Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο

στα 10

Συνεχίζοντας την θαυμαστή παρουσία τους στα διεθνή φεστιβάλ οι μικρού μήκους ταινίες αναδεικνύονται στον νέο πρωταγωνιστή του ελληνικού σινεμά. Πιο πρόσφατη περίπτωση: το «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα που ξεκινάει το διεθνές του ταξίδι από το φεστιβάλ του Λοκάρνο.

To «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο

Ενα κορίτσι και ένα αγόρι ταξιδεύουν σε ένα ταχύπλοο. Δύο μεθυσμένες γυναίκες γλεντούν ξέφρενα στο ανοιχτό τους αμάξι. Δύο αστυνομικοί εξασκούν τις σκοπευτικές τους ικανότητες περιμένοντας το περιπολικό τους να πλυθεί.

Εξι ήρωες συναντιούνται με το πεπρωμένο τους στο «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο (3 έως 13 Αυγούστου 2011), ενώ έχει ήδη προγραμματίσει την αμερικάνικη πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ (18 έως 28 Αυγούστου 2011).

Το «Just a Perfect Day» είναι η τέταρτη μικρού μήκους ταινία του γεννημένου και μεγαλωμένου στο Κάιρο Εύρη Παπανικόλα, μετά από 25 χρόνια απουσίας από τα κινηματογραφικά πράγματα όπου εργάστηκε ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών διαφημίσεων και είναι μια παραγωγή της Βoo Productions.

Στην ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Εύρης Παπανικόλας πρωταγωνιστούν οι Κόρα Καρβούνη, Χρύσα Κορναζίδη, Γιάννης Χατζηγιάνης, Χρήστος Χαρμπάτσης, Γιώργος Σερντάρης κ.ά.