Buzz

Antkind: Ο Τσάρλι Κάουφμαν έχει έτοιμο το πρώτο βιβλίο του

στα 10

Πρόκειται για την ιστορία ενός κριτικού που έρχεται «αντιμέτωπος» με μια ταινία που διαρκεί τρεις ολόκληρους μήνες.

Antkind: Ο Τσάρλι Κάουφμαν έχει έτοιμο το πρώτο βιβλίο του

Είναι υπεύθυνος για το σενάριο μερικών από τις πιο ευρηματικές κι απροσδόκητες ταινίες των ημερών μας, από το «Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού», έως το «Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς» και σκηνοθέτης του «Synecdoche, New York» και του υπέροχου «Anomalisa».

Κι ενώ η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του το «I’m Thinking of Ending Things», βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση, ο Τσάρλι Κάουφμαν ανακοινωνει την επικείμενη έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος με τίτλο «Antkind» που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2020.

Δείτε ακόμη: O Tζέιμς Γκρέι μετά τον Μπραντ Πιτ σκηνοθετεί τους «Γάμους του Φίγκαρο» στο Παρίσι

charlie kauffman 607

Ο ήρωάς του Μπ. Ρόσενμπεργκ Ρόζενμπεργκ είναι ένας νευρωτικός και υποτιμημένος κριτικός κινηματογράφου ο οποίος ανακαλύπτει ένα μέχρι τώρα ολοκληρωτικά άγνωστο φιλμ, γυρισμένο από έναν αινιγματικό σκηνοθέτη -μια ταινία που είναι πεπεισμένος ότι θα αλλάξει την τροχιά της καριέρας του και θα ταρακουνήσει τον κόσμο του σινεμά. Εχοντας στα χέρια του αυτό που πιστεύει ότι είναι η σημαντικότερη ταινία που έγινε ποτέ, ένα διάρκειας τριών μηνων stop motion αριστούργημα του οποίου ο μοναχικός δημιουργός χρειάστηκε ενενήντα χρόνια για να ολοκληρώσει, ο Μπ. ξέρει πως η αποστολή του είναι να το δείξει στην υπόλοιπη ανθρωπότητα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το φιλμ έχει καταστραφεί, αφήνοντας τον μοναδικό μάρτυρα της ακούσιας εφήμερης ιδιοφυίας του. Το μόνο που έχει μείνει από το φιλμ είναι μόνο ένα καρέ από το οποίο ο Μπ. θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ανακαλέσει στη μνήμη του ολόκληρο το φιλμ το οποίο μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

antkind cover 607

Ο Μπεν Γκρίνμπεργκ αντιπρόεδρος του εκδοτικού οίκου Random House, περιγράφει το «Antkind» ως ένα «ξεκαρδιστικό, συγκλονιστικό, επικό mindfuck. Δεν έχω διαβάσει ποτέ τίποτα ανάλογο» και η αλήθεια είναι πως δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τον Τσάρλι Κάουφμαν. Το να γράφεις βιβλία λέει ο ίδιος «δεν έχει περιορισμούς στου μπάτζετ, δεν έχει ένα στούντιο να σε ελέγχει, δεν έχει test screenings. Στην πραγματικότητα αυτό το βιβλίο μιλά ως ένα σημείο ακριβώς γι αυτό: για μια ταινία που είναι αδύνατον να γυριστεί ποτέ».

Δείτε το «Star Wars» όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ - ως μια παράσταση του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου Καμπούκι