Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the good boss

Το Τέλειο Αφεντικό (The Good Boss) του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Ο Μπλάνκο έχει κληρονομήσει το εργοστάσιο κατασκευής ζυγαριών από τον πατέρα του. Κι όπως ο πατέρας του πάντα περηφανευόταν ότι φροντίζει τους υπαλλήλους του σαν να είναι όλοι μια μεγάλη οικογένεια, αυτό διατείνεται ότι κάνει κι ο Μπλάνκο. Ειδικά αυτή την εποχή που περιμένει τους ελεγκτές/κριτές του κρατικού διαγωνισμού «Επιχειρηματικής Αριστείας» που διψά να κερδίσει. Μόνο που την εικόνα του «τέλειου αφεντικού» αμαυρώνουν πολλά. Οπως ένας φρέσκα απολυμένος εργάτης που κατασκηνώνει απέναντι από την είσοδο του εργοστασίου σε πεισμωμένη καθιστική διαμαρτυρία. Ή η κατάθλιψη του προϊστάμενου επιστάτη, που προκαλεί χάος στην οργάνωση των παραγγελιών. Ή, ακόμα πιο καθοριστικά, η ναρκισσιστική φύση του Μπλάνκο που τον οδηγεί στο κρεβάτι μίας όμορφης και φιλόδοξης μαθητευόμενης, που απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Με πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ, αυτή είναι η καυστική σάτιρα του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα που θριάμβευσε στα ισπανικά ταμεία και σάρωσε τα βραβεία Goya της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

valerian 607

Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες (Valerian and the City of a Thousand Planets) του Λικ Μπεσόν

Στον 28ο αιώνα, ο Βαλέριαν και η Λόρελιν είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης στις περιοχές που κατοικούνται από ανθρώπινα όντα. Ακολουθώντας τις εντολές του Κυβερνήτη, οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Αλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου οι φυλές από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς. Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο της Αλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λόρελιν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο την Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση;

Ο Λικ Μπεσόν διασκευάζει το πρωτοποριακό graphic novel των Πιέρ Κριστέν και Ζαν- Κλοντ Μεζιέρ, «Βαλέριαν και Λόρελιν» στην πιο ακριβή γαλλική παραγωγή όλων των εποχών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.10 στην ΕΡΤ 2

Blood of my Blood 607

Αίμα από το Αίμα μου (Blood of my Blood) του Μάρκο Μπελόκιο

Ο Φεντερίκο, ένας νεαρός ιερέας τον 17ο αιώνα, καλείται από την Ιερά Εξέτασηστη φυλακή σε ένα μοναστήρι του χωριού Bobbio. Η αποστολή του είναι να εξαναγκάσει την αδελφή Benedetta να ομολογήσει ότι έχει παρασυρθεί και να οδηγηθεί σε θάνατο ο προηγούμενος εξομολογητής της, ο αδελφός του Φεντερίκο. Η Benedetta πρέπει να υποβληθεί σε τρεις δοκιμές - νερό, φωτιά και δάκρυα - για να αποδείξει την αθωότητά της, αν δεν ομολογήσει. Ο Φεντερίκο, ωστόσο, «παρασύρεται» από την Benedetta. Στο σήμερα, η φυλακή του Bobbio κλείνει και εγκαταλείπεται. Ο εφοριακός Φεντερίκο βοηθά έναν Ρώσο εκατομμυριούχο να αγοράσει αυτό το παλιό ερείπιο. Αλλά ένας μυστήριος γέρος έχει ζήσει εκεί για χρόνια. Μπορεί κανείς να τον δει περιστασιακά μόνο τη νύχτα, και αναφέρεται ως «The Count». Ο Φεντερίκο πρέπει να αποδείξει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι μια απάτη ώστε να κλείσει τη μεγάλη πώληση.

Ο Μάρκο Μπελόκιο φλερτάρει ταυτόχρονα με το θρησκευτικό δράμα και τον κοινωνικό σουρεαλισμό για να αποδείξει ότι, ναι, μπορεί ακόμα να βρίσκει φρέσκους τρόπους για να κινηματογραφεί τους συνήθεις προβληματισμούς του. Βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

the last samurai

Ο Τελευταίος Σαμουράι (The Last Samurai) του Εντουαρν Ζουίκ

19ος αιώνας, Ιαπωνία. Η εποχή, που η εθνική ασφάλεια της χώρας, βασιζόταν αποκλειστικά στη μίσθωση των σαμουράι για την αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών, πρόκειται να λήξει οριστικά. Σε μια δυναμική προσπάθεια να απαγκιστρωθεί η Ιαπωνία από το απαρχαιωμένο μιλιταριστικό καθεστώς, ο αυτοκράτορας μισθώνει μια ομάδα αμερικανών αξιωματικών, βετεράνων του Εμφυλίου Πολέμου, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τον στρατό της χώρας στη χρήση σύγχρονων όπλων για να εξαλείψει την πολεμοχαρή αλλά υπερήφανη ομάδα. Ανάμεσα στους εκπαιδευτές συγκαταλέγεται και ο Νέιθαν Άλγκρεν, που η μοίρα θα παίξει μαζί του ένα απρόσμενο παιχνίδι. Η ξαφνική συμπλοκή της διμοιρίας του Άλγκρεν με μια ομάδα σαμουράι, καταλήγει σε αιματοχυσία ενώ ο ίδιος αιχμαλωτίζεται. Ως όμηρος πια και έγκλειστος στο χωριό των σαμουράι, ο Άλγκρεν, που τώρα πια έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των ατρόμητων αυτών πολεμιστών, τους κώδικες τιμής τους και την φιλοσοφία τους, δεν αργεί να αλλάξει στρατόπεδο και να συμμαχήσει με τους πρώην εχθρούς του. Όταν τελικά ο ιαπωνικός στρατός αποφασίζει να καταδιώξει τους σαμουράι, ο Άλγκρεν είναι έτοιμος να προσφέρει τις γνώσεις του στην τέχνη του πολέμου για να υπερασπιστεί με την καρδιά του μια περήφανη παράδοση αιώνων, καταδικασμένη όμως να χαθεί οριστικά...

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Star

Braveheart 607

Braveheart του Μελ Γκίμπσον

Σκωτία, τέλη 13ου αιώνα. Στις μεγάλες πεδιάδες των μαχών ο νεαρός Γουίλιαμ Γουάλας θα δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τους Άγγλους καταπατητές. Όταν έπειτα από χρόνια γίνει μάρτυρας μιας ακόμα δολοφονίας, της αγαπημένης του Μάρον από Άγγλους στρατιώτες, τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την ήσυχη αγροτική ζωή του και να στραφεί με το σπαθί του εναντίον του εχθρού.

Η ταινία προβάλλεται στις 14.10 στο Cosmote Cinema 1

Alcarràs

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarràs) της Κάρλα Σιμόν

Καταλονία, αγροκτήματα, πιτσιρίκια που μεγαλώνουν στη φύση: ζαβολιές, φανταστικά διαστημόπλοια μέσα σε σκουριασμένα αυτοκίνητα, διαβάσματα, πρόβες για χορευτικές φιγούρες, ξυπολησιά. Τριγύρω τους, out of focus αλλά με τις κουβέντες τους να στιγματίζουν τη ζωή τους, οι μεγάλοι. Ο παππούς που δεν είχε τακτοποιήσει ποτέ τα χαρτιά του κτήματος, ο νέος γαιοκτήμονας που θέλει να ξεριζώσει τις ροδακινιές και να «φυτέψει» φωτοβολταϊκά. Τίποτα δεν αλλάζει στις ηλιόλουστες μέρες των παιδιών – μόνο το μέλλον τους.

Μια ελεγεία για τη γη που χάνεται και τον κόσμο που αλλάζει, Χρυσή Αρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου για την ταινία της Κάρλα Σιμόν, σκηνοθέτη του «Ενα Αξέχαστο Καλοκαίρι». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.25 στο Nova Cinema 1

Daaaaaali

Νταααααλί! (Daaaaaalí!) του Κεντέν Ντουπιέ

Η Τζουντίθ, γαλλίδα δημοσιογράφος, συναντά τον Σαλβαντόρ Νταλί αρκετές φορές, σχετικά με μια πιθανή συνέντευξη, την οποία ο ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης πεισματικά αρνείται. Η δημοσιογράφος επιμένει να τον ενοχλεί για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τον ζωγράφο, το οποίο όμως αποδεικνύεται δύσκολο να γυριστεί, ιδίως όταν ο Νταλί, οδηγώντας τη Rolls-Royce του στην παραλία, αχρηστεύει τη κάμερα πριν την έναρξη των γυρισμάτων… Θα γυριστεί ποτέ αυτή η ταινία;

ΜΙα αληθινά ψεύτικη βιογραφία του Σαλβαντόρ Νταλί, με 5 διαφορετικούς ηθοποιούς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που σατιρίζει τον καλλιτεχνικό ναρκισσισμό και πέφτει (χαριτωμένα) θύμα του κι η ίδια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Η Ρόζα της Σμύρνης

Η Ρόζα της Σμύρνης του Γιώργου Κορδέλλα

Το φιλμ διασκευάζει το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ & Ρόζα», αλλάζοντας και τον τίτλο για να διευρύνει τη διάσταση του φιλμ. Η ιστορία πιάνει το νήμα στη Ρόζα του 1987 που, στην Αθήνα εδώ και δεκαετίες, ζει μαζί με την εγγονή της, τη Μαριάννα, που είναι εκκολαπτόμενη καλλιτέχνης. Ενας αρχιτέκτονας, ο Δημήτρης, στην προετοιμασία μιας έκθεσης και παρασυρμένος από το ερευνητικό μεράκι του, θα έρθει, άθελά του, αντιμέτωπος με το επτασφράγιστο μυστικό που κρατά η Ρόζα καλά κρυμμένο στις μνήμες της και θα προσπαθήσει να το φέρει στην επιφάνεια.

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ & Ρόζα» γίνεται ταινία σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κορδέλλα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

shogun

Shogun

Το 'Shōgun' διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 1600 στην αυγή ενός εμφυλίου πολέμου που θα καθορίσει τον αιώνα. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι, ο Άγγλος κυβερνήτης του, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει την εξουσία και να μειώσει την τρομερή επιρροή των εχθρών του Blackthorne, των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων. H μοίρα του Toranaga και του Blackthorne συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, Toda Mariko (Anna Sawai), μια μυστηριώδη χριστιανή ευγενή, τελευταία απόγονο μιας ατιμασμένης γενιάς. Ενώ υπηρετεί τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σχέση της με τον Blackthorne, τη δέσμευσή της στην πίστη της, η οποία την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.

Η σειρά των 18 βραβείων Emmy είναι διαθέσιμη στο Disney+

Πολύδροσο

Πολύδροσο του The Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη)

Η Σοφία (κόρη, η Σοφία Κόκκαλη όπως πάντα διάφανη, ευάλωτη, αστεία, δραματική, μαγνητική), αφήνει τον φίλο της να κοιμάται σπίτι της και πάει στο πατρικό της, στο Πολύδροσο: τη χρειάζεται η Σοφία (μητέρα, η Βίκυ Καγιά σε μια, μη δυσπιστεί κανείς, εκπληκτικά ευαίσθητη και δυνατή ερμηνεία), είναι άρρωστη και, ποιος ξέρει, μπορεί να πεθάνει. Οι δυο τους κάνουν βόλτες, φτιάχνουν μαραθόπιτες, καλούν φίλους, βλέπουν ταινίες, ζουν λίγες μέρες μαζί, με αναμνήσεις, φιλιά και μυστικούς κώδικες. Μια μαμά και μια κόρη με τη συνωμοτική σχέση που ορίζουν αυτές οι λέξεις.

Η νέα ταινία του The Boy, με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Κόκκαλη και Βίκυ Καγιά, είναι ακόμα ένα μελαγχολικό, πικρό και τρυφερό κοίταγμα στα φαντάσματα του παρελθόντος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo