Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


A Chiambra

Η Γειτονιά των Ανθρώπων (A Chiambra) του Τζόνας Καρμπινιάνο

Ο Πίο Αμάτο ζει σε μια μικρή κοινότητα Ρομά, στην ιταλική περιφέρεια, ανυπομονώντας να μεγαλώσει. Στα 14 του, πίνει, καπνίζει και είναι από τους λίγους που μπορούν εύκολα να κινούνται ανάμεσα στις διάφορες φατρίες της περιοχής – τους Ιταλούς ντόπιους, τους Αφρικανούς και τους Ρομά. Ο Πίο ακολουθεί παντού τον μεγάλο του αδερφό Κόσιμο, μαθαίνοντας τις απαραίτητες δεξιότητες για τη ζωή στους δρόμους της πατρίδας τους. Όταν ο Κόσιμο θα εξαφανιστεί και τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά, ο Πίο θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Σύντομα όμως, έρχεται αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, όπου θα κριθεί αν είναι πραγματικά έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε ενήλικο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

thor ragnarok main

Thor Ragnarok του Τάικα Γουατίτι

Ο Thor, που εν τω μεταξύ βρίσκεται ξανά ορφανός, ξανά φυλακισμένος, μονομαχεί σε αρένα (με τον Hulk, μάλιστα), κάνει και λίγο φλερτ στη σύγχρονη μεγαλούπολη, είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί με τον φευγαλέο Λόκι, εναντίον της αδελφής που δεν ήξεραν ότι είχαν, της Χέλα, προτού εκείνη καταστρέψει για πάντα το Ασγκαρντιανό σύμπαν. Στην περιπέτειά του, συναντά από τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ ως disco queen μονάρχη και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Doctor Strange, μέχρι τον Μπρους Μπάνερ (μετά την αρένα), σε μια από τις πιο γλυκές στιγμές buddy movie του υπερηρωικού σύμπαντος.

Τρίτος Θορ στη σειρά, πιο αστείος, κοντοκουρεμένος και πιο θεαματικός - παίρνει το αίμα του πίσω ανάμεσα στους Avengers που μονοπωλούν τη μεγάλη οθόνη την τελευταία δεκαετία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Lucy in the sky

Lucy In The Sky του Νόα Χόλεϊ

Η Λούσι Κόλα είναι μια ισχυρή και πετυχημένη γυναίκα, της οποίας η ορμή ως αστροναύτης την οδηγεί στο διάστημα, όπου συγκινείται βαθιά από την υπερβατική εμπειρία να βλέπει τη ζωή της από μακριά. Πίσω στο σπίτι, καθώς ο κόσμος της ξαφνικά νιώθει πολύ μικρός, η σύνδεσή της με την πραγματικότητα σιγά σιγά χάνεται.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στον Alpha

unbreakable

Aφθαρτος (Unbreakable) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Επειτα από ένα ολέθριο σιδηροδρομικό δυστύχημα που θα αφήσει πίσω του 131 άψυχα σώματα, ο Ντέιβιντ Νταν, ένα απλός οικογενειάρχης και φύλακας ασφαλείας είναι ο μοναδικός επιζών. Όταν στην πορεία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μόνο περίεργο απ' όσα του συμβαίνουν τελευταία, θα συναντήσει τον Ιλάιζα Πρινς, έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και ειδήμονα σε ιστορίες κόμιξ, που θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις ανεξήγητες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στον ΣΚΑΪ

The Girl on the Train

Το Κορίτσι του Τρένου (The Girl on the Train) του Τέιτ Τέιλορ

Το μυθιστόρημα της Πόλα Χόκινς κυκλοφόρησε μόλις πέρσι, το 2015 κι έγινε μεμιάς πολύκροτο best seller. Ηδη ξεδιπλώνεται στο σινεμά, με μια βιασύνη που αφήνει τα στίγματά της στο φιλμ. Αυτή είναι η – εκτεταμένη και περίπλοκη – ιστορία της Ρέιτσελ, συνυφασμένη με αυτές δυο ακόμα γυναικών. Η Ρέιτσελ έχει χωρίσει από τον Τομ, με τον οποίο δεν μπόρεσε και ποτέ να κάνει παιδί και το έχει ρίξει στην μποτίλια. Πηγαινοέρχεται με το τρένο κάθε μέρα, μόνο και μόνο για να παρατηρεί το σπίτι που κάποτε μοιραζόταν με τον άντρα της και που τώρα εκείνος μοιράζεται με τη νέα του γυναίκα, την Ανα και το νεογέννητο μωρό τους. Η Ρέιτσελ παρατηρεί και τους γείτονες, ένα άλλο φωτογενές ζευγάρι που μοιάζει να ζει τη ζωή που η ίδια λαχταρά, δηλαδή κάνει συχνά σεξ μπροστά στο παράθυρο. Ομως σε μια της διαδρομή, η Ρέιτσελ, μέσα στη θολούρα του ποτού, θα διαπιστώσει ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου, μα καθόλου καλά στη βεράντα των γειτόνων – και θα δράσει.

To διάσημο περσινό best-seller της Πόλα Χόκινς μεταφέρεται ήδη στο σινεμά, σε μια ταινία που κάνει ό,τι μπορεί για να βαρύνει ένα απλό θρίλερ μυστηρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

a murder at the end of the world

Φόνος στην Ακρη του Κόσμου (A Murder at the End of the World)

Η ερασιτέχνης ερευνήτρια και κορυφαία χάκερ, Ντάρμπι Χαρτ (Έμα Κόριν), και άλλοι οχτώ καλεσμένοι, δέχονται μια πρόσκληση από έναν μοναχικό δισεκατομμυριούχο (Κλάιβ Όουεν) να παρευρεθούν σε ένα θέρετρο που βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη και εντυπωσιακή τοποθεσία. Όταν ένας από τους καλεσμένους εντοπίζεται νεκρός, η Ντάρμπι πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητές της προκειμένου να αποδείξει ότι πρόκειται για δολοφονία, μέσα σε ένα κλίμα από αντικρουόμενα συμφέροντα και προτού ο δολοφόνος σκοτώσει ξανά.

Νέο επεισόδιο διαθέσιμο στο Disney+

5pm Seaside

5pm Seaside του Βάλεντιν Στέισκαλ

Στα 40ά γενέθλιά του, ο Νίκος κάθεται και περιμένει στο φορτηγάκι του, στην άκρη μιας απομακρυσμένης παραλίας. Όπως κάθε χρόνο, του τηλεφωνεί η μητέρα του και του μιλάει για τη γέννησή του. Ο καιρός είναι άγριος. Στο βάθος ο Νίκος βλέπει τελικά να πλησιάζει ο Χρήστος, ο παλιός του φίλος από τον στρατό. Είναι η πρώτη φορά που ξαναβρίσκονται μετά από πολλά χρόνια. Σήμερα ο Χρήστος θα εκπληρώσει την επικίνδυνη επιθυμία του Νίκου.

Χρυσός Διόνυσος, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας (Φεστιβάλ Δράμας), Χρυσή Αθήνα, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας (Νύχτες Πρεμιέρας)

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

2046 607

2046 του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Ολοι οι επιβάτες αυτού του τρένου, με προορισμό το 2046, έχουν την ίδια ανάγκη: να ξαναζήσουν τις χαμένες μνήμες του παρελθόντος, καθώς όλα στο 2046 παραμένουν ίδια κι αμετάλλακτα. Βέβαια, κανείς δεν ξέρει αν αυτό είναι αλήθεια, καθώς κανείς δεν έχει επιστρέψει ποτέ από το 2046. Κι εγώ κάποτε ερωτεύτηκα. Μετά από λίγο καιρό την έχασα για πάντα. Πήγα στο 2046, με την ελπίδα ότι με περιμένει εκεί. Αλλά δεν τη βρήκα πουθενά. Αναρωτιέμαι λοιπόν, με αγάπησε ποτέ;

Το πιο φιλόδοξο εγχείρημα στη φιλμογραφία του Γουόνγκ Καρ-Γουάι, μια άτυπη συνέχεια της «Ερωτικής Επιθυμίας», μία επιστροφή στον έρωτα όχι για να τον υμνήσει, αλλά να τον αποκαθηλώσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.25 στο Nova Cinema 2

klaus

Klaus των Σέρτζιο Πάμπλος και Κάρλος Μαρτίνεζ Λόπεζ

Εξόριστος από τον πατέρα του και με μοναδικό του στόχο να διανείμει 6000 γράμματα μέσα σε ένα χρόνο ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στην κακομαθημένη ζωή του, ο Τζέσπερ φτάνει στο χωριό Σμίρενμπεργκ του Αρκτικού Κύκλου ως καινούργιος ταχυδρόμος. Μέσα σε λίγο διάστημα, ο Τζέσπερ αντιλαμβάνεται την έχθρα που έχει χωρίσει το χωριό στα δύο και είναι έτοιμος να παρατήσει την αποστολή του ώσπου η συνάντηση του με τον Κλάους, έναν ηλικιωμένο ξυλουργό, θα ανατρέψει τα σχέδιά του.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Objetos

Τμήμα Aπολεσθέντων Μαδρίτης (Objetos) του Χόρχε Δοράδο

Ο Μάριο είναι μοναχικός λύκος. Στην προσωπική του ζωή, για λόγους που θα μάθουμε αργότερα. Στη δουλειά του, καθώς μία πεισμωμένη προσωπική ηθική δεν του επιτρέπει εξαιρέσεις - εκεί που οι άλλοι θα έκαναν τα στραβά μάτια. Είναι αποθηκάριος στο Τμήμα Απολεσθέντων της Μαδρίτης, αλλά παίρνει το ρόλο του πολύ σοβαρά: κάθε αντικείμενο καταγράφεται, αρχειοθετείται, φυλάσσεται και περιμένει υπομονετικά στα ράφια τον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Ο Μάριο μάλιστα προχωρά και σε κάτι περισσότερο από το καθήκον: επιδιορθώνει τα χαλασμένα, τα σπασμένα, τα ελαττωματικά. Μάλλον έτσι νιώθει κι αυτός. Και περιμένει κάποιον, κάτι να τον κατεβάσει από το ράφι του. Η αφορμή έρχεται με τη μορφή μίας βαλίτσας που βρέθηκε στον πάτο του ποταμού. Το περιεχόμενό της σοκαριστικό και μακάβριο - ο σκελετός ενός μωρού, μαζί με τα ρουχαλάκια του και μερικά παιχνίδια. Οι αρχές εύκολα και ανίδρωτα αποφαίνονται ότι κάποια μετανάστρια που έχασε το παιδί της, δεν είχε χαρτιά για να το θάψει κανονικά και το ξεφορτώθηκε. Το ανήσυχο, κοφτερό ερευνητικό πνεύμα του Μάριο όμως διέκρινε την ακριβή βαλίτσα και μαζί ενδείξεις που οδηγούσαν σε σκοτεινά, επικίνδυνα, εγκληματικά μονοπάτια. Human trafficking, πελατολόγιο πολυτελείας, εμπορία μωρών.

Mε πρωταγωνιστή τον διάσημο Αλβάρο «El Professor» Μόρτε, αυτό το ισπανικό θρίλερ για το human trafficking ξεκινά σκοτεινά, υποβλητικά, στιβαρά και, σταδιακά, μετατρέπεται σε κακό action/love story. Κρίμα - η υπόσχεση που αρχικά δίνει πρέπει να βρίσκεται στα ράφια του τμήματος απολεσθέντων σεναρίων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama