Buzz

Ο Μπιλ Μάρεϊ μάς δίνει 10 μαθήματα ζωής

στα 10

Τέλος διακοπών και κατάθλιψη; Ο Μπιλ Μάρεϊ υπόσχεται να σας δείξει το δρόμο προς το φως με 10 ατάκες του για το νόημα της ζωής.

Ο Μπιλ Μάρεϊ μάς δίνει 10 μαθήματα ζωής

Το γνωρίζουμε χρόνια τώρα: ο Μπιλ Μάρεϊ είναι ένας μικρός θεούλης. Οχι μόνο για όσα κάνει επί της οθόνης, αλλά και για όλες τις φορές που τον έχει τσακώσει ο φακός στην καθημερινή του ζωή. Πρώτα από όλα: είναι ο καλύτερος ιδιοκτήτης ομάδας στον κόσμο! Επειτα, μπαίνει ακάλεστος σε bachelor party και δίνει μερικές σοφές συμβουλές σε όλους τους... αδέσμευτους εκεί έξω.. Διακόπτει τη βόλτα του στο πάρκο για να βγάλει φωτογραφίες με ένα ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε. Τέλος, γνωστός ροκάς, δεν μπορούσε να λείπει από την ιστορική τελευταία συναυλία των Grateful Dead («Fare Thee Well») στο Solider Field γήπεδο του Σικάγο, όπου την παρακολούθησε μαζί με τον απλό κόσμο και στο τέλος έμεινε για να βοηθήσει το καθάρισμα του γηπέδου!

Θυμηθείτε κι αυτό: «Bill Murray Day»: επιτέλους, κάποιος το σκέφτηκε!

Μόνο από αυτόν θέλουμε συμβουλές λοιπόν. Και για αυτό ξεχωρίσαμε 10 ατάκες του που μας δίνουν μαθήματα ζωής.

bill murray 607 3

Awesome

«Να πιστεύετε ότι είστε απίθανοι, τέλειοι, γαμάτοι. Να σηκώνεστε το πρωί και να κοιτάζεστε στον καθρέφτη του μπάνιου και να βλέπετε ότι σας λούζει ένα μωβ φως»

Ασε με να κάνω λάθος

«Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά οι άνθρωποι συνεχώς εστιάζουμε σ' αυτά. Μη σκέφτεστε τα λάθη, μην αναλώνεστε στις αποτυχίες. Να σκέφτεστε όσα έχετε πετύχει. Διαφορετικά δε θα έχετε κουράγιο ούτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι»

Να απομονώνεστε

«Αν δίνεις πρόσβαση στους ανθρώπους, το εκμεταλλεύονται. Η απομόνωση είναι καλό πράγμα. Δεν έχω κινητό. Δε δίνω το σταθερό μου. Γιατί το δίνεις και χτυπάει 75 φορές, το σηκώνεις, "ποιος είναι μη σε γμησω;', "ε γεια σας είμαι από το γραφείο του κυρίου Χ". Ποιος μαλάκας παίρνει από ένα γραφείο και το αφήνει να χτυπάει 75 φορές; Και γιατί το επιτρέπουμε αυτό; Τότε μου ήρθε η ιδέα: απομόνωση...»

Να είσαι ο εαυτός σου, κανένας άλλος

«Δεν υπάρχουν ήρωες. Δεν υπάρχουν πρότυπα. Να είσαι ο εαυτός σου και να χαμογελάς. Να δουλεύεις σκληρά ώστε να βρεις τον εαυτό σου και να τον αποδεχθείς. Να σκέφτεσαι ότι μόνο τότε θα είσαι πραγματικά σπίτι...»

bill murray 607

Εγρήγορση

«Η ζωή συμβαίνει είτε την παρατηρούμε, είτε τη χάνουμε. Εγώ προσπαθώ να είμαι σε εγρήγορση. Να είμαι ξύπνιος και αφυπνισμένος. Αν δεν είσαι διαθέσιμος σε όσα συμβαίνουν γύρω σου χάνεις τις στιγμές. Δε ζεις. Αν καταφέρεις να είσαι σε εγρήγορση, η ζωή σού φανερώνεται τεράστια, μαγική. Πιστέψτε με...»

Cool

«Οσο πιο χαλαρός είσαι, τόσο καλύτερος γίνεσαι σε όλα. Φέρεσαι καλύτερα σε όσους σε αγαπάνε και σου φαίρονται κι εκείνοι καλύτερα. Στέκεσαι πιο έξυπνα απέναντι στους εχθρούς. Χειρίζεσαι πιο δημιουργικά τη δουλειά σου. Αντιμετωπίζεις πιο άξια τον εαυτό σου...»

Οχι

«Υπάρχει μεγάλη δύναμη στο «όχι». Είναι μία εξαιρετικά δυνατή λέξη. Να τη λέτε συχνότερα...»

bill murray 607 1

Πραγματισμός εναντίον συναισθηματισμού

«Οι συναισθηματικοί άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη. Στο καλό και να μας γράφουν. Δεν μπορείς να είσαι στην κηδεία του πατέρα σου και να σου λένε "α, θα παίζει τώρα μπόουλινγκ με το θείο Τζορτζ στους ουρανούς". Ποιους ουρανούς ρε παιδιά, πέθανε ο άνθρωπος, τέλος. Και με αυτό το δεδομένο βοηθήστε με. Μιλήστε μου. Μην με κάνετε κομμάτι του ανεφάρμοστου ρομαντισμού σας. Μη φεύγετε για τον πλανήτη σας. Εδώ μείνετε να βρούμε λύση...»

Εχουμε μόνο μια ζωή

«Εχουμε μόνο μία ζωή, δεν πρόκειται για πρόβα. Ας μην τη σπαταλάμε κρατώντας ηλίθια σκορ, βάζοντας ανεφάρμοστους στόχους, κολλώντας σε καταστάσεις. Το μυστικό είναι να εκτιμήσεις τη διαφορετικότητά σου, να έχεις εμπιστοσύνη στο ποιος είσαι και να βγαίνεις εκεί έξω και να ζεις. Να μην το σκέφτεσαι. Να ζεις.»

Δύσκολοι καιροί για καλλιτέχνες;

«Δεν είναι δύσκολο να είσαι καλλιτέχνης, είναι δύσκολο να είσαι οτιδήποτε. Είναι δύσκολο να... είσαι»

bill murray 607 2

Διαβάστε και δείτε περισσότερο Μπιλ Μάρεϊ: