Buzz

Το κακό βρίσκεται μέσα μας. Το νέο τρέιλερ του «Avengers: Age of Ultron» είναι… υπαρξιακό

στα 10

Είναι και γεμάτο δράση, αλλά κυρίως βρίσκει τους Avengers στα πρόθυρα της αυτοκαταστροφής με δική τους ευθύνη. Σαν κανονικοί άνθρωποι δηλαδή.

Το κακό βρίσκεται μέσα μας. Το νέο τρέιλερ του «Avengers: Age of Ultron» είναι… υπαρξιακό

Η απειλή στο σίκουελ του «Avengers» είναι ο Ultron. Κατασκευή του Iron Man. Ενα κακό που δημιουργήθηκε από τους ίδιους, χρησιμοποιήθηκε ως «αυτόματος πιλότος» προστασίας του κόσμου και στράφηκε εναντίον του. Γιατί η υπερβολική πρόνοια μπορεί να φέρει τα ίδια αποτελέσματα με την άγνοια κινδύνου. Και γιατί το κακό βρίσκεται μέσα στον καθένα μας, περιμένοντας το ερέθισμα για να βγει στην επιφάνεια.

Τέτοιους συλλογισμούς μοιάζει να προκαλεί το νέο τρέιλερ του «Avengers: Age of Ultron», που είναι, μεν γεμάτο δράση (με σκηνές που ως επί το πλείστον έχουμε δει από το πρώτο) αλλά, υπογραμμισμένο από δυσοίωνη μουσική και αργά, γεμάτα εσωτερικό κίνδυνο, πλάνα, έχει τη φωνή του Ultron – Τζέιμς Σπέιντερ να προφητεύει: «I’m going to tear you apart… from the inside». Γιατί, όπως ακούμε στο τρέιλερ, «Ο άνθρωπος δημιουργεί αυτό που φοβάται», όχι μακριά από το «each man kills the thing he loves» αλά Οσκαρ Γουάιλντ κι άλλα τέτοια φιλοσοφικά, που κάνουν την προοπτική του «Avengers: Age of Ultron» ακόμα πιο διασκεδαστική.

Δείτε το νέο τρέιλερ παρακάτω και διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Avengers: Age of Ultron» που έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Απριλίου.



Διαβάστε ακόμη: