Buzz

Και το όνομα του Πέδρο Αλμοδόβαρ στη λίστα των Panama Papers

στα 10

O Πέδρο Αλμοδόβαρ ακύρωσε τις συνεντεύξεις που θα έκανε για την έξοδο της νέας του ταινίας «Julieta» στις ισπανικές αίθουσες, μετά την αποκάλυψη πως το όνομα του και αυτό του αδερφού του βρίσκονται στη λίστα των Panama Papers.

Και το όνομα του Πέδρο Αλμοδόβαρ στη λίστα των Panama Papers

Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Julieta» βγαίνει στις ισπανικές αίθουσες αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου και με αφορμή την έξοδό της, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θα έδινε συνεντεύξεις και θα φωτογραφιζόταν για την προώθησή της στα μέσα της εβδομάδας. Πράγμα που δεν έγινε, αφού η αποκάλυψη πως το όνομα του, αλλά και αυτό του αδερφού του, Αγκουστίν, βρίσκεται στη λίστα των Panama Papers, τον ανάγκασε να ακυρώσει τα πάντα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι συνεντεύξεις ακυρώθηκαν «λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που δεν άπτονται της ταινίας», ενώ σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Confidential, ο Πέδρο και ο Αγκουστίν κατείχαν μια offshore εταιρία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους από το 1991.

Δείτε ακόμη: Γυναίκες σε πρώτο πλάνο. Τρέιλερ για το «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Pedro Almodovar Τα αδέλφια Αλμοδόβαρ στην πρεμιέρα του «Ιστορίες για Αγρίους» του Νταμιέν Σιφρόν στις Κάννες

Προς υπεράσπιση του σκηνοθέτη, ήλθε η απολογία του Αγκουστίν Αλμοδόβαρ που εδώ και χρόνια είνα ο κύριος παραγωγός των ταινίων του αδερφού του και αυτός που χειρίζεται τα οικονομικά ζητήματα της εταιρίας τους με τίτλο «El Deseo». O Aγκουστίν Αλμοδόβαρ δήλωσε ότι η εν λόγω εταιρία είχε συσταθεί πολύ πριν ξεκινήσει η διεθνής επέκταση της τωρινής εταιρίας παραγωγής τους και ότι είχε μείνει ανενεργή εδώ και χρόνια. «Από τη στιγμή που ιδρύσαμε την El Deseo, ο Πέδρο και εγώ μοιράσαμε τις ευθύνες με πολύ καθαρό τρόπο. Εγώ ελέγχω την επιχειρηματική δράση της εταιρίας και αυτός το δημιουργικό κομμάτι. Λυπάμαι πολύ για τη ζημιά που προκάλεσα στη δημόσια εικόνα του αδελφού μου, η οποία οφείλεται στο ότι δεν ήμουν έμπειρος τα πρώτα χρόνια της οικογενειακής μας επιχείρησης».

Δείτε ακόμη: The Almodovar Mixtape - Χορεύεται με ψηλά τακούνια

Το «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ βγαίνει αυτήν την εβδομάδα στις ισπανικές αίθουσες, ενώ αναμένεται η ευρωπαϊκή του πρεμιέρα να γίνει στο Φεστιβάλ των Καννών το Μάιο του 2016. Αλλωστε βρίσκεται ήδη ανάμεσα στις ταινίες που περιμένουμε σαν τρελοί να δούμε φέτος.

Silencio 607 Ολη η όμαδα του «Julieta» στο γύρισμα

Διαβάστε ακόμη: