Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 18 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 18 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


man from uncle 607

Κωδικό Ονομα U.N.C.L.E. (The Man From U.N.C.L.E.) του Γκάι Ρίτσι

Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο (Χένρι Κάβιλ), πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν (Αρμι Χάμερ), πράκτορα της KGB. Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Μια άψογα ποπ, απενοχοποιημένα ανούσια κατασκοπική περιπέτεια, που ξέρει πως όλα είναι στιλ! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

Django

Τζάνγκο, ο Βασιλιάς του Σουίνγκ (Django) του Ετιέν Κομάρ

Παρίσι, 1943. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο Τσιγγάνος Django Reinhardt, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Κάθε βράδυ, το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του, ενώ την ίδια στιγμή οι Τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί. Όταν η γερμανική προπαγάνδα τού ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγο και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του, Louise de Clerc. Αλλά η απόδρασή τους είναι πιο πολύπλοκη απ’ ό,τι περίμενε.

Ενα άγνωστο καθοριστικό περιστατικό στη ζωή του θρύλου της μουσικής του σουίνγκ, Τζάνγκο Ράινχαρντ. Επίσημο άνοιγμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2017. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the green knight

Ο Πράσινος Ιππότης (The Green Knight) του Ντέιβιντ Λόουερι

Ο Σερ Γκογουέιν (Ντεβ Πατέλ), ο απερίσκεπτος και πεισματάρης ανιψιός του βασιλιά Αρθούρου ξεκινά ένα τολμηρό ταξίδι για να συναντήσει τον διαβόητο Πράσινο Ιππότη, που βάζει σε δοκιμασίες τη γενναιότητα των αντρών. Στο διάβα του, θα αναμετρηθεί με φαντάσματα, γίγαντες, κλέφτες και δολοπλόκους σε ένα βαθύτερο ταξίδι αυτογνωσίας με σκοπό να αποδείξει την αξία του στα μάτια της οικογένειας. Αποστολή του να πληρώσει το τίμημα ενός παράτολμου παζαριού: να παραδώσει το κεφάλι του έναν χρόνο μετά τον αποκεφαλισμό του μυστηριώδη Πράσινου Ιππότη.

Περισσότερο «παράξενο» παρά απολαυστικό, το παραμύθι του Ντέιβιντ Λόουερι, βασισμένο σε ένα ποίημα του 14ου αιώνα εντυπωσιάζει για τους λάθους λόγους, καταλήγοντας μια χαμένη ευκαιρία για ένα πραγματικά μοντέρνο ξαναδιάβασμα πάνω σε πανάρχαιους, πάντα επίκαιρους μύθους για τη ζωή, τον ηρωισμό, τον έρωτα και την οικολογία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Cafe Society

Café Society του Γούντι Αλεν

Ο Στιβ Καρέλ είναι ένας μεγαλο-ατζέντης, ο άνθρωπος που πρέπει να ξέρεις στο Χόλιγουντ του '30, ο οποίος στην αρχή της ταινίας δέχεται ένα τηλεφώνημα από την αδελφή του, από το φτωχικό σπίτι της στο Μπρούκλιν και η οποία του εξηγεί ότι ο γιος της έρχεται στο Χόλιγουντ για να βρει την τύχη του και του ζητά να τον βοηθήσει. Ο νεαρός Μπόμπι τελικά θα συναντήσει τον θείο του, θα αρχίσει να δουλεύει γι' αυτόν αλλά κυρίως θα γνωρίσει την γραμματέα του και θα την ερωτευθεί, ακόμη κι αν εκείνη του εξηγεί ότι είναι ήδη δεσμευμένη. Μέχρι την στιγμή που ένα βράδυ θα χτυπήσει την πόρτα του λέγοντάς του ότι ο φίλος της την εγκατέλειψε. Και κάπως έτσι η ρομαντική τους ζωή θα ξεκινήσει. Μόνο που αυτό δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή σε μια ιστορία που είναι γεμάτη απρόσμενες τροπές και αλλαγές, άλλοτε ευτυχείς, άλλοτε θλιμμένες, συχνά πολύ αστείες, μερικές φορές πολύ μελαγχολικές.

Σαν μια κομεντί σαν αυτές που βλέπουν οι ήρωες της, το «Café Society» έχει ένα γοητευτικό παλιομοδίτικο αέρα, αν και χωρίς το ειδικό βάρος που θα ήθελες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Café Society».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

rain dogs

Rain Dogs

Η Κοστέλο είναι μια μητέρα που κάνει (κυριολεκτικά) τα πάντα για να μεγαλώσει την κόρη της Οταν ξεκινάει το «Rain Dogs», τη βρίσκουμε μόλις της έχουν κάνει έξωση και έχει αντιμιλήσει στην αστυνομία. Ο,τι ακολουθεί στα 8 επεισόδια μιας σειράς που δεν μοιάζει ακριβώς με καμία άλλη που έχουμε δει, είναι μια ιστορία επιβίωσης με ήρωες την Κοστέλο, την κόρη της Γκλόρια και τον Σέλμπι, τον γκέι κολλητό της Κοστέλο που μόλις έχει βγει από τη φυλακή.

Με έμφαση στην απεικόνιση αντιηρώων που φέρουν κάτι γνώριμο σε όλους μας και στην αποδοχή τους, το «Rain Dogs» (με τίτλο εμπνευσμένο από το ομότιτλο τραγούδι του Τομ Γουέιτς που αναφέρεται σε όσους κοιμούνται έξω στη βροχή), είναι η απόδειξη του καλού, ανατρεπτικού, βαθιά κοινωνικού, αλλά και αστείου χωρίς να γίνεται ποτέ σοβαροφανές βρετανικού φλέγματος. Εκπληκτική Κοστέλο η Ντέιζι Μέι Κούπερ, ηθοποίος και σεναριογράφος, δημιουργός του «This Country» του BBC το 2017.

Η σειρά είναι διαθέσιμη από το Vodafone TV

Zombi Child 607

Zombi Child του Μπερτράν Μπονελό

Η ιστορία ξεκινάει το 1962, στην Αϊτή όταν ένας άντρας θα πεθάνει από πιθανή δηλητηρίαση από ένα ψάρι, θα θαφτεί, αλλά θα αναστηθεί και θα γίνει σκλάβος στις φυτείες με τα ζαχαροκάλαμα, ένας ζωντανός-νεκρός που ελέγχει μόνο μηχανικά τις κινήσεις του και «ζει» χωρίς αισθήματα, επιθυμίες, μνήμη. Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο παρόν, σε ένα οικοτροφείο θηλέων στη Γαλλία, όπου η Μελίσα, με καταγωγή από την Αϊτή, μοναδική μαύρη ανάμεσα σε λευκά κορίτσια, θα γίνει το θέμα συζήτησης ανάμεσα στην παρέα των κοριτσιών που αποτελούν τη πιο δημοφιλή αδελφότητα. Αυτές θα τη δεχτούν μετά από μια τελετή αποδοχής και θα αρχίσουν σιγά σιγά να βυθίζονται στο μυστήριο που την περιβάλλει.

Ο Μπερτράν Μπονελό βγάζει το e από το zombie για να ενώσει τις διακεκομμένες γραμμές μιας ιστορίας που ξεκινάει από την Αϊτή του ‘60 και φτάνει μέχρι τη σημερινή γαλλική ραπ σε ένα δοκιμιακό υβρίδιο ανάμεσα σε ταινία τρόμου ή ιστορία ενηλικίωσης - ή και τίποτα από τα δύο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

top gun maverick

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

O Πιτ «Maverick» Μίτσελ, 35+ χρόνια μετά την αποφοίτηση από την «Top Gun» Ακαδημία, δεν έχει γίνει Πτέραρχος. Με τρεις δεκαετίες ενεργής δράσης σε Βοσνία, Ιράκ, Αφγανιστάν και δεκάδες παράσημα ανδρείας, δεν έχει γίνει Γερουσιαστής. Ο Maverick παραμένει πιλότος. Μένει στην έρημο της Καλιφόρνια, οδηγεί την ίδια Kawasaki GPZ 900 μηχανή, φοράει το ίδιο καφέ δερμάτινο μπουφάν με τα κεντημένα σήματα, τα ίδια ray ban pilot γυαλιά του. Σήμερα, εργάζεται για το κυβερνητικό πρόγραμμα που τεστάρει τα όρια κάθε νέας γενιάς αεροσκαφών: το στοίχημα είναι αν μπορούν να πετάξουν 10 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. Διαφορετικά, η αεροπορία είναι έτοιμη να τα αντικαταστήσει με drones. Δεν βάζει κανείς στοίχημα με τον Maverick. Γιατί αν κάτι επίσης παραμένει είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πανέξυπνος και πεισματάρης. Ευτυχώς που η φιλία του με τον «Iceman», ο οποίος έχει γίνει Αρχηγός της Αεροπορίας, παραμένει δυνατή. Γιατί η (παραβατική) συμπεριφορά του θα τον είχε πετάξει εκτός σώματος, χρόνια τώρα. Τη μέρα που τον συναντάμε, η απόδοση του εξοργίζει Maverick ανωτέρους του, αλλά πάλι ο Ice καθαρίζει. Αντί αποπομπής, λόγω δυσμενούς κρίσης, ο Maverick παίρνει μετάθεση: τον στέλνουν πίσω στην Ακαδημία, ως εκπαιδευτή μίας τάξης αριστούχων πιλότων. Πρέπει να τους προετοιμάσει για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, όπου η κρίση σου στον αέρα δεν εξασφαλίζει απλώς το πέρας του στόχου, αλλά κι αν θα γυρίσεις ζωντανός πίσω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο γιος του «Goose» - του κολλητού του φίλου και wingman, που σκοτώθηκε σε άσκηση μαζί του. Ο Maverick δεν έχει ποτέ ξεπεράσει το χαμό του φίλου του, ούτε τις ενοχές του. Πώς θα στείλει τώρα το γιο του σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας;

Αν ο Μάβερικ έβαλε στοίχημα να πιλοτάρει το μαχητικό του αεροσκάφος 10 φορές πιο γρήγορα από το φράγμα του ήχου, ο Τομ Κρουζ πέτυχε να επιστρέψει στο πιλοτήριο του 80ς all-time classic με ένα σίκουελ 10 φορές καλύτερο του αυθεντικού. Από απόψε στις αίθουσες και... ετοιμαστείτε για τη βόλτα της ζωής σας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.55 στο Cosmote Cinema 1

beef

Beef

Ένα περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ δύο αγνώστων –ενός αποτυχημένου εργολάβου και μιας επιχειρηματία– πυροδοτεί μια κόντρα που βγάζει τα πιο σκοτεινά τους ένστικτα.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix