Buzz

Κάννες 2016: Η Αντρεα Αρνολντ δοκιμάζει το «American Honey» και είναι γλυκό

στα 10

Η κατεξοχήν Βρετανίδα σκηνοθέτης διασχίζει τον Ατλαντικό και βρίσκει το «American Honey» να διαγωνίζεται στο 69ο Φεστιβάλ Καννών.

Κάννες 2016: Η Αντρεα Αρνολντ δοκιμάζει το «American Honey» και είναι γλυκό

Η σχέση της Αντρεα Αρνολντ με το Φεστιβάλ Καννών είναι ήδη στενή: η πρώτη της ταινία, το «Red Road» το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο της Επιτροπής, το ίδιο και το «Fish Tank» τρία χρόνια αργότερα, το 2009 και παρότι τα «Ανεμοδαρμένα Υψη» της φύλαξαν την πρεμιέρα τους για το Φεστιβάλ Βενετίας, η Αρνολντ επέστρεψε στην Κρουαζέτ το 2012, ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Προγράμματος.

Ετσι, το γεγονός ότι η νέα ταινία της, «American Honey», θα λανσαριστεί στο Διαγωνιστικό του 69ου Φεστιβάλ Καννών, που διοργανώνεται από τις 11 ως τις 22 Μαΐου, φέρνει μεν ανυπομονησία, αλλά όχι έκπληξη.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016 - Αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ

american honey 607

Αν κάτι προκαλεί την έκπληξη, είναι ότι η 55χρονη Βρετανίδα σκηνοθέτης, δυναμική κι αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος του σύγχρονου αγγλικού σινεμά, κάνει μ' αυτήν την ταινία βουτιά στη βαθειά americana. Το «American Honey» είναι η ιστορία της Σταρ (υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη Σάσα Λέιν), μιας έφηβης που το σκάει από τη δυσλειτουργική, βίαιη οικογένειά της κι ακολουθεί μια ομάδα πλανόδιων πωλητών που διασχίζουν την κεντροδυτική Αμερική, πουλώντας συνδρομές σε περιοδικά πόρτα-πόρτα. Βρίσκοντας ένα περιβάλλον όπου αισθάνεται ότι μπορεί ν' ανήκει, η Σταρ απορροφάται από τον τρόπο ζωής αυτής της διαφορετικής συμμορίας, γεμάτο ξενύχτια, ντραγκς, παρανομίες και νεανικό έρωτα. Συμπρωταγωνιστής της Σάσα Λέιν στην ταινία, ο Σάια ΛαΜπεφ. Μένει να δούμε πόσο καλά θα καταφέρει η πάντα αιχμηρή Αντρεα Αρνολντ να παρεισφρύσει, αυτή τη φορά, στην αμερικανική κουλτούρα. Προς το παρόν, απολαμβάνουμε την αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει η πρώτη επίσημη φωτογραφία του «American Honey» που κυκλοφόρησε.

Διαβάστε ακόμη:

american honey 607