Industry

Ο κινηματογράφος Ανδόρα ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό!

στα 10

Η είδηση για την επαναλειτουργία ενός ακόμα αθηναϊκού κινηματογράφου δεν θα μπορούσε παρά να μας ενθουσιάζει.

Flix Team
Ο κινηματογράφος Ανδόρα ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό!

Ο κινηματογράφος Ανδόρα, που βρίσκεται στο νούμερο 117 της οδού Σεβαστουπόλεως, ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι τους σινεφίλ θεατές της Αθήνας, έπειτα από επτά χρόνια κινηματογραφικής σιωπής.

Η αίθουσα λειτούργησε από το 1966, με δύο διακοπές: μία πρόσκαιρη το 1977-1978 και μια μεγαλύτερη το 1985-1991, για ένα διάστημα της οποίας είχε μετατραπεί σε θέατρο. Εκλεισε οριστικά στο τέλος της σεζόν του 2011.

Διαβάστε ακόμη: Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά μάς καλεί στη «Λέσχη της Απάτης»

Πλήρως ανακαινισμένη, η ολοκαίνουργια Ανδόρα θα βρίσκεται πλέον κοντά μας ξανά από την 1η Μαρτίου, υπό τη νέα διεύθυνση της εταιρείας διανομής Weird Wave και με ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, το οποίο, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας, θα περιλαμβάνει «Πολυαναμενόμενες ταινίες πρώτης προβολής από τον πάντοτε εκλεκτικό κατάλογο της Weird Wave, και όχι μόνο, πάντα όμως με το στίγμα του ανεξάρτητου σινεμά που ανανεώνει τις κινηματογραφικές μας αφηγήσεις. Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, από καταξιωμένους δημιουργούς αλλά και νέα ταλέντα που αξίζει να γνωρίσετε, επιλεγμένες αυστηρά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ διεθνώς. Εδώ θα ανακαλύψετε κάθε νέα τάση που διαμορφώνεται στο χώρο του σινεμά, με τις καλύτερες συνθήκες προβολής. Στη ζεστή αίθουσα, χωρητικότητας 300 θέσεων, θα μπορείτε να απολαύσετε με άνεση τις πιο αξιόλογες και πολυβραβευμένες ταινίες της πρόσφατης παραγωγής, αλλά και προσεκτικά επιλεγμένα αφιερώματα, σπάνιες ειδικές προβολές και κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα που πιστεύουμε ότι πραγματικά αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας».

Η Ανδόρα θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της για το κοινό την Πέμπτη 1η Μαρτίου, κάνοντας την αρχή με τη νέα ταινία του σκηνοθέτη Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, «Το Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα». Εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμη