Buzz

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Prince ετοιμάζει το Netflix

στα 10

Την σκηνοθεσία και την παραγωγή θα την αναλάβει η Εϊβα ΝτουΒερνέ του «Selma».

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Prince ετοιμάζει το Netflix

O Prince ήταν ένας από τους πιο διαδραστικούς μουσικούς της εποχή του. Τα τραγούδια του επηρέασαν μια ολόκληρη γενιά, και όταν πέθανε το 2016 στα 57 του χρόνια ο ίδιος και η μουσική του πέρασαν στην αθανασία. Οπως ένας πραγματικός πρίγκιπας.

Και ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του τραγουδιστή, σε παραγωγή και σκηνοθεσία της Εϊβα ΝτουΒερνέ, για λογαριασμό του Netflix, βρίσκεται ήδη στα πρώτα στάδια της παραγωγής. Μάλιστα με την πλήρη υποστήριξη του Prince Estate, το οποίο θα προσφέρει στην παραγωγή συνεντεύξεις, φωτογραφίες, αδημοσίευτα βίντεο και αρχειακό υλικό. Αυτό επιβεβαίωσε η ίδια η σκηνοθέτης στο twitter λέγοντας πως «ο Prince ήταν μια ιδιοφυία, μια πραγματική έκρηξη αισθήσεων. Το μόνο που ξέρω είναι πως θα κάνω την ταινία αυτή με αγάπη. Και με αρκετή φροντίδα. Με τιμά και νιώθω ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία που μου ανέθεσε το Ιδρυμα.»

Διαβάστε ακόμα: This is what it sounds like when doves cry: Αντίο πρίγκιπα...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ΝτουΒερνέ ασχολείται ήδη με το συγκεκριμένο πρότζεκτ εδώ και αρκετούς μήνες και θα περιέχει και σκηνές από τα παρασκήνια της θρυλικής συναυλίας του Prince και της μπάντας του Revolution στη Μινεάπολις τον Αύγουστο του 1983, στην οποία έκανε πρεμιέρα και αρκετά από τα τραγούδια του άλμπουμ «Purple Rain». Βίντεο, ηχογραφήσεις και σκηνές από τις πρόβες της συναυλίας, τα οποία κυκλοφορούν ανεπίσημα στο διαδίκτυο, καθώς και μια μεγαλύτερη εκδοχή του κομματιού «Purple Rain», αλλά και αρκετό ανέκδοτο υλικό θα υπάρχουν στο ντοκιμαντέρ.

Για την ώρα η ΝτουΒουρνέ ολοκληρώνει τη μίνι σειρά της με τίτλο «The Central Park Five» και ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της στο Netflix το 2019, ενώ το προηγούμενο ντοκιμαντέρ της «13th» κατάφερε να αποσπάσει και μια υποψηφιότητα στα Οσκαρ. Ισως να ακολουθήσει την ίδια πορεία και το ατιτλοφόρητο ντοκιμαντέρ για τον Prince που ακόμα δεν έχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας.

Διαβάστε ακόμα: