Buzz

«Amazing Grace»: Τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τη θρυλική συναυλία της Αρίθα Φράνκλιν

στα 10

Η ζωντανή ηχογράφηση του ομότιτλου άλμπουμ της Αρίθα Φράνκλιν που έμεινε ανέκδοτη για δεκαετίες ετοιμάζεται επιτέλους να συναντήσει το κοινό, 47 ολόκληρα χρόνια μετά.

«Amazing Grace»: Τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τη θρυλική συναυλία της Αρίθα Φράνκλιν

Τον Ιανουάριο του 1972, η μοναδική Αρίθα Φράνκλιν ηχογράφησε ζωντανά σε μια εκκλησία βαπτιστών στο Λος Αντζελες το γκόσπελ άλμπουμ της «Amazing Grace», το οποίο έμελε να γίνει ο πιο επιτυχημένος δίσκος της καριέρας της και, ταυτόχρονα, το πιο επιτυχημένο γκόσπελ άλμπουμ όλων των εποχών.

Ο σκηνοθέτης Σίντνεϊ Πόλακ βρισκόταν εκεί για να καταγράψει τη δημιουργία και την ηχογράφηση αυτής της εμβληματικής στιγμής μουσικής ιστορίας, όμως το ομότιτλο ντοκιμαντέρ που γεννήθηκε από αυτό το ανεκτίμητο υλικό δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Amazing Grace» από την ανταπόκριση στο 69 Φεστιβάλ Βερολίνου

Amazing Grace 607

Λόγω αδυναμίας να συγχρονίσει τον ήχο με το οπτικό υλικό, η Warner Bros κράτησε την ταινία στο ράφι για ολόκληρες δεκαετίες, μέχρι που ο παραγωγός και προσωπικός φίλος του Πολακ (ο οποίος πέθανε το 2008), Αλαν Ελιοτ, αγόρασε τα δικαιώματα από το στούντιο και ανέλαβε να αποκαταστήσει τα τεχνικά προβλήματα και να ολοκληρώσει το πολύπαθο φιλμ.

47 ολόκληρα χρόνια αργότερα, η ταινία ετοιμάζεται επιτέλους να κυκλοφορήσει στις αίθουσες, στις 5 Απριλίου, και το πρώτο τρέιλερ που δημοσιεύτηκε μόλις δίνει μια μικρή γεύση από μια ηλεκτρισμένη ερμηνεία που άφησε εποχή. Δείτε το στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

Amazing Grace 607