Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Tokakis ή What's my Name του Θάνου Τοκάκη

Ο Θάνος Τοκάκης ξεκινά μια stand-up comedy περιοδεία στην επαρχία, προκειμένου να δείξει στον κόσμο πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το κοινό, που δεν μπορεί να ξεχάσει την τηλεοπτική του περσόνα, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, που τον πιέζει να φτάσει στην επιτυχία. Μέχρι τελικής πτώσεως.

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Ενδυματολογίας (Φεστιβάλ Δράμας), Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (Νύχτες Πρεμιέρας)

Η ταινία είναι διαθέσιμη ως τις 23 Οκτωβρίου στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

malice

Δεσμοί Διαστροφής (Malice) του Χάρολντ Μπέκερ

Ένα ζευγάρι, η Τρέισυ και ο Άντι που ζουν ήσυχα σε ένα προάστιο της Βοστόνης, όπου ο Άντι εργάζεται ως πρύτανης στο πανεπιστήμιο και η Τρέισι διδάσκει σε παιδιά, θέλουν να αποκτήσουν δικά τους παιδιά. Έτσι αποφασίζουν να αγοράσουν και να ανακαινίσουν ένα παλιό σπίτι. Επειδή όμως τα χρήματα λιγοστεύουν, παίρνουν την απόφαση να νοικιάσουν στον γοητευτικό χειρουργό Τζεντ ένα διαμέρισμα στον πάνω όροφο του σπιτιού. Η ευτυχισμένη ζωή του ζεύγους θα διακοπεί απότομα, όταν η Τρέισι θα εγχειριστεί εσπευσμένα από τον χειρουργό, ο οποίος φαίνεται να έχει απώτερους σκοπούς.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

fast and furious 6 607

Fast and Furious 6 του Τζάστιν Λιν

Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…

Εχοντας καταχωρηθεί προ πολλού ως ένα guilty pleasure υπεράνω κριτικής, το έκτο μέρος του «Fast & Furious» μπορεί να κατηγορηθεί μόνο επειδή κάποια στιγμή προσπαθεί να γίνει κανονική ταινία… Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Star

mission impossible rogue nation 607

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Εθνος (Mission: Impossible - Rogue Nation) του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει μια νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα. Να διαλύσει το Συνδικάτο, μία σκιώδη οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο... δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο Τομ Κρουζ αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να συντηρήσει το franchise. Δεχόμαστε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

The Current War

Η Μάχη της Επικράτησης (The Current War) του Αλφόνσο Γκομέζ - Ρεγιόν

Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα, αυτή είναι η ιστορία της θρυλικής διαμάχης του εφευρέτη Τόμας Εντισον και του επιχειρηματία Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (με την κομβική παρεμβολή και του Νίκολα Τέσλα) για το ποιος εφηύρε το φως - ή, πιο σωστά, την πατέντα της ηλεκτροδότησης στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Εντιστον ήταν πιουρίστας, επιστήμονας κι ασυμβίβαστος και βρήκε τον τρόπο να παρέχει συνεχές ρεύμα (ασφαλές, αλλά ακριβό). Ο Γουέστινγκχαουζ ανταγωνιστκός, επίμονος, έξυπνος μπήκε στη μάχη προτείνοντας το φθηνότερο εναλλασσόμενο. Και οι δύο ευφυείς οραματιστές, αλλά μπροστά στον ανταγωνισμό, και οι δύο αδίστακτοι. Ποιος κέρδισε και με τι τίμημα;

Είναι άξιο απορίας γιατί μια τόσο ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία, λουσμένη από το φως τόσο λαμπερών πρωταγωνιστών, καταλήγει ως ένα δράμα εποχής χαμηλής τάσης που δεν μετασχηματίζεται ποτέ σε κάτι συναρπαστικό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 21.00 στο Open

lessons in chemistry

Μαθήμετα Χημείας (Lessons in Chemistry)

Στην Αμερική του ’50, η Ελίζαμπεθ Ζοτ φιλοδοξεί να γίνει χημικός - και είναι κι εξαιρετική! Ομως η ανδροκρατία στον χώρο της επιστήμης, μαζί και μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη, την οδηγούν σ’ ένα άλλο μονοπάτι. Η Ελίζαμπεθ θα γίνει διάσημη τηλεπαρουσιάστρια εκπομπής μαγειρικής και σωστής διατροφής, μόνο που εκεί θα προσπαθήσει να επιβάλει τους δικούς της όρους!

Το ντεμπούτο της Μπόνι Γκάρμους στη λογοτεχνία είναι ένα παραπλανητικά ελαφρύ, βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μόλις έγινε σειρά στο AppleTV+. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η σειρά προβάλλεται στο AppleTV+

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ