Φεστιβάλ / Βραβεία

Τρέιλερ και αφίσα για τον μεγάλου μήκους «Χειροπαλαιστή» του Γιώργου Γούση

στα 10

Ο Γιώργος Γούσης αναπτύσσει την βραβευμένη μικρού μήκους ταινία του σε μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και διαγωνίζεται στο τμήμα «Newcomers» του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Δείτε στο Flix το trailer και την αφίσα της ταινίας!

Flix Team
Τρέιλερ και αφίσα για τον μεγάλου μήκους «Χειροπαλαιστή» του Γιώργου Γούση

Γνωρίσαμε τον Γιώργο Γούση πρώτα ως εικονογράφο και δημιουργό κόμικ - από το 2006 έχει συνεργαστεί με την πλειονότητα των εντύπων και των εκδοτικών οίκων της Ελλάδας. Το 2012 κυκλοφόρησε τη συλλογή σύντομων ιστοριών Αθώες Εποχές (εκδόσεις ΚΨΜ), ενώ το 2016 συνεργάστηκε με τους συγγραφείς Δημοσθένη Παπαμάρκο και Γιάννη Ράγκο για τη διασκευή του Ερωτόκριτου του Βιτσέντζου Κορνάρου σε κόμικ (εκδόσεις Polaris). Aπό το 2017 έως και το 2019 ήταν αρχισυντάκτης στο περιοδικό με κόμικ Μπλε Κομήτης. Το 2019 συνυπέγραψε, μαζί με τους Παναγιώτη Πανταζή και Γεωργία Ζάχαρη, το κόμικ Φεστιβάλ για τα 60 χρόνια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το 2019 όμως, ο Γιώργος Γούσης έδειξε το ταλέντο του και ως σκηνοθέτης, με τον «Χειροπαλαιστή», που κέρδισε το Ιρις Ταινίας Μικρού Μήκους Τεκμηρίωσης στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2020.

Διαβάστε ακόμη: Αυτά είναι τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Χειροπαλαιστής

Το 2021, ο Γούσης έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο σινεμά μυθοπλασίας, με τα «Μαγνητικά Πεδία», που έφυγαν από το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τον Χρυσό Αλέξανδρο του Διαγωνιστικού Τμήματος Film Forward και 5 ακόμα βραβεία.

Λίγο όμως πριν την πρεμιέρα των «Μαγνητικών Πεδίων» το καλοκαίρι, ο Γούσης έχει ακόμα μία ταινία να μάς παρουσιάσει. Ανέπτυξε τον «Χειροπαλαιστή» του σε μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα «Newcomers» (το οποίο περιλαμβάνει νέους σκηνοθέτες που δοκιμάζουν με το πρώτο ή δεύτερο ντοκιμαντέρ τους να αποτυπώσουν την πραγματικότητα με τα δικά τους μοναδικά εργαλεία, διεκδικώντας τον Χρυσό Αλέξανδρο – «Δημήτρης Εϊπίδης» και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής).

Χειροπαλαιστής

Ο Παναγιώτης, ένας χειροπαλαιστής που ζει στην επαρχία, δεν αντέχει άλλο τη νοοτροπία της μικρής κοινωνίας και μετακομίζει στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά του και να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το άθλημα της χειροπάλης. Εκεί, οι επιλογές του θα τον φέρουν αντιμέτωπο σ’ έναν αγώνα «μπρα ντε φερ» με τον πιο δύσκολο αντίπαλό του: τον εαυτό του.

Δείτε το trailer:

Ο Χειροπαλαιστής

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης
Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Γιώργος Κουτσαλιάρης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Κουτσαλιάρης
Μοντάζ: Δημήτρης Πολύζος
Ήχος: Παναγιώτης Δεληνικόλας, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, Δάφνη Φαραζή, Ενέζ Αχμέτ Κεχαγιά
Μουσική: Χάρης Νείλας, Pan Pan
Παραγωγή: Oh My Dog Productions
Παραγωγοί: Φωτεινή Οικονομοπούλου, Βασιλική Πατρούμπα, Σοφία Δημοπούλου
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ, ΕΚΚ

χειροπαλαιστής