Buzz

Ολα όσα μάθαμε από το πάνελ της Marvel στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο

στα 10

Ο Κέβιν Φάιγκι ανέβηκε στην σκηνή του Comic Con στο Σαν Ντιέγκο για να παρουσιάσει το χρονολόγια του MCU και το Multiverse Saga ως και το 2025.

Flix Team
Ολα όσα μάθαμε από το πάνελ της Marvel στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο

Εχουν περάσει τρία χρόνια από τότε ο Κέβιν Φάιγκι ανέβηκε τελευταία φορά στην σκηνή του Comic Con του Σαν Ντιέγκο για να παρουσιάσει την Τέταρτη Φάση του MCU. Και το Σάββατο που μας πέρασε επέστρεψε ξανά, μαζί με το πάνελ της Marvel, για να παρουσιάσει στο κοινό τις λεπτομέρειες για την επερχόμενη Πέμπτη Φάση αλλά και δίνοντας μια μικρή γεύση και από την Εκτη Φάση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Παρακάτω ακολουθούν όλα όσα μάθαμε για την υπόλοιπη Τέταρτη Φάση, την Πέμπτη Φάση και τι πρόκειται να ακολουθήσει στη Εκτη Φάση του MCU.

marvel comic con

Τέταρτη Φάση

She-Hulk: Attorney at Law

Γνωρίστε την Τζένιφερ Γουόλτερς, aka She-Hulk, μια δικηγόρο η οποία, μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό της, δέχτηκε μετάγγιση αίματος από τον ξάδερφό της Μπρους Μπάνερ, aka The Hulk, που της έδωσε δυνάμεις αντίστοιχες, αν κι όχι τόσο ισχυρές, δυνάμεις. Μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια πράσινη αρκετά δυνατή γυναίκα αλλά εξακολουθεί να διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά της, διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της νοημοσύνης και του συναισθηματικού ελέγχου της αλλά, όπως και ο Hulk, είναι επιρρεπής σε εκρήξεις θυμού και μπορεί να γίνει ακόμα πιο ισχυρή όταν θυμώσει. Μια κωμωδία, με δόσεις από «Fleabag», η σειρά θα πρεμιέρα στις 17 Αυγούστου στο Disney+.

black panther wakanda forever

Black Panther: Wakanda Forever

Ο Ναμόρ έρχεται στο MCU, καθώς το βασίλειο της Wakanda προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί μετά τον θάνατο του T'Challa. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μαζί με τους παλιούς ηθοποιούς, και οι Τένοτς Ουέρτα, Ντομινίκ Θορν, Μικαέλα Κοέλ, Μέιμπελ Καντένα, και Αλεξ Λιβαλάνι. Αυτή η ταινία θα ολοκληρώσει τη Τέταρτη Φάση, αν και δεν είναι σαφές το πώς ακριβώς. Δείτε το τρέιλερ εδώ.

marvel comic con

Πέμπτη Φάση

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Η Πέμπτη Φάση του MCU ξεκινά με την εισαγωγή του Κανγκ του Κατακτητή (Τζόναθαν Μέιτζορς), τον οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην σειρά «Loki», ο οποίος συναντά τον Σκοτ/Ant-Man στο Κβαντικό Βασίλειο όταν ο ίδιος βρίσκεται σε αυτό μυστηριωδώς μαζί με την κόρη του Κέισι, την Χόουπ/Σφήγκα, τον Χανκ (Μάικλ Ντάγκλας) και την Τζάνετ (Μισέλ Φάιφερ). Στην σκηνή η οποία παίχτηκε στο Comic Con έδειξε τον Μπιλ Μάρεϊ να κάνει έναν μικρό κάμεο, έως ένας φίλος της Τζάνετ, αλλά όλοι ανυπομονούν να δουν τον ρόλο του Κανγκ και τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσει το MCU. Τέλος ο σκηνοθέτης της ταινίας Πέιτον Ριντ ότι στην ταινία θα κάνει την εμφάνισή του και ένας μεγάλος κακός της Marvel. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 17 Φεβρουαρίου 2023.

secret invasion

Secret Invasion

Στην σειρά, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ την άνοιξη του 2023, πρωταγωνιστούν οι Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κόμπι Σμόλντερς, Μπεν Μέντελσον, Ντον Τσιντλ, Μάρτιν Φριμαν, Ολίβια Κόλμαν και Εμίλια Κλαρκ. Την σειρά θα την κατακλύζει μια ατμόσφαιρα παράνοιας, συμβάλλοντας σε ένα μεγαλύτερο αντι-ηρωικό αίσθημα που φαίνεται να διατρέχει την Πέμπτη Φάση.

guardians of the galaxy vol 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Ενας συναισθηματικά φορτισμένος Τζέιμς Γκαν και το εξίσου συναισθηματικά φορτισμένο καστ του - συμπεριλαμβανομένων των Κρις Πρατ, Κάρεν Γκίλαν, Σον Γκαν, Γουίλ Πούλτερ και της Μαρία Μπακάλοβα στον ρόλο τ@ Κόσμο του Διαστημικού Σκυλιού, ανέβηκαν στην σκηνή για να παρουσιάσουν μια πρώτη ματιά στην τελευταία ταινία των «Guardians», η οποία άφησε να εννοηθεί πως θα δούμε το πως έγινε ο Ρόκετ ρακούν που περπατάει. Ο Τσουκουάντι Ιβούτζι υποδύεται τον High Evolutionary και μπήκε στην σκηνή του Hall H ντυμένος ως ο χαρακτήρας του, και άφησε να εννοηθεί πως έπαιξε ρόλο στη μεταμόρφωση του Ρόκετ. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαΐου 2023.

echo

Echo

Τίποτα παραπάνω δεν έγινε γνωστό για την σειρά του Disney+ η οποία θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2023, με την Αλάκουα Κοξ να παίζει ξανά τον ρόλο της κωφής ηρωίδας Μάγια Λόπεζ, την οποία γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην σειρά «Hawkeye» τον χειμώνα που μας πέρασε.

loki

Loki Season 2

H σειρά, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματά της, θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ to καλοκαίρι του 2023.

blade

Blade

Ο Φάιγκι δεν έκανε ανακοινώσεις για το κάστ, αλλά επιβεβαίωσε ότι η επανεκκίνηση του franchise των κόμικς της Marvel με τον Μαχερσάλα Αλί, - που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019 - θα είναι η τελευταία ταινία της Marvel για το 2023 και θα ξεκινήσει τα γυρίσματα τον Οκτώβριο του 2022 και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 3 Νοεμβρίου 2023. Η σκηνοθεσία είναι του Μπασάμ Ταρίκ («Mogul Mowgli»).

ironheart

Ironheart

Μετά την εισαγωγή της στο «Black Panther: Wakanda Forever», η Ρίρι Γουίλιαμς (Ντομινίκ Θορν) θα πρωταγωνιστήσει στη δική της σειρά στο Disney+ η οποία θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2023.

agatha coven of chaos

Agatha: Coven of Chaos

Με τον αρχικό τίτλο «Agatha: House of Harkness», αυτό το spinoff του «WandaVision» με επίκεντρο την Αγκαθα Χάρκνες της Κάθριν Χανα είναι η τελευταία σειρά της Marvel το 2023, με την σεναριογράφο της σειράς «WandaVision», Τζακ Σέιφερ, να επιστρέφει κι εδώ να για να γράψει το σενάριο και να αναλάβει την παραγωγή. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Disney+ τον χειμώνα 2023/2024.

daredevil born again

Daredevil: Born Again

Επιτέλους επιβεβαιώθηκε πως ο Daredevil του Τσάρλι Κοξ, το οποίο γνωρίσαμε από τις σειρές του Netflix και τον είδαμε να κάνει την εμφάνισή του στο MCU στο «Spider-Man: No Way Home», αλλά και στο επερχόμενο «She-Hulk» και στο «Echo, εδώ μαζί με τον Kingpin του Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, θα αποκτήσει την δική του νέα σειρά 18 επεισοδίων στο Disney+ την άνοιξη του 2024.

captain america new world order

Captain America: New World Order

Ηδη γνωρίζουμε πως ο Σαμ Γουίλσον (Αντονι Μακί) είναι ο νέος Captain America και το πως o Αμερικανονιγηριανός σκηνοθέτης Τζούλιους Ονα, γνωστός από τις ταινίες «Το Παράδοξο του Cloverfield» και «Luce», θα είναι ο σκηνοθέτης της. Τώρα μάθαμε και τον πλήρη τίτλο της και την ημερομηνία κυκλοφορίας της στις αίθουσες, στις 3 Μαΐου 2024.

thunderbolts

Thunderbolts

Η Πέμπτη Φάση του MCU θα τελειώσει με την απάντηση του MCU στην «Ομαδα Αυτοκτονίας» της DC, με την ταινία «Thunderbolts», μιας ομάδας από αντι-ήρωες σε μια αποστολή αυτοκτονίας. Ο Φάιγκι δεν έδωσε λεπτομέρειες για το καστ αλλά ανέφερε πως η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιουλίου 2024.

marvel comic con

Εκτη Φάση

Fantastic 4

H ταινία η οποία θα σημάνει και την έναρξη της Εκτης Φάσης, η οποία αναμένεται να κρατήσει λιγότερο από έναν χρόνο, θα είναι το «Fantastic 4», με τον Βίκτορ Βον Ντουμ να επιβεβαιώνεται ως ο κακός και ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελευταία ταινία της συγκεκριμένης φάσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το καστ της ταινίας, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου 2024.

avengers the kang dynasty

Avengers: The Kang Dynasty

O Φάιγκι ανέφερε πως το Multiverse Saga, και η Εκτη Φάση του MCU, θα τελειώσει με δυο ταινίες «Avengers». Η πρώτη φαίνεται να δείχνει πως ο Κανγκ ο Κατακτητής (του Τζόναθαν Μέιτζορς) θα είναι ένας από τους μεγάλους κακούς του Multiverse Saga, και θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Μαΐου 2025.

avengers secret wars

Avengers: Secret Wars

Μετά από πολλές και διάφορες εικασίες για το που τελικά οδεύει το MCU με την Τέταρτή του Φάση, ο Φάιγκι αποκάλυψε το νέο του «Endgame». Το «Secret Wars» αναφέρεται σε ένα crossover της Marvel το οποίο ξεκίνησε στα κόμικς το 2015, με έναν πόλεμο μεταξύ του κεντρικού σύμπαντος της Marvel (Earth-616) του Ultimate Universe της Marvel (Earth-1610), ο οποίος οδήγησε στην καταστροφή και των δυο, με πολλούς χαρακτήρες να ζουν σε έναν μετα-αποκαλυπτικό πλανήτη με το όνομα Battleworld.

Ακόμα δεν γνωριζουμε για το εάν η ταινία θα ακολουθήσει τα ίδια γεγονότα, αλλά το σίγουρο είναι πως η Marvel, με το «Secret Wars», θέλει να κάνει το δικό της reboot στο MCU, με πολλούς χαρακτήρες να βρίσκουν τον εαυτό τους σε ένα τελείως διαφορετικό timeline. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου 2025.