Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 11 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 11 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Το Φως που Σβήνει

Το Φως που Σβήνει του Βασίλη Ντούρου

Η ταινία διαδραματίζεται στη Χάλκη, όπου ένας δωδεκάχρονος ζει με τη χωρισμένη μητέρα του. Λόγω μιας σπάνιας αρρώστιας, ο μικρός χάνει σταδιακά την όρασή του, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη ακουστική ευαισθησία, ικανή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μουσική. Στο πρόσωπο του γέρου φαροφύλακα του νησιού βρίσκει κατανόηση και μια βαθιά φιλική σχέση δημιουργείται μεταξύ τους. Ο φαροφύλακας, αυτοδίδακτος μουσικός ο ίδιος, αντιλαμβάνεται το ταλέντο του μικρού και τον καθοδηγεί ως «πνευματικός δάσκαλος».

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 1

antonio Banderas et Pedro Almodovar

Αντόνιο Μπαντέρας και Πέδρο Αλμοδόβαρ (Antonio Banderas et Pedro Almodovar: Du désir au double) της Ναταλί Λαμπάρθ

40 χρόνια και 8 ταινίες. Ο παγκοσμίου φήμης ισπανός μαέστρος του κινηματογράφου και η αρσενική μούσα του του Χόλιγουντ έχουν μια φλογερή και παθιασμένη σχέση, κάνοντας μαζί αναμφίβολα την πιο όμορφη σύγχρονη ταινία.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

don't look now

Μετα τα Μεσάνυχτα (Don't Look Now) του Νίκολας Ρεγκ

Βασισμένη σε ένα διήγημα της Ντάφνι ντι Μοριέ, η ταινία μοιάζει στοιχειωμένη από δυσοίωνα προμηνύματα και ανείπωτες ενοχές, καθώς ακολουθεί το ταξίδι στη Βενετία ενός παντρεμένου ζευγαριού που πασχίζει να ξεπεράσει τον πρόσφατο θάνατο της κόρης τους από πνιγμό. Σε μια πόλη παραδομένη στη σήψη και την υγρασία, η συνάντησή τους με δύο αινιγματικές ηλικιωμένες αδελφές και μια σειρά από ανεξιχνίαστα εγκλήματα που έχουν αναστατώσει τα δαιδαλώδη κανάλια θα θέσουν σε κίνδυνο την ήδη τραυματισμένη σχέση τους και την εξίσου εύθραυστη επαφή τους με την πραγματικότητα.

To αριστούργημα του Νίκολας Ρεγκ, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Τζούλι Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ3 στις 23.00

the place beyond the pines 607

Στο Τέλος του Δρόμου (The Place Beyond the Pines) του Ντέρεκ Σιανφράνς

Ο Λουκ είναι ένα αίνιγμα. Το δάκρυ-τατουάζ κάτω από το αριστερό του μάτι είναι η αρχή μίας ιστορίας που δε θα μας διηγηθεί ποτέ. Είναι χαραγμένη ανεξίτηλα στον λαιμό, στο στήθος, στην πλάτη, στα χέρια του. Χειροποίητα, πρόχειρα, σχεδόν παιδικά ορνιθοσκαλίσματα καλύπτουν το δέρμα του, αλλά και το δέρμα του alter ego του: της μηχανής του. Η αστάθειά της είναι η μόνη σταθερή αξία στη ζωή του. Η ελευθερία που του προσφέρει, η ικανοποίηση ότι σε κάτι έχει έλεγχο, ταυτότητα και δαιμονισμένο ταλέντο. Ο Λουκ είναι επαγγελματίας μοτοσικλετιστής επιδείξεων σε τέντες πανηγυριών που προσφέρουν στην αμερικανική επαρχία «Το Γύρο του Θανάτου». Καρναβάλια που στήνονται και ξεστήνονται σε μια νύχτα κι επιτρέπουν σε χαμένους, χωρίς ρίζα, τυχοδιώκτες την μόνη κανονικότητα που μπορούν να αντέξουν. Οταν μετά από ένα χρόνο ο Λουκ επιστρέφει στο Σκενέκταντι της Νέας Υόρκης για μία βραδιά επιδείξεων, ανακαλύπτει ότι η Ρομίνα, μία σερβιτόρα με την οποία είχε ένα one night stand, έχει φέρει στον κόσμο το γιο του. Και τότε αποφασίζει να τραβήξει χειρόφρενο. Δε θα κάνει τα ίδια λάθη με τον απόντα πατέρα του. Θα φανεί άντρας πάση θυσία. Θα αναλάβει τις ευθύνες του, θα προσφέρει στην οικογένειά του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κλέψει τράπεζες για να κόψει δρόμο προς το αμερικανικό όνειρο και την πατρική ενηλικίωση. O Eϊβερι είναι ένα στερεότυπο. Γιος μεσοαστικής λευκής οικογένειας, σπούδασε νομικά ακολουθώντας ανόρεκτα τα βήματα του δικαστή πατέρα του και κάποια στιγμή επαναστάτησε κι έγινε αστυνομικός. Θεώρησε ότι εκείνος θα κάνει τη διαφορά - έμπρακτα κι όχι με θεωρίες δικαιοσύνης. Εκείνος θα θρέψει την οικογένειά του, τη γυναίκα και τον μικρό τους γιο, με τον καρπό ενός λαϊκού μόχθου και όχι με την σνομπ ανωτερότητα με την οποία μεγάλωσε ο ίδιος. Εκείνος μπορεί να αλλάξει το σύστημα από μέσα, εκείνος μπορεί να σώσει τον κόσμο. Την μέρα που ο φυγάς Λουκ πέφτει στο δρόμο του, ο Εϊβερι ξεκινά το δικό του Γύρο του Θανάτου. Οχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και συμβολικά. Η αθωότητα με την οποία αντιμετώπιζε το επάγγελμά του πεθαίνει. Η αντίθεσή του με τους διεφθαρμένους συνάδελφους αστυνομικούς τον απειλεί. Τα μέχρι τώρα καθαρά του χέρια, ανήκουν σ' ένα ανεπίστρεπτο παρελθόν. Θα φανεί όμως άντρας πάση θυσία. Θα σκεφτεί έξυπνα και θα εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα εκβιάσει την είσοδο στο αμερικανικό όνειρο με μία πολιτική καριέρα στρωμένη με λαδώματα και απειλές. Δεκαπέντε χρόνια μετά, οι δύο γιοι των τόσο ανόμοιων, τόσο ίδιων αντρών θα συναντηθούν τυχαία. Ενα γύρισμα της τύχης θα σηκώσει τον καθρέφτη στις συνέπειες σε μία τρίτη γενιά που υποφέρει από την επώδυνη απουσία ή την ανταγωνιστική παρουσία ενός πατέρα. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα και στο τέλος του δρόμου κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του.

Ο Ντέρεκ Σιανφράνς επιχειρεί να στήσει ένα σύνθετο, all american classic για την ανδρική ενηλικίωση. Ξεκινά τολμηρά, μεγαλεπίβολα, μαγικά, αλλά ξοδεύει την ενέργειά του, χάνει το τιμόνι, με αποτέλεσμα στο τέλος του δρόμου να πέσει σε αδιέξοδο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

hellboy

Hellboy του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Μια τελετή μαύρης μαγείας φέρνει στη γη τον δαίμονα Hellboy, γεννημένο στις φωτιές της κόλασης. Ο καλόκαρδος δόκτωρ Μπρουμ θα τον μεγαλώσει υπό την προστασία του, θα του μεταδώσει τις έντιμες ανθρώπινες αξίες του και θα τον εντάξει σε μια ομάδα ατόμων, απομονωμένων εξαιτίας των υπερφυσικών τους ικανοτήτων. Ο πύρινος ήρωας θα συμμαχήσει μαζί τους για να σώσουν την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του Σκότους.

H ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

falcon lake

Λίμνη Φάλκον (Falcon Lake) της Σαρλότ Λε Μπον

Είναι καλοκαίρι κι ο 14χρονος Μπαστιάν βαριέται στο πίσω κάθισμα. Βρίσκεται σ' αυτή την άχαρη ενδιάμεση ηλικία: αρκετά μικρός ακόμα, ώστε να πρέπει να ακολουθεί τους γονείς και τον πιτσιρικά αδελφό του σε οικογενειακές διακοπές, και ταυτόχρονα τόσο ορμονικά και συναισθηματικά ανήσυχος, ώστε να ανυπομονεί για την ενηλικίωση που παραμονεύει. Αυτό το μεταιχμιακό καλοκαίρι, ο οικογενειακός προορισμός είναι η Λίμνη Φάλκον στο Κεμπέκ. Εκεί, πάνω στο νερό, έχει το εξοχικό της ξύλινο σπίτι μία παλιά φίλη της μητέρας του. Εκεί, θα γνωρίσει την Κλοέ, την 16χρονη κόρη της οικογένειας - μυστηριώδη, ατίθαση, αυθάδη, άπιαστη. Θα τον σνομπάρει για τα μεγαλύτερα αγόρια της περιοχής, θα τον φοβερίσει με ιστορίες φαντασμάτων (αγόρια που κάπου, κάποτε πνίγηκαν στα σκοτεινά νερά της λίμνης και τώρα τη στοιχειώνουν) θα τον κατατρομάξει ξυπνώντας μέσα του πρωτόγνωρα ένστικτα, συναισθήματα, φαντασιώσεις.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Καναδής Σαρλότ Λε Μπόν αποτυπώνει το μυστικιστικό, μελαγχολικό και γοητευτικά επικίνδυνο μακροβούτι από την εφηβεία στην ενηλικίωση σαν ένα ghost story που αφηγείσαι τα καλοκαίρια γύρω από την φωτιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

20 Days in Mariupol

20 Μέρες στη Μαριούπολη (20 Days in Mariupol) του Μστισλάβ Τσερνόφ

Μια ομάδα ουκρανών δημοσιογράφων του AP που έχει παγιδευτεί στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης αγωνίζεται να συνεχίσει το έργο της καταγράφοντας τις φρικαλεότητες της ρωσικής εισβολής. Οι μόνοι εναπομείναντες δημοσιογράφοι διεθνών μέσων στην πόλη, καταγράφουν εικόνες σύμβολα του πολέμου: παιδιά που πεθαίνουν, ομαδικούς τάφους, τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου και πολλά άλλα.

Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, σε μια ιστορική στιγμή για την Ουκρανία αλλά και τον πλανήτη που εξακολουθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Cinobo

baby reindeer

Baby Reindeer

Ο κωμικός Ρίτσαρντ Γκαντ, όταν δούλευε ως μπάρμαν στα 20+ του, είχε πέσει θύμα μίας stalker. Είχε εμφανιστεί στην μπάρα του, έκλαιγε, κι εκείνος τη λυπήθηκε και την κέρασε ένα φλυτζάνι τσάι. Κι αυτό κατέληξε σε τοξική εμμονή, απειλή, εφιάλτη. Αυτή η γυναίκα τον καταδίωκε - στην πάμπ, στα gigs του, κάτω από το σπίτι του, μέσα στο σπίτι του. Μέχρι να καταδικαστεί σε φυλάκιση, τού είχε αφήσει συνολικά 350 ώρες ηχογραφημένων μηνυμάτων στον τηλεφωνητή του, τον είχε ταγκάρει σε 744 tweets, του είχε στείλει 460 μηνύματα στο Facebook, 106 πολυσέλιδες επιστολές και.... 41,071 e mails - Sent from her iPhone.

Η αυτοβιογραφική ιστορία ενός Σκωτσέζου stand-up κωμικού δεν είναι για γέλια. Σε ξαφνιάζει, σε σοκάρει και σε μουδιάζει - όπως ένα ελαφάκι στα φώτα του διερχόμενου αυτοκινήτου. Οπως σε ακινητοποιεί ο κακοποιητής σου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

Toni Edrmann

Τόνι Ερντμαν (Toni Erdmann) της Μάρεν Αντε

Ο αιώνια πλακατζής Βίνφριντ, λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, τις συναντήσεις και τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται το alter ego του Βίνφριντ- ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

Μια κωμωδία από αυτές που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ο απόλυτος θρίαμβος της Γερμανίδας Μάρεν Αντε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix