Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


all the pretty little horses ολα τα όμορφα άλογα 607

Μικρά Ομορφα Αλογα του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Μετά από μια απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια παραθαλάσσια, επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, τον Παναγιώτη. Η απόφασή τους να εργαστούν σε προσωρινές δουλειές είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, με βάση το οποίο πρόκειται να επιστρέψουν το συντομότερο στην Αθήνα. Όταν η Αλίκη συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο δεν λειτουργεί, ο Πέτρος αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική της απομάκρυνσή ως σιωπηρή αποδοκιμασία. Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει, ώσπου ο κίνδυνος να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα (που οι ίδιοι έφτιαξαν), γίνεται αισθητός.

Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου που μετά το «Luton» ανοίγει την εικόνα σε μια οικογένεια που σε εποχή κοινωνικής αλλά και προσωπικής κρίσης παγιδεύεται μέσα στα ίδια της τα μυστικά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

the full monty

Αντρες με τα Ολα Τους (The Full Monty) του Πίτερ Κατανέο

Έχοντας φτάσει στα όρια της οικονομικής καταστροφής, έξι άνεργοι άντρες αποφασίζουν να κερδίσουν χρήματα παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτίζ. Ο 30χρονος Γκαζ είναι αυτός που αποφασίζει να βάλει στο «τολμηρό» σχέδιό του μια ομάδα φίλων του, οι οποίοι μόνο για strip-show δεν σε προδιαθέτουν: ο κολλητός του αλλά και υπέρβαρος Ντέιβ, ο πρώην επιστάτης κι ερασιτέχνης χορευτής Τζέραλντ, ο φοβητσιάρης Λόμπερ, ο γερο-Χορς με έντονο πρόβλημα στις αρθρώσεις του κι ο Γκάι με ακόμη πιο έντονο πρόβλημα στο να ακολουθήσει τον ρυθμό της μουσικής.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον Alpha

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children 607

Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) του Τιμ Μπάρτον

Ενα μεγάλο, γοτθικό κτίσμα στις ακτές της Ουαλίας, στέκεται όρθιο σαν ένα άδειο κουφάρι, κατεστραμμένο από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς του Δεύτερου Παγκόσμιου. Τουλάχιστον έτσι μοιάζει όταν ο έφηβος Τζέικ και ο πατέρας του το επισκέπτονται, στο σήμερα. Οταν όμως ο Τζέικ πηγαίνει εκεί μόνος του για μια ριψοκίνδυνη αλλά επιτακτική εξερεύνηση, το κτίσμα ξαναπαίρνει ζωή: ο χρόνος επιστρέφει στις 3 Σεπτεμβρίου του 1943 και το ιδιόμορφο οικοτροφείο, με τον πλούσιο κήπο, γεμίζει από παιδιά. Παράξενα παιδιά, το καθένα με διαφορετικές υπερφυσικές ικανότητες, που ζουν κάτω από την επίβλεψη της αλλόκοτης και συναρπαστικής Μις Πέρεγκριν, με τα μαύρα ρούχα και την πίπα. Ολα μοιάζουν ακριβώς όπως τα περιέγραψε στον Τζέικ ο αγαπημένος του παππούς πριν βρεθεί μυστηριωδώς δολοφονημένος: τακτικός επισκέπτης του σπιτιού πριν καταταγεί στην αεροπορία στον πόλεμο. Οταν βραδιάζει και πλησιάζει η ώρα του βομβαρδισμού, η Μις Πέρεγκριν σταματά το χρόνο, ξαναγυρίζει το ρολόι της στο πρωί και η μέρα ξαναξετυλίγεται, με ασφάλεια και χαρά.

Μόνο ο Τιμ Μπάρτον θα μπορούσε να διασκευάσει το best-seller του Ράνσομ Ριγκς, αφιερωμένο σε όλους όσους νιώθουν διαφορετικοί. Αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

l'innocent

Τα Πάνω Κάτω (L'innocent) του Λουί Γκαρέλ

Στο «Τα Πάνω Κάτω» (με γαλλικό τίτλο το σαφώς πιο σημαίνον «Ο Αθώος»), ο Αμπέλ είναι ο γιος μιας μεσήλικης ηθοποιού που αποφασίζει να παντρευτεί τον άρτι αποφυλακισθέντα Μισέλ. Ο Αμπέλ όμως παραμένει διαρκώς καχύποπτος για την «αθωότητα» του… πατριού του, τον υποπτεύεται και τον παρακολουθεί με τη βοήθεια της κολλητής του Κλεμάνς, μέχρι που οι δρόμοι τους θα συναντηθούν παράδοξα και νομοτελειακά προς ένα φινάλε που θα τους βρει όλους συνένοχους σε μια γλυκιά συνειδητοποίηση.

Ο Λουί Γκαρέλ παίζει με τα κινηματογραφικά είδη - μπροστά και πίσω από την κάμερα - σε μια χαριτωμένη, αν και, παρά τη φιλοδοξία για ένα φρέσκο βλέμμα, πολύ «γαλλική» ταινία για μια κατά λάθος ενηλικίωση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

caravaggio

Στη Σκιά του Καραβάτζιο (L'Οmbra di Caravaggio) του Μικέλε Πλασίντο

ταλία, 1600 μ.Χ. Ο Μικελάντζελο Μερίζι, γνωστότερος και ως Καραβάτζιο, είναι ένας ιδιοφυής καλλιτέχνης που επαναστατεί ενάντια στους αυστηρούς κανόνες της Συνόδου του Τρέντο. Oταν ο Καραβάτζιο καταδικαστεί σε θάνατο έπειτα από μια μονομαχία ερωτικής αντιζηλίας, ο Πάπας Παύλος Ε’ αναθέτει σε έναν μυστικό πράκτορα του Βατικανού να διεξάγει πλήρη έρευνα γύρω από τον εκκεντρικό καλλιτέχνη, έτσι ώστε να αποφασίσει αν θα του δώσει χάρη.

H ζωή και το έργο του Καραβάτζιο σε μια βιογραφία που παίζει με το φως και τις συμβάσεις, αλλά και τα κλισέ του είδους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Cosmote Cinema 1

rebel in the rye 607

Επαναστάτης στη Σίκαλη (Rebel in the Rye) του Ντάνι Στρονγκ

Το σενάριο, βασισμένο στη βιογραφία «J.D. Salinger: A Life» τού Κένεθ Σλαουένσκι, πιάνει τον Σάλιντζερ στη νεανική του αθωότητα και τον συντροφεύει ως την απόσυρσή του από τα κοινά. Τον παρατηρεί, ως ανήσυχο νέο στη μεσοπολεμική Νέα Υόρκη, στην πρώτη και καθοριστική του μεγάλη ερωτική απογοήτευση, από την Ούνα, κόρη του Ευγένιου Ο' Νιλ και σύντομα σύζυγο τού Τσάρλι Τσάπλιν, στα χαρακώματα του Β' Παγκόσμιου, στην τραυματική επιστροφή του στον «ειρηνικό» κόσμο. Και, σ' όλη τη διάρκεια, στον αγώνα του να γράψει, να εκδώσει, να φορέσει την ταυτότητα του συγγραφέα που έχει επιλέξει, να γίνει αποδεκτός από τον πραγματιστή πατέρα του, να αναγνωριστεί. Με τη βοήθεια και την υποστήριξη τού δασκάλου και πρώτου εκδότη του, Γουιτ Μπερνέτ, μέσα από δεκάδες πικρίες και ελάχιστες αναλαμπές επιτυχίας.

To μυστήριο γύρω από τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ σε μια βιογραφική ταινία που αναζητά την αλήθεια αλλά συναντά μόνο τη συμβατικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

see how they run

Κοίτα τους πώς Τρέχουν! (See How They Run) του Τομ Τζορτζ

Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται. Οταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Στόπαρντ και η πρόθυμη αρχάρια Κόνσταμπλ Στόκερ αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Ο μόνος τρόπος για να τιμήσεις την Αγκαθα Κρίστι είναι να την αποδομήσεις, σε μια φαρσοκωμωδία που λειτουργεί καλύτερα ως σάτιρα πάρά ως μια ταινία μυστηρίου, αλλά παραμένει διασκεδαστική μέχρι το τελευταίο ίχνος του all-star cast της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+