Buzz

Η Αντζελίνα Τζολί πήγε στο Τέλιουραϊντ, με όλα τα παιδιά - κι έκανε δηλώσεις για το σινεμά και τον ανθρωπισμό

στα 10

Για την αμερικανική πρεμιέρα του «First They Killed My Father», η Αντζελίνα Τζολί μετά τέκνων, πήγε στο Φεστιβάλ του Τέλιουραϊντ και μίλησε για την καριέρα της.

Η Αντζελίνα Τζολί πήγε στο Τέλιουραϊντ, με όλα τα παιδιά - κι έκανε δηλώσεις για το σινεμά και τον ανθρωπισμό

Η Αντζελίνα Τζολί έκανε την αμερικανική πρεμιέρα της νέας της σκηνοθετικής δουλειάς, «First They Killed My Father», οικογενειακή υπόθεση. Η πρεμιέρα έγινε στο Φεστιβάλ του Τέλιουραϊντ και η Τζολί έφτασε στην πόλη μαζί με τα έξι της παιδιά, που φωτογραφήθηκαν, την υποστήριξαν κι απέδειξαν, για άλλη μια φορά, ότι ο χρόνος περνάει γρήγορα: ο Μάντοξ είναι τώρα 16 χρόνων και τα δίδυμα, Νοξ και Βίβιεν, εννέα χρόνων. Ωστόσο, η πρόθεση της Αντζελίνα Τζολί δεν ήταν (μόνο) να παρουσιάσει στον κόσμο τα παιδιά της, αλλά να μιλήσει για όσα την αφορούν: το σινεμά και την ανθρωπιστική της δράση.

Δείτε ακόμη: Η Αντζελίνα Τζολί αποκαλύπτει τη ζωή κάτω από την τρομοκρατία των Κόκκινων Χμερ στο τρέιλερ του «First They Killed My Father»

first they killed my father 607 Στο Τέλιουραϊντ, με τον Γκάρι Ολντμαν

Η ταινία της, «First They Killed My Father», βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Λουνγκ Ανγκ που συντρόφευσε επίσης την Τζολί στο Τέλιουραϊντ, περιγράφει τη φρίκη της ζωής (και των δύο εκατομμυρίων θανάτων) κάτω από το καθεστώς των Κόκκινων Χμερ στην Καμπότζη, την περίοδο 1975-78 (δείτε εδώ το τρέιλερ του «First They Killed My Father»).

Διαβάστε ακόμη: «Αυτή είναι μία περίοδος επούλωσης για όλους μας»: Η Αντζελίνα Τζολί μιλάει για πρώτη φορά για το διαζύγιο

first they killed my father 607 Με τη Λουνγκ Ανγκ, τους δυο μικρούς πρωταγωνιστές της ταινίας και το γιο της, Μάντοξ

Μιλώντας στο πάνελ του Φεστιβάλ, με τον ενδεικτικό τίτλο «Wonder Women» (και επιπλέον συμμετέχουσες τη σεφ Αλις Γουότερς, την τενίστρια Μπίλι Τζιν Κινγκ και τη Νάταλι Πόρτμαν), η Αντζελίνα Τζολί έκανε το σύνδεσμο μεταξύ της ταινίας της και του σήμερα: «Εκείνη η τρομακτική περίοδος στην ιστορία, δεν απέχει πολύ από κάποιες καταστάσεις που βλέπουμε σήμερα. Υπάρχει μια χώρα που εξοπλίζεται στα σύνορά της, υπάρχουν βόμβες που μπαίνουν στη χώρα, υπάρχει ένα κενό που παραμένει, αναπτύσσονται ιδεολογίες, αναπτύσσεται το μίσος και, με πολλά ψέματα, ο κόσμος ενθαρρύνεται ν' αντισταθεί σε εξωγενείς επιρροές. Και, μ' αυτόν τον τρόπο, κάποιοι αναπτύσσουν την ιδεολογία του μίσους και της βίας.»

first they killed my father 607 Με τη Βίβιεν

Στο Τέλιουραϊντ, η Αντζελίνα Τζολί και η Λουνγκ Ανγκ μίλησαν στο Hollywood Reporter (διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξής τους εδώ) κι η Τζολί μίλησε για τα προσεχή κινηματογραφικά σχέδιά της. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να μου προκαλεί την επιθυμία να σκηνοθετήσω - απείχα από τη δουλειά για πάνω από ένα χρόνο, εξαιτίας της οικογενειακής μου κατάσταση, για να φροντίσω τα παιδιά μου. Οταν εκείνα νιώσουν ότι μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά, θα το κάνω, ελπίζω στους ερχόμενους μήνες. Υπάρχει το επόμενο "Maleficent", δουλεύουμε σ' αυτό κι ανυπομονώ να διασκεδάσω με την ταινία, υπάρχει το σενάριο της "Κλεοπάτρας", υπάρχουν διάφορα πράγματα αλλά δεν έχω δεσμευτεί ακόμα σε κάτι. Κάποια στιγμή, μάλλον θα σκηνοθετώ μόνο. Εάν μου επιτραπεί. Αλλά δεν ξέρεις αν μπορείς να κάνεις καριέρα ως σκηνοθέτης. Δεν ξέρεις πώς υποδέχονται τα πράγματα που κάνεις.»

Το «First They Killed My Father», πάντως, θα βγει σε περιορισμένο κινηματογραφικό κύκλωμα και, στις 15 Σεπτεμβρίου, στο Netflix.

Διαβάστε ακόμη