Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


elemental

Στο Στοιχείο τους (Elemental) του Πίτερ Σον

Ο τόπος είναι η Πόλη των Στοιχείων: εδώ, σ' ένα πολύπλοκο και μεγαλεπήβολο αστικό τοπίο, ζουν όλα μαζί τα στοιχεία, η φωτιά με ολοζώντανες φλογίτσες, ο αέρας με πολύχρωμα τροφαντά σύννεφα, το νερό με διάφανα πλάσματα που… δακρύζουν εύκολα, η γη με χωμάτινους, ολάνθιστους τύπους. Μαζί, παράλληλα, αλλά χωρίς να συγχρωτίζονται, γιατί στοιχείο με στοιχείο δεν σμίγει. Ωσπου η νεαρή, ατίθαση, ευέξαπτη Φλόγα, προσπαθώντας να διασώσει το πυρο-παντοπωλείο του μπαμπά της από καταστροφικές διαρροές νερού, γνωρίζει τον Νηρέα, υδάτινο ελεγκτή θετικότατων προθέσεων, διατεθειμένο να τη βοηθήσει. Και μοιραία πρόθυμο να την ερωτευτεί, παρότι οι δυο τους δεν μπορούν ν' αγγιχτούν.

Τα στοιχεία δεν αναμειγνύονται - εκτός αν το θέλουν πολύ! Η νέα ταινία της Pixar, από τον σκηνοθέτη του «Καλόσαυρου» και την παραγωγό του «Αυτοκίνητα 2», χαριτωμένη αλλά λιγότερο ουσιαστική απ' όσο μας έχει συνηθίσει το στούντιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Μπάσταρδα

Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα

Τα εν λόγω μπάσταρδα είναι δέκα παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, που εγκαθίστανται σ' ένα εξοχικό σπίτι, στη λαύρα του ελληνικού καλοκαιριού και ξεκινούν το παιχνίδι. Μονολογούν (και κοιτάζοντας την κάμερα), συζητούν, κάνουν σεξ, ανταγωνίζονται, φιλιούνται και βρίζονται, μέσα στη φούσκα αυτού του απομονωμένου σπιτιού που τους επιτρέπει, προσωρινά έστω, μια αυτάρκεια και μια ανεξαρτησία. Εκεί θα φτιάξουν τους δικούς τους νόμους (ή θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι θέλουν να νομοθετήσουν), θ' αποκηρύξουν την κοινωνία που τα γέννησε (ή θα προσπαθήσουν να στήσουν μια νέα, με μοναδικό κανόνα το χωρίς κανόνες), θα ζήσουν ελεύθεροι - και πάγια εξαρτημένοι.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Νίκου Πάστρα. Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Film Forward του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δύο υποψηφίοτητες Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

το βαρύ πεπόνι

Το Βαρύ Πεπόνι του Παύλου Τάσιου

Τέλη της δεκαετίας του ’70. Ο Μίμης, ένας νεαρός επαρχιώτης καφετζής, φεύγει από το χωριό του και κατεβαίνει στην Αθήνα, όταν μια μεγάλη τουριστική εταιρεία απαλλοτριώνει όλη την περιοχή του, προκειμένου να χτίσει ξενοδοχεία. Ο Μίμης, μη θέλοντας να γίνει γκαρσόνι εκεί, παίρνει τα λίγα χρήματα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και τώρα πρέπει να δουλέψει για να βγάλει το ψωμί του. Η νοοτροπία όμως του μικροϊδιοκτήτη χωριάτη που κουβαλάει μια ζωή δεν του επιτρέπει να συμβιβαστεί στην καινούργια πραγματικότητα. Προτιμάει να πάει στην πρωτεύουσα να βρει την τύχη του. Ένας φίλος από το στρατό, ο Αριστείδης, που ζει με τη γυναίκα του, το παιδί του, την πεθερά του και την αδελφή της γυναίκας του, την Τούλα, δουλεύοντας με μια μοτοσικλέτα στις μεταφορές, τον στηρίζει στα πρώτα του βήματα στην Αθήνα. Ο Μίμης νοικιάζει ένα υπόγειο, προσπαθεί να ανοίξει ένα μαγαζάκι κι ερωτεύεται την Τούλα. Σύντομα παντρεύονται και τα λεφτά της μελλοντικής επιχείρησης εξανεμίζονται στο στήσιμο του νοικοκυριού. Ο Μίμης αρνείται και πάλι να συμβιβαστεί και να δουλέψει μεροκάματο γιατί δεν ανέχεται να τον διατάζουν οι άλλοι. Η ζωή στην Αθήνα όμως είναι σκληρή. Τα προβλήματα, όταν έχεις οικογένεια, «τρέχουν» κάθε μέρα και δεν σου επιτρέπουν να παριστάνεις το «βαρύ πεπόνι». Ύστερα από πολλές συγκρούσεις και κλωθογυρίσματα, ο Μίμης υποτάσσεται τελικά στην καινούργια πραγματικότητα. Γίνεται γκαρσόνι στην Αθήνα, κάτι που δεν ήθελε να κάνει στο χωριό, προκειμένου να ζήσουν αυτός και η γυναίκα του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

taken 607

H Αρπαγή (Taken) του Πιέρ Μορέλ

Tι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν πατέρα, από το να παρακολουθεί αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο την απαγωγή της ίδιας του της κόρης; Αυτός ο φρικτός εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα για τον Μπράιαν, έναν πρώην κυβερνητικό μυστικό πράκτορα. Τώρα, δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να σώσει την κόρη του, Κιμ, από τα χέρια μιας αδίστακτης σπείρας που ειδικεύεται στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών στα σκλαβοπάζαρα της πορνείας. Ο Μπράιαν, ξαναβρίσκει τις δυνάμεις του και μετατρέπεται σε φονική μηχανή, αλλά πρέπει πρώτα να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα: ότι αυτός βρίσκεται στο Λος Άντζελες ενώ η κόρη του είναι ήδη στο Παρίσι.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στον ΑΝΤ1

fast & furious 9 607

Fast & Furious 9: Μαχήτες των Δρόμων (F9) του Τζάστιν Λιν

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτή τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Η ένατη φορά είναι η καλύτερη; Ή έστω η πιο γρήγορη; Τα γκάζια στο τέρμα, αλλά οι απαντήσεις αργούν... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

Madeleine Collins

Το Μυστικό της Μαντλίν Κόλινς (Madeleine Collins) του Αντουάν Μπαρό

Μια γυναίκα αποχαιρετά το σύζυγο και τη μικρή της κόρη. Ο αποχωρισμός είναι πάντα δύσκολος. Ομως η Ζουντίτ είναι διερμηνέας και ταξιδεύει συχνά από την Ελβετία στο Παρίσι και πάλι πίσω. Στη Γαλλία την περιμένει ο σύζυγός της και τα δυο της αγόρια. Πρέπει να ντυθεί γρήγορα για ένα κονσέρτο. Εκτός από τη σωματική της κούραση και τα ψέματα που προφασίζεται στην οικογένειά της στο Παρίσι, τίποτα δεν προδίδει ότι αυτή η όμορφη, γεμάτη ζωή και αγάπη γυναίκα ζει μια διπλή ζωή.

Μια γοητευτική μείξη κινηματογραφικών ειδών για ένα μελόδραμα γεμάτο σασπένς που με χιτσκοκικό απόηχο αποθεώνει την Βιρζινί Εφιρά, εδώ σε έναν από τους πιο ριψοκίνδυνους ρόλους της ιλιγγιώδους καριέρας της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.40 στο Cosmote Cinema 1