Φεστιβάλ / Βραβεία

53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: τι να δείτε σήμερα Σάββατο 11 Νοεμβρίου

στα 10

Καθημερινός οδηγός επιβίωσης στις προβολές του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Flix Team
53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: τι να δείτε σήμερα Σάββατο 11 Νοεμβρίου
Kid

Mε το 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης να φτάνει στην προτελευταία ημέρα των προβολών του, η λέξη που ακούγεται περισσότερο τις τελευταίες ημέρες είναι το «sold-out», καθώς είναι λίγες οι ταινίες για τις οποίες μπορεί κανείς να βρει πλέον εισιτήριο για το Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Κλείνοντας την αυλαία του σήμερα το βράδυ με την Τελετή Λήξης, την απονομή των βραβείων του και την προβολή του «Στη Χώρα των Αλλων» του Χονγκ Σανγκ - σου με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, το Φεστιβάλ αποχαιρετά δέκα ημέρες δυνατών συγκινήσεων (μέσα και έξω από τις αίθουσες) αφήνοντας για τελείωμα μερικές σημαντικές επαναλήψεις και τη συνέχεια των πολύ επιτυχημένων για ακόμη μια φορά αφιερωμάτων του στους Ακι Καουρισμάκι, Αντρέας Ντρέζεν και Κριστιάν Μουντζίου.

Αναζητήστε εισιτήρια για τις εξής προβολές:

1

«Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους;» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη (Ελληνικές Ταινίες, 17.00, Τώνια Μαρκετάκη): η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της δημιουργού του «Valse Sentimentale» που δανείζεται τον τίτλο της από ένα κόμικ της Μαφάλντα και τον συνοδεύει με ένα ερωτηματικό, είναι η ιστορία μιας κοπέλας, της Ηλέκτρας, που ζει στα Εξάρχεια κι ανήκει στον αναρχικό χώρο. Οι γονείς της είναι προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι, αλλά δυσκολεύονται να την κατανοήσουν. Ο φίλος της είναι στην φυλακή, θύμα του τρομονόμου και η ίδια προσπαθεί, όπως λέει η Μαρία Γεωργιάδου που την υποδύεται, «να είναι δημιουργική, δίχως να θυσιάζει τον εαυτό της». Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

2

«Δεν είμαι Χίπστερ / I Am not a Hipster» του Ντάστιν Ντάνιελ Κρέτον (Διεθνές Διαγωνιστικό, 14.45. Φρίντα Λιάππα): η ταινία που δίνει άφεση αμαρτιών σε μια ολόκληρη γενιά που, όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι πέθανε, στην πραγματικότητα ζει, βασιλεύει και κόντρα σε όλους και σε όλα βρίσκει λόγους για να δημιουργεί! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2

«Το Πρόσωπο της Ομίχλης / In the Fog» του Σεργκέι Λόζνιτσα (Ειδικές Προβολές, 19.30, Τζον Κασσαβέτης): Με φόντο την γερμανική κατοχή της Λευκορωσίας, εν μέσω της ομίχλης ενός πολέμου που έχει πλέον χωρίσει τους ντόπιους σε συνεργάτες και αντάρτες, ο Σεργκέι Λοζνίτσα αφηγείται μια ιστορία για την τιμή και την προδοσία, την «αντίσταση» και την «επιβίωση». Για την μνήμη και την «κληρονομιά» μας, για την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση. Από τις καλύτερες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

454

«Κιντ / Kid» του Φιν Τρόχ (Ανοιχτοί Ορίζοντες, 17.00, Τζον Κασσαβέτης): Ο μικρός Κιντ ζει σε μια φάρμα έξω από μια μικρή πόλη, μαζί με την μητέρα του και τον λίγο μεγαλύτερο αδελφό του, Μπίλι. Από τότε που τους εγκατέλειψε ο πατέρας του, πριν από μερικά χρόνια, αναγκάζονται να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους, και η οικονομική τους κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Και τότε η μοίρα τους δίνει το τελειωτικό χτύπημα: η μητέρα των αγοριών δολοφονείται. Τα δυο μικρά παιδιά πάνε να ζήσουν με τον θείο και τη θεία τους. Ο Κιντ σκέφτεται τη μητέρα του πιο έντονα από ποτέ, και θέλει να είναι μαζί της ξανά. Μια τρυφερή, μικρή έκπληξη για μια σκληρή ενηλικίωση.

222

Νοτιοδυτικά / Sudoeste του Εντουάρντο Νουνές (Διεθνές Διαγωνιστικό, 17.15, Φρίντα Λιάππα): Σ’ ένα πανδοχείο, μια κοπέλα πεθαίνει στη γέννα. Μια μάγισσα μαία παίρνει το μωρό στην καλύβα της στη μέση μιας λίμνης. Ένα κοριτσάκι το σκάει από την καλύβα ακολουθώντας ένα αγόρι που την έχει ανακαλύψει. Φτάνει στην όχθη, αλλά δεν έχει λέξεις για να συνεννοηθεί με τους άντρες που τη ρωτάνε από πού έρχεται. Ο δρόμος τη βγάζει στο σπίτι μιας οικογένειας που μόλις έχει χάσει τη μεγάλη της κόρη το προηγούμενο βράδυ. Ασπρόμαυρο σινεμασκόπ παραμύθι, μεταξύ Κουστουρίτσα και Ντέιβιντ Λιντς από τη Βραζιλία.

![φφγ]https://flix.gr/uploads/images/1352532686.jpg)

Βραβευμένες ταινίες του 35ου Φεστιβάλ Δράμας (19.30, Τώνια Μαρκετάκη): Ολες οι ελληνικές ταινίες που βραβεύθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ Δράμας, ένας καθρέφτης της νέας γενιάς των Ελλήνων κινηματογραφιστών που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα προβολών του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και βρείτε οδηγίες χρήσης για το Φεστιβάλ και μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε από το ειδικό τμήμα του Flix που θα ανανεώνεται συνεχώς προκειμένου να σας μεταφέρει κάθε στιγμή τι συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες του Φεστιβάλ.