgirl» Αντίλ Ελ Αρμπί και Μπιλάλ Φαλάχ μίλησαν για την απόφαση της Warner να ακυρώσει την ταινία. Οι κινηματογραφιστές δεν μασούν λόγια και είναι προφανώς έκπληκτοι από την ανακοίνωση, καθώς είχαν προγραμματίσει να συνεχίσουν τις εργασίες για την ταινία.

«Είμαστε λυπημένοι και συγκλονισμένοι από την είδηση. Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ως σκηνοθέτες, είναι κρίσιμο να προβληθεί η δουλειά μας στο κοινό, και ενώ η ταινία δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα, ευχόμαστε οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγκαλιάσουν οι ίδιοι την τελική ταινία. Ισως μια μέρα θα το κάνουν Αλλάχ θέλοντος.

«Το καταπληκτικό καστ και το συνεργείο μας έκαναν τρομερή δουλειά και δούλεψαν τόσο σκληρά για να φέρουν στη ζωή το Batgirl. Είμαστε για πάντα ευγνώμονες που ήμασταν μέρος αυτής της ομάδας. Ήταν όνειρο να συνεργαστώ με τόσο φανταστικούς ηθοποιούς όπως ο Μάικλ Κίτον, ο Τζ. Κ. Σίμονς, ο Μπρένταν Φρέιζερ, ο Τζέικομπ Σίπιο, ο Κόρεϊ Τζόνσον, η Ρεμπέκα Φροντ και ιδιαίτερα η σπουδαία Λέσλι Γκρέις, που απεικόνιζε το Batgirl με τόσο πάθος, αφοσίωση και ανθρωπιά.

«Σε κάθε περίπτωση, ως τεράστιοι θαυμαστές του Batman από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά, ήταν προνόμιο και τιμή να είμαι μέλος του DCEU, έστω και για λίγο. Batgirl For Life.»