Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


κάκτος

Κάκτος του Δημήτρη Ζούρα

O Σταύρος προσπαθεί να συνδεθεί με το περιβάλλον και τον εαυτό του.

Onassis Drama Queer Awards (Φεστιβάλ Δράμας)

Η ταινία είναι διαθέσιμη ως τις 23 Οκτωβρίου στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Λώρα

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ του Δημήτρη Μπαβέλλα

Ο Αντώνης και ο Χρήστος είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Ανεργοι, ζουν από μικροδουλειές που κάνουν και το επίδομα ανεργίας του Χρήστου και περνούν τις ώρες τους βλέποντας cult ταινίες, αναμοχλεύοντας το εφηβικό παρελθόν τους. Εξαντλημένοι από μια πραγματικότητα που για τον Αντώνη σημαίνει ότι πρέπει να εξηγεί στο γιο του τι σημαίνει «παράσιτο» επειδή ο μικρός άκουσε να χαρακτηρίζουν έτσι τον μπαμπά του και για τον Χρήστο να περιμένει τα νέα ενός τρομακτικού υπέρηχου, αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προς αναζήτησή της Λώρα Ντουράντ, μιας πορνοστάρ που και οι δύο είχαν ερωτευτεί πλατωνικά όταν ήταν πιο νέοι και η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς ποτέ κανείς να μάθει τι απέγινε.

H δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα μετά το «Runaway Day», μια μικρή Οδύσσεια με μεγάλη καρδιά, ένα χειροποίητο, ελεύθερο σινεμά που κάνει τις ατέλειες του όπλα και το μικρό του budget ένα φόρο τιμής στην ίδια τη μαγεία του σινεμά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τάλιν, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.45 στην ΕΡΤ 2

Χειροπαλαιστής

Χειροπαλαιστής του Γιώργου Γούση

Ο ήρωας είναι ένας χειροπαλαιστής (μπρα ντε φερ σαν να λέμε), που αποφασίζει να φύγει από την πόλη της περιφέρειας όπου ζει και να δοκιμάσει την τύχη του στην Αθήνα. Μεγάλα όνειρα, μεγάλοι αγώνες, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο ιδιοσυγκρασιακός χαρακτήρας του Πάνου έχει το ευάλωτο, την αμηχανία αλλά και την ελαφριά κωμικότητα κατά στιγμές, του «αταίριαστου», του ανθρώπου που όσο κι αν μεγαλώνει το γεωγραφικό του χώρο, δεν βρίσκει ακριβώς τη θέση του μέσα του. Η φρεσκάδα κι η ειλικρίνεια της ταινίας έρχεται αβίαστα: τόσο λόγω της οικειότητας του σκηνοθέτη με τον ήρωά του, όσο και γιατί ο ίδιος ο Πάνος δεν έχει ίχνος προσποίησης μπορστά στην κάμερα. Ακόμα κι η meta στιγμή της ταινίας, όπου ο Πάνος κι η φίλη του βλέπουν τη δική του μικρού μήκους ταινία, μοιάζει αθώα και χαριτωμένη.

H ταινία προβάλλεται στις 00,30 στην ΕΡΤ 2

red sparrow 607

Κόκκινο Σπουργίτι (Red Sparrow) του Φράνσις Λόρενς

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο και πρώτο μέρος της μυθιστορηματικής τριλογίας του πρώην πράκτορα της CIA Τζέισον Μάθιους, το Κόκκινο Σπουργίτι φιλοδοξεί να είναι η αρχή ενός νέου κινηματογραφικού franchise με κεντρική ηρωίδα την επικίνδυνη και σέξι Ρωσίδα κατάσκοπο Nτομινίκα Εγκόροβα. Η Ντομινίκα, πρίμα μπαλαρίνα στα Μπολσόι αρχικά και μία αφοσιωμένη κόρη, επιφορτισμένη με τη φροντίδα της βαριά άρρωστης μητέρας της, αναγκάζεται μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό να τερματίσει άδοξα την καριέρα της. Αντιμέτωπη με ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον και με τον κίνδυνο μείνει στο δρόμο, υποκύπτει στις πιέσεις του θείου της Βάνια (αν αυτό είναι αναφορά στον Τσέχοφ, ειλικρινά δεν έχουμε λόγια), υψηλά ιστάμενου στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, και αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή, στην οποία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τα θέλγητρά της και θα ανακαλύψει το ταλέντο που έχει στην αποπλάνηση. Οταν όμως όλα πάνε στραβα, θα αναγκαστεί προκειμένου να επιβιώσει να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που ιδρύθηκε επί εποχής Χρουτσόφ κι εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς και φερέλπιδες κατασκόπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο, για να εξολοθρεύουν τους αντιπάλους της μητέρας Ρωσίας. Αφού υπομείνει τη σαδιστική και διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, η Ντομινίκα θα αναλάβει την πρώτη της επικίνδυνη αποστολή να αποπλανήσει τον πράκτορα της CIA Νειτ Νας και να αποκαλύψει ποιός είναι το ̈καρφί ̈ που δίνει στους αντιπάλους απόρρητα μυστικά της κυβέρνησης. Ποιά είναι όμως τα πραγματικά κίνητρα της Ντομινίκα;

Η Τζένιφερ Λόρενς σε ρόλο κατά λάθος κατασκόπου από τον σκηνοθέτη των «Αγώνων Πείνας», Φράνσις Λόρενς. Οχι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον Star

avengers endgame main

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Endgame) των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Με τον μισό πληθυσμό της Γης αποδεκατισμένο, οι εναπομείναντες Εκδικητές ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και να αποκαταστήσουν την ισορροπία στο σύμπαν.

Χορταστικός, απενοχοποιημένος, διασκεδαστικός, συγκινητικός, αυτοσαρκαστικός, εντυπωσιακός, μελαγχολικός κι επικός όσο ποτέ, ο επίλογος των Εκδικητών είναι o πιο ιδανικός για ολόκληρο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και μαζί για τα blockbuster όπως τα γνωρίζαμε (μέχρι σήμερα). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

bourne identity

Χωρίς Ταυτότητα (The Bourne Identity) του Νταγκ Λάιμαν

Κατορθώνει να επιβιώσει με δυο σφαίρες στην πλάτη και, όταν τελικά συνέρχεται από το κώμα, ο Τζέισον Μπορν συνειδητοποιεί πως έχει χάσει τελείως τη μνήμη του. Οι έρευνες για να βρει πάλι την ταυτότητά του οδηγούν τον Μπορν στη Ζυρίχη και στο Παρίσι. Όμως, μετά από μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του, ο Μπορν συνειδητοποιεί πως κάποιοι τον θέλουν οπωσδήποτε νεκρό. Αποφασισμένος πια να βάλει στο στόχαστρό του αυτούς που τον... στοχεύουν, ο Μπορν δεν αργεί να ανακαλύψει πως διαθέτει και ο ίδιος φονικό ένστικτο. Και δεν πρόκειται να χαριστεί στους αντιπάλους του.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον Alpha

man on fire

Δια Πυρός Και Σιδήρου (Man Οn Fire) του Τόνι Σκοτ

Ένας πρώην κατάσκοπος της CIA αναλαμβάνει να βρει τους απαγωγείς της εννιάχρονης Πίτα Ράμος, την ώρα που ένα κύμα απαγωγών συγκλονίζει το Μεξικό. Ο Τζον Κρίζι περνάει κυριολεκτικά "δια πυρός και σιδήρου" προκειμένου να εντοπίσει όσους εμπλέκονται στην απαγωγή της εννιάχρονης, αλλά και να βρει τρόπο να σωθεί από την εκδικητική μανία τους. Μία ταινία γεμάτη δράση, μυστήριο και ανατροπές που ξετυλίγονται σε ένα αστυνομικό θρίλερ, το οποίο θωρείται πλέον κλασικό.

Η ταινία προβάλλεται στη 21.45 στο Open

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ