Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 16 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 16 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Jack Reacher 2 607

Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω του Εντουαρντ Ζούικ

Μετά τον Κρίστοφερ ΜακΚουάρι του πρώτου «Jack Reacher», σειρά παίρνει ο Εντουαρντ Ζούικ (στη δεύτερη συνεργασία του με τον Τομ Κρουζ μετά το «The Last Samurai»), για να διασκευάσει άλλο ένα από τα βιβλία του Βρετανού Τζιμ Γκραντ που, με το ψευδώνυμο Λι Τσάιλντ, γέννησε αυτόν τον πρώην αξιωματικό του αμερικανικού στρατού που, πια, κυκλοφορεί στις μητροπόλεις σα φάντασμα αλλά εμφανίζεται όποτε έχει ευκαιρία να «κάνει το σωστό». Αυτή τη φορά, ο Ρίτσερ εμπλέκεται στην αποστολή του και πιο προσωπικά: στο επίκεντρο βρίσκεται η ιδιότυπη, αλλά οπωσδήποτε με ερωτικές υπόνοιες, σχέση του με την Ταγματάρχη Σούζαν Τέρνερ, η οποία κατηγορείται, προφανώς άδικα, για κατασκοπεία: προσπαθώντας να τη βοηθήσει, ο Ρίτσερ θα σταθεί απέναντι στον φονικό Κυνηγό, αλλά και θα θέσει τη ζωή της Σούζαν αλλά και τη δική του σε κίνδυνο. Παράλληλα, στο στόχαστρο θα βρεθεί κι έφηβη Σαμάνθα, που ο Ρίτσερ υποψιάζεται ότι μπορεί να είναι και κόρη του, εκείνου, που πάντα προτιμά να λειτουργεί ως μοναχικός καουμπόης των πόλεων, με όσο το δυνατόν λιγότερους προσωπικούς συνδέσμους.

H δεύτερη εμφάνιση του Τομ Κρουζ στο ρόλο του Τζακ Ρίτσερ. Ετσι, γιατί μπορεί. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον Alpha

polar bear 607

Οικογενειακές Ανισορροπίες (Infinitely Polar Bear) της Μάγια Φορμπς

Στη Βοστόνη της δεκαετίας του ’70 μεγαλώνει μια οικογένεια… αλλιώτικη από τις άλλες. Ο Καμ Στιούαρτ, από καλή κι εύπορη οικογένεια λευκών, μανιοκαταθλιπτικός, με την αφροαμερικανίδα γυναίκα του Μάγκι και τις δυο μικρές κόρες τους. Οταν η Μάγκι αποφασίσει να ξεκινήσει σπουδές για να πετύχει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους, ο Καμ αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνος τα κορίτσια, εναλλάσσοντας τα βίαια ξεσπάσματα, τις κρίσεις πανικού, τη βαθειά μελαγχολία, το εμπνευσμένο κέφι και την πηγαία φροντίδα κι αγάπη.

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, μια ταινία για τις διαφορετικές οικογένειες, μια αφορμή για τον Μαρκ Ράφαλο να μας παρασύρει με το ταλέντο του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

the boston strangler

Ο Στραγγαλιστή της Βοστώνης (The Boston Strangler) του Ματ Ράσκιν

Η υπόθεση ακολουθεί την Λορέτα ΜακΛάχλιν (Κίρα Νάιτλι), μια ρεπόρτερ της εφημερίδας Record-American, η οποία γίνεται η πρώτη δημοσιογράφος που συνδέει τις δολοφονίες του Στραγγαλιστή της Βοστώνης. Καθώς ο μυστηριώδης δολοφόνος παγιδεύει όλο και περισσότερα θύματα, η Λορέτα προσπαθεί να συνεχίσει την έρευνά της στο πλευρό της συναδέλφου της Τζιν Κόουλ (Κάριν Κουν), ωστόσο το δίδυμο έχει πολλά εμπόδια να ξεπεράσει, ένα από αυτά είναι ο έντονος σεξισμός εκείνης της εποχής.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Ich bin dein Mensch

Ο Αντρας των Ονείρων μου (Ich bin dein Mensch) της Μαρία Σράντερ

Βερολίνο, κάπου στο κοντινό μέλλον. Μία εταιρία κατασκευάζει ρομπότ-συντρόφους για τους μοναχικούς ανθρώπους των μητροπολιτικών κέντρων. Αλγόριθμοι μελετούν τις συνήθειες, τα όνειρα, τους φόβους σου και προγραμματίζουν τα θηλυκά ή αρσενικά ρομπότ, ώστε να προλαβαίνουν κάθε σου επιθυμία. Να σου παρέχουν φροντίδα, ασφάλεια, λύσεις, συντροφικότητα. Αγάπη; Είναι δυνατόν εκεί να βρίσκεται και η αγάπη; Η Αλμα, μια 45χρονη ανθρωπολόγος που εργάζεται στο μουσείο της Περγάμου, δεν αποδέχεται την ιδέα. Μοναχική (μετά από έναν χωρισμό με συνάδελφο που της στοίχισε πολύ), κυνική (το μυαλό της είναι το δυνατότερό της εργαλείο), ταγμένη στην έρευνά της, πείθεται να γίνει πειραματόζωο στη μελέτη και να πάρει τον «Τομ» σπίτι, γιατί το αφεντικό της τής τάζει ένα οικονομικό πακέτο που θα στηρίξει το προσωπικό της πρότζεκτ. Η συμβίωση θα είναι προβληματική. Οσο το ανθρωποειδές προσπαθεί να την ικανοποιήσει, τόσο εκείνη αντιστέκεται. Σταδιακά όμως, η χωρίς φίλτρο προσέγγιση του «Τομ», η χωρίς ατζέντα κατανόηση των αναγκών της, η «προγραμματισμένη» (;) καλοσύνη του, την αιφνιδιάζουν. Και φυτεύουν αμφιβολίες στις βεβαιότητές της. Ποια είναι τα όρια και ποιος τα καθορίζει; Ποιος αποφασίζει τι μάς κάνει ανθρώπους; Και πόσο πιο ανθρώπινοι απέναντί μας υπήρξαν τελικά... οι άνθρωποι;

Χρειάζεσαι ένα ρομπότ για την ιδανική σχέση; Η Μαρία Σράντερ του «Κάποια Μίλησε» (και κάποιων επεισοδίων του «Unorthodox»), ανατέμνει το σύγχρονο έρωτα, ενώ η Μάρεν Εγκερτ κερδίζει Αρκτο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου, 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

joyland

Joyland του Σαΐμ Σαντίκ

O Χάιντερ είναι ο μικρότερος γιος ενός πατριάρχη που ζει μαζί με τους δυο γιους του, τις συζύγους τους και τα τέσσερα παιδιά του μεγαλύτερου γιου στο ίδιο σπίτι, στη Λαχόρι του Πακιστάν. Ο Χεντέρ δεν έχει δουλειά και έτσι έχει αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού, ενώ η σύζυγος του, η Μουμτάζ δουλεύει ως μακιγιέζ σε ένα ινστιτούτο αισθητικής. Ολοι περιμένουν τον διάδοχο που δεν έρχεται από τον μεγαλύτερο γιο, μετά από τέσσερις κόρες, κι έτσι ο Χάιντερ πιέζεται να βρει δουλειά και να αφήσει έγκυο τη Μουμτάζ, ικανοποιώντας τα όνειρα του πατέρα του, αλλά και μιας καταπιεστικής, βαθιά συντηρητικής οικογένειας. Θα βρει δουλειά, αλλά όχι ακριβώς αυτό που σκεφτόταν ακόμη και ο ίδιος, σαν χορευτής στο ερωτικό μπαλέτο μιας τρανσέξουαλ, της Μπίμπα. Διστακτικός στην αρχή, θα πει το ναι, αφού νιώθει μια ακατανίκητη έλξη για την Μπίμπα, αρχικά θα κρύψει τη νέα του δουλειά από την οικογένεια του, αλλά τελικά θα το παραδεχτεί αφού έχει ήδη αναγκάσει τη σύζυγό του να εγκαταλείψει τη δουλειά της και να μείνει, όπως κάθε γυναίκα οφείλει, στο σπίτι πριν βυθιστεί σταδιακά στην κατάθλιψη.

Ενα queer ντεμπούτο που ανοίγει το βλέμμα στην κοινωνία του Πακιστάν, με ευαισθησία, ειλικρίνεια και μια τρυφερή διάθεση να μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. Βραβείο της Επιτροπής στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή του Πακιστάν για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, Queer Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, βραβείο σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

rain dogs

Rain Dogs

Η Κοστέλο είναι μια μητέρα που κάνει (κυριολεκτικά) τα πάντα για να μεγαλώσει την κόρη της Οταν ξεκινάει το «Rain Dogs», τη βρίσκουμε μόλις της έχουν κάνει έξωση και έχει αντιμιλήσει στην αστυνομία. Ο,τι ακολουθεί στα 8 επεισόδια μιας σειράς που δεν μοιάζει ακριβώς με καμία άλλη που έχουμε δει, είναι μια ιστορία επιβίωσης με ήρωες την Κοστέλο, την κόρη της Γκλόρια και τον Σέλμπι, τον γκέι κολλητό της Κοστέλο που μόλις έχει βγει από τη φυλακή.

Με έμφαση στην απεικόνιση αντιηρώων που φέρουν κάτι γνώριμο σε όλους μας και στην αποδοχή τους, το «Rain Dogs» (με τίτλο εμπνευσμένο από το ομότιτλο τραγούδι του Τομ Γουέιτς που αναφέρεται σε όσους κοιμούνται έξω στη βροχή), είναι η απόδειξη του καλού, ανατρεπτικού, βαθιά κοινωνικού, αλλά και αστείου χωρίς να γίνεται ποτέ σοβαροφανές βρετανικού φλέγματος. Εκπληκτική Κοστέλο η Ντέιζι Μέι Κούπερ, ηθοποίος και σεναριογράφος, δημιουργός του «This Country» του BBC το 2017.

Η σειρά είναι διαθέσιμη από το Vodafone TV