Φεστιβάλ / Βραβεία

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 64ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λοκάρνο

στα 10

Από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου θα διαρκέσει το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο που ανοίγει την αυλαία του με το «Super 8» του Τζ. Τζ. Εϊμπραμς.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 64ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Χωρισμένο ανάμεσα στις μεγάλες πρεμιέρες του, που φέτος περιλαμβάνουν, εκτός από το «Super 8», το «Cowboys and Aliens» του Τζον Φαβρό, το «Drive» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, το «Red State» του Κέβιν Σμιθ και το «Friends With Benefits» του Γουιιλ Γκλουκ και στις 14 ταινίες που αποτελούν το εκλεκτικό διαγωνιστικό του πρόγραμμα, το 64ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη θέση του στη λίστα με τα πιο ανερχόμενα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Ο Ολιβιέρ Περ, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ δήλωσε πως «Το φεστιβάλ μένει πιστό στις ρίζες του, αλλά κοιτάει και προς το μέλλον αναζητώντας τα νέα ταλέντα του σινεμά».

Πράγμα που επιβεβαιώνεται από την επιλογή των ταινιών που διαγωνίζονται φέτος για την Χρυσή Λεοπάρδαλη. Ανάμεσα τους μπορεί να βρει κανείς την καινούρια ταινία της Μια Χάνσεν Λαβ («Ο Πατέρας των Παιδιών μου») με τίτλο «Un Amour de Jeunesse» και της Τζούλια Λόκτεβ («Day Night Day Night») με τίτλο «The Loneliest Planet» αλλά και μια πλούσια επιλογή από νέα και παλιότερα ονόματα του διεθνούς κινηματογραφικού τοπίου.

Στην επιτροπή που θα επιλέξει την ταινία που θα κερδίσει την Χρυσή Λεοπάρδαλη, εκτός από τον πρόεδρο παραγωγό Πάολο Μπράνκο συμμετέχει η Αθηνά Τσαγγάρη, ενώ στο πρόγραμμα των ταινιών μικρού μήκους επιλέχθηκε το «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του φεστιβάλ.