Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


pendulus

Pendulus του Δημήτρη Γκότση

Ο 24χρονος Αρμπι έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Μετά τα γεγονότα της βραδιάς του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας-Αλβανίας ο Άρμπι θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα παρευρεθεί στον γάμο των συγγενών του, αν θα διεκδικήσει το κορίτσι που του αρέσει, εάν είναι Αλβανός ή Έλληνας.

Βραβείο Ηχου, Βραβείο Κοινού, Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας της ΕΤΕΚΤ και Βραβείο της ΠΕΚΚ (Φεστιβάλ Δράαμας), Βραβείο Onassis Film Award (Νύχτες Πρεμιέρας)

Η ταινία είναι διαθέσιμη ως τις 23 Οκτωβρίου στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

The Reports on Sarah and Saleem

Απαγορευμένες Συναντήσεις (The Reports on Sarah and Saleem) του Μουάγιαντ Αλαγιαν

Η Σάρα είναι Εβραία. Ιδιοκτήτρια ενός νέου καφέ στην Ιερουσαλήμ, παντρεμένη με έναν φιλόδοξο στρατιωτικό και μητέρα μίας μικρής κόρης. Μόλις στήνει μία επιχείρηση, αναγκάζεται να την κλείσει, καθώς, κάθε προαγωγή του άντρα της στο στρατό σημαίνει μετάθεση και μετακόμιση. Ο Σαλέμ είναι Παλαιστίνιος, κάτοικος ανατολικής Ιερουσαλήμ και μεταφορέας αρτοσκευασμάτων στα καφέ όλης της πόλης. Παλεύει με το μεροκάματο για να μετακομίσει με τη γυναίκα του, πριν εκείνη γεννήσει, μακριά από τα αδέλφια της που τους καταδυναστεύουν και τον κάνουν να νιώθει άχρηστο. Η παράνομη σχέση της Σάρα και του Σαλέμ είναι το μισάωρο που επιτρέπουν στον εαυτό τους να δραπετεύσει από όσα τους καταπιέζουν. Μόνο που μια νύχτα υπήρξαν απερίσκεπτοι. Ο Σαλέμ βάζει τη Σάρα στο φορτηγάκι του και περνούν στα κατεχόμενα για να κάνει μια παράδοση και να την κεράσει ένα ποτό. Ενας διαπληκτισμός στο μπαρ, το εβραϊκό μενταγιόν της, το κάρφωμα στις αρχές. Ο Σαλέμ συλλαμβάνεται, το μυστικό τους αποκαλύπτεται και το σεξ στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου παίρνει άλλες διαστάσεις: δεν μπορεί να ήταν απλά ένα παράνομο ζευγάρι που βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος ώρα. Μήπως λειτουργούσαν ως κατάσκοποι;

Η δεύτερη ταινία του Μουάγιαντ Aλαγιαν θέλει να εξετάσει πολλά περισσότερα από μία απαγορευμένη ερωτική σχέση στην καρδιά της διχασμένης Ιερουσαλήμ. Καλές προθέσεις, εξαιρετικοί ηθοποιοί, αλλά και μία φιλοδοξία να τα πει όλα που αδυνατίζει το αποτέλεσμα. Βραβείο Σεναρίου και Κοινού HBF στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Pinocchio

Πινόκιο (Pinocchio) του Ματέο Γκαρόνε

Στη φτωχική επαρχιακή Ιταλία του 19ου αιώνα, ο Τζεπέτο, ένας καλοκάγαθος, πεινασμένος ξυλουργός, αποφασίζει να κατασκευάσει την πιο τέλεια μαριονέτα και να επιβιώσει περιδιαβαίνοντας τον κόσμο και δίνοντας παραστάσεις. Μόνο που ο «Πινόκιο» τον εκπλήσσει: δεν είναι απλώς τέλειος, είναι ζωντανός. Ενα μικρό ξύλινο αγόρι (που γίνεται αυτόματα ο γιος που δεν είχε), πανέξυπνο, απείθαρχο, περίεργο, κακομαθημένο. Μην υπακούοντας τον πατέρα του, ο Πινόκιο μπλέκει σε περιπέτειες που τον απομακρύνουν από το χωριό, το σπίτι και τον Τζεπέτο και τον αφήνουν εκτεθειμένο σ' έναν μεγάλο σκοτεινό κόσμο. Προσπαθώντας να βρει το δρόμο της επιστροφής, ο αφελής και ευκολόπιστος Πινόκιο θα συναντήσει την πονηριά, την υστεροβουλία και την κακία των ανθρώπων, θα κινδυνεύσει, θα κάνει λάθη, θα κάνει φίλους. Μέσα από το ταξίδι του, το μικρό ατίθασο αγόρι θα συνειδητοποιήσει ότι κάτω από το ξύλινο στήθος του χτυπά μία καρδιά και θα αποκτήσει ενσυναίσθηση, κρίση και ικανότητα για καλοσύνη κι αυτοθυσία.

O Ματέο Γκαρόνε δίνει τη δική του - σκοτεινή - εκδοχή στο κλασικό παραμύθι, αλλά χωρίς συγκεκριμένο παραλήπτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

lessons in chemistry

Μαθήμετα Χημείας (Lessons in Chemistry)

Στην Αμερική του ’50, η Ελίζαμπεθ Ζοτ φιλοδοξεί να γίνει χημικός - και είναι κι εξαιρετική! Ομως η ανδροκρατία στον χώρο της επιστήμης, μαζί και μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη, την οδηγούν σ’ ένα άλλο μονοπάτι. Η Ελίζαμπεθ θα γίνει διάσημη τηλεπαρουσιάστρια εκπομπής μαγειρικής και σωστής διατροφής, μόνο που εκεί θα προσπαθήσει να επιβάλει τους δικούς της όρους!

Το ντεμπούτο της Μπόνι Γκάρμους στη λογοτεχνία είναι ένα παραπλανητικά ελαφρύ, βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μόλις έγινε σειρά στο AppleTV+. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η σειρά προβάλλεται στο AppleTV+

Noah 607

Νώε (Noah) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Νώε, εμπνευσμένος από τη Βιβλική φιγούρα του Ράσελ Κρόου κι από το σκοτεινό μυαλό του Ντάρεν Αρονόφσκι, βασανίζεται από οράματα που περιγράφουν την καταστροφή του Κόσμου και προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από μια επερχόμενη καταστροφική πλημμύρα.

Χριστιανικό blockbuster ή υπαρξιακή καταιγίδα αλά Ντάρεν Αρονόφσκι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο, αφού η «κιβωτός» του φιλμ δεν «βυθίζεται» ούτε «βρίσκει στεριά». Απλά «επιπλέει». Διαβάστε την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Open

Crouching Tiger, Hidden Dragon 607

Τίγρης Και Δράκος (Crouching Tiger, Hidden Dragon) του Ανγκ Λι

Ο θρυλικός πολεμιστής Λι Μου Μπάι και η όμορφη πολεμίστρια Γιου Σου Λιέν ,βασανίζονται από την ανείπωτη και ανεκπλήρωτη αγάπη. Εκείνος είναι αήττητος, εκείνη είναι η πιο διάσημη γυναίκα πολεμίστρια. Και οι δύο έχουν αγωνιστεί με αυτοθυσία για το δίκαιο του λαού τους. Ο Λι Μου Μπάι εμπιστεύεται στη Γου το αρχαίο σπαθί του, το μυθικό Green Destiny, και τής ζητάει να το παραδώσει ως δώρο στον σεβαστό Σερ Τε στο Πεκίνο. Εκείνη δεν θέλει να φύγει χωρίς εκείνον, αλλά δέχεται να το κάνει. Από την άλλη, η νεαρή και πεισματάρα αριστοκράτισσα Ζεν καταφθάνει, ύστερα από πολλά χρόνια παραμονής στις δυτικές επαρχίες, στο επιβλητικό Πεκίνο μαζί με τη γκουβερνάντα της. Η εκπληκτική πόλη αποτελεί μια νέα αρένα για κοινωνικές κατακτήσεις και η μητέρα της Ζεν επιθυμεί να την παντρέψει με έναν πλούσιο άνδρα. Οταν κάποιος κλέβει το σπαθί με τις πανάρχαιες δυνάμεις, η έρευνα της Γου την οδηγεί στα χνάρια της Ζεν.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ