Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Μεγάλο Σάββατο, 4 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Μεγάλο Σάββατο, 4 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Andrey Tarkovsky A cinema prayer 4

Αντρέι Ταρκόφσκι. Σινεμά σαν Προσευχή (Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer)

Ο Αντρέι Ταρκόφσκι μας αφηγείται τη ζωή και το έργο του. Ο δημιουργός μοιράζεται τις αναμνήσεις του και καταθέτει τις απόψεις του για την τέχνη και τη ζωή με την συνοδεία ηχογραφημένων ποιημάτων του πατέρα του Αρσένι Ταρκόφσκι που ακούγονται για πρώτη φορά.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 21.30 στο Κανάλι της Βουλής

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ 607

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) του Φράνκο Τζεφιρέλι

Είναι αδύνατον να έρθει το Πάσχα, χωρίς να παρακολουθήσεις για χιλιοστή φορά το έπος του Τζεφιρέλι σε καθημερινές προβολές. Η μίνι σειρά με το καστ που θα ζήλευαν ο Γούντι Αλεν κι ο Ρόμπερτ Αλτμαν μαζί, έχει λάβει διαστάσεις σχεδόν «Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης» στην Ελλάδα, με την υποχρεωτική προβολή της κάθε Μεγάλη Εβδομάδα (φέτος επίσης) να έχει σώσει άπειρους από εμάς στα σχολικά χρόνια. Τότε που το να παρακολουθήσουμε μια καλογυρισμένη ταινία για έναν θαυματουργό ήρωα ήταν απείρως προτιμότερο από το να ανοίξουμε και να διαβάσουμε ένα κακογραμμένο σχολικό βιβλίο. Η εικόνα του Ρόμπερτ Πάουελ έχει καθορίσει το ίματζ του Χριστού σε απόλυτο βαθμό και η ιταλοβρετανική συμπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι έχει γίνει πιο Κανόνας κι από την ίδια την Καινή Διαθήκη. Διαβάστε τα recaps/κριτικές του Flix.

Δείτε το τρίτο μέρος απόψε στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Night Αt The Museum

Μια Νύχτα Στο Μουσείο (Night Αt The Museum) του Σον Λέβι

Ο καλόκαρδος και ονειροπόλος Λάρι, παρότι μονίμως άτυχος, πιστεύει ότι προορίζεται για κάτι μεγάλο στη ζωή του. Όταν θα δεχτεί πρόταση να εργαστεί ως νυχτοφύλακας σε μουσείο Φυσικής Ιστορίας, δεν φαντάζεται την συνέχεια: τα εκθέματα του μουσείου ζωντανεύουν ως δια μαγείας. Δεινόσαυροι, Μάγιας, Ρωμαίοι μονομάχοι, άνθρωποι του Νεάντερνταλ αλλά και ο Πρόεδρος Ρούσβελτ αρχίζουν να περιφέρονται στους διαδρόμους, προκαλώντας το απόλυτο χάος! Ήρθε η στιγμή που ο Λάρι θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να σώσει το μουσείο, αλλά η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

Samson Αnd Delilah

Σαμψών Και Δαλιδά (Samson And Delilah) του Σέσιλ Ντε Μιλ

Όλα ξεκινούν όταν ο Σαμψών, ένας ισχυρός και δυνατός άνδρας από μια φυλή των Εβραίων απορρίπτει τον έρωτα μιας όμορφης γυναίκας των Φιλισταίων, που ακούει στο όνομα Δαλιδά. Η απόρριψη αυτή θα έχει άσχημες συνέπειες, καθώς η Δαλιδά που ζητά εκδίκηση, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να μάθει το μυστικό της δύναμής του για να τον καταστρέψει.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.15 στο Open

Hoy se Arregla el Mundo 607

Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο (Hoy se Arregla el Mundo) του Αριελ Βίνογκραντ

Ο Νταβίντ «Γκριέκο» Σαμαράς ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς των αργεντίνικων τηλεοπτικών ριάλιτι. Μόνο που τίποτα δεν ήταν «αλήθεια» στην εκπομπή του «Σήμερα, φτιάχνουμε τον κόσμο». Οι φιλοξενούμενοί του κάθε εβδομάδα, καθημερινοί ήρωες με ένα σοκαριστικό πρόβλημα στο οποίο έβρισκε επίλυση η εκπομπή, ήταν ηθοποιοί. Ο γιατρός της εκπομπής που έδινε ιατρικές συμβουλές στο κοινό αλλά και ηρεμιστικά στον Γκριέκο, ήταν απατεώνας. Οπως και ο υπνωτιστής/μέντιουμ που έλεγε το μέλλον. Που να ήξερε ο Γκριέκο και το δικό του μέλλον. Το σόου του θα πάρει την κάτω βόλτα και η πρώην του θα του ξεστομίσει μία ανησυχητική αλήθεια: ο γιος του, ο εννιάχρονος Μπενίτο που βλέπει περιστασιακά και αγαπά στον αυτόματο, χωρίς πραγματική σύνδεση, δεν είναι δικό του παιδί. Ενα τεστ πατρότητας το αποδεικνύει. Ο Γκριέκο έχει πολλές ερωτήσεις να πετάξει θυμωμένα στο πρόσωπο της πρώην του, αλλά δεν προλαβαίνει. Η γυναίκα σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και «πατέρας» και γιος μπαίνουν στο αυτοκίνητό του για μία διαδρομή ζωής. Να ψάξουν τον αληθινό του πατέρα και να βρουν την ταυτότητά τους.

Η νέα ταινία του Αργεντίνου Αριελ Βινογκράντ μετά το «Κόλπο του Αιώνα» είναι μία γλυκόπικρη και τελικά σχηματική δραμεντί, που θέλει τους άντρες αιώνια χαμένα αγόρια, που ενηλικιώνονται μέσα από τραγωδίες και γκάφες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

maixabel

Μαϊσάμπελ (Μaixabel) της Ισιάρ Μπολέιν

Το 2000, η Μαϊσάμπελ έμεινε χήρα με τραγικό τρόπο. Ο σύζυγός της, ο πολιτικός Χουάν Μαρία Χορέκι, δολοφονήθηκε από Βάσκους της οργάνωσης ΕΤΑ (Βάσκοι αυτονομιστές). Το ζευγάρι ήταν μαζί από τα 16 τους χρόνια. Τα χρόνια περνούν, ένας από τους δολοφόνους είναι στη φυλακή, η Μαϊσάμπελ αρχίζει έναν αγώνα για τα θύματα των τρομοκρατικών οργανώσεων, η κόρη μεγαλώνει και γίνεται μητέρα και η ίδια. Δέκα χρόνια μετά πολλά ακόμα έχουν αλλάξει. Πολλοί Βάσκοι αντιστασιακοί αρχίζουν να απομακρύνονται από την ΕΤΑ και να αναθεωρούν. Ανάμεσά τους κι ο δολοφόνος του άντρα της, ο οποίος μέσα στη φυλακή μετανόησε πικρά και αποκήρυξε την ένοπλη βία και τη δράση της οργάνωσης. Ζήτησε από την Μαϊσάμπελ να τη συναντήσει για να της ζητήσει προσωπικά συγγνώμη. Η κόρη της προσπαθεί να την αποτρέψει, αλλά εκείνη έχει αποφασίσει τη δική της διαδρομή προς την επούλωση των τραυμάτων και τη συμφιλίωση με την απώλεια...

Βασισμένη σε μία δολοφονία ενός Ισπανού πολιτικού από Βάσκους αυτονομιστές, η νέα ταινία τις Ισιάρ Μπολέιν («Η Ελιά») ανασύρει επώδυνα θέματα για τη χώρα, κερδίζει 3 Γκόγια και γίνεται τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην Ισπανία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

amsterdam

Αμστερνταμ (Amsterdam) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

«Πολλά από αυτά συνέβησαν πραγματικά» αναφέρει στην αρχή της η ταινία, ξεφυλλίζοντας μια άγνωστη και σκοτεινή σελίδα της αμερικάνικης ιστορίας, καθώς τρεις φίλοι, ένας γιατρός, μια νοσοκόμα και ένας δικηγόρος, μπλέκονται στη δολοφονία ενός συνταξιούχου Αμερικάνου στρατηγού. Τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα από μια ανάλαφρη whodunit ταινία σε ένα πολιτικό θρίλερ για την άνοδο του φασισμού στην Αμερική την δεκαετία του ’30.

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, επτά χρόνια μετά το «Joy», πνίγεται στην ίδια της τη φιλοδοξία για μια larger than life σάτιρα κατά του φασισμού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

top gun maverick

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

O Πιτ «Maverick» Μίτσελ, 35+ χρόνια μετά την αποφοίτηση από την «Top Gun» Ακαδημία, δεν έχει γίνει Πτέραρχος. Με τρεις δεκαετίες ενεργής δράσης σε Βοσνία, Ιράκ, Αφγανιστάν και δεκάδες παράσημα ανδρείας, δεν έχει γίνει Γερουσιαστής. Ο Maverick παραμένει πιλότος. Μένει στην έρημο της Καλιφόρνια, οδηγεί την ίδια Kawasaki GPZ 900 μηχανή, φοράει το ίδιο καφέ δερμάτινο μπουφάν με τα κεντημένα σήματα, τα ίδια ray ban pilot γυαλιά του. Σήμερα, εργάζεται για το κυβερνητικό πρόγραμμα που τεστάρει τα όρια κάθε νέας γενιάς αεροσκαφών: το στοίχημα είναι αν μπορούν να πετάξουν 10 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. Διαφορετικά, η αεροπορία είναι έτοιμη να τα αντικαταστήσει με drones. Δεν βάζει κανείς στοίχημα με τον Maverick. Γιατί αν κάτι επίσης παραμένει είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πανέξυπνος και πεισματάρης. Ευτυχώς που η φιλία του με τον «Iceman», ο οποίος έχει γίνει Αρχηγός της Αεροπορίας, παραμένει δυνατή. Γιατί η (παραβατική) συμπεριφορά του θα τον είχε πετάξει εκτός σώματος, χρόνια τώρα. Τη μέρα που τον συναντάμε, η απόδοση του εξοργίζει Maverick ανωτέρους του, αλλά πάλι ο Ice καθαρίζει. Αντί αποπομπής, λόγω δυσμενούς κρίσης, ο Maverick παίρνει μετάθεση: τον στέλνουν πίσω στην Ακαδημία, ως εκπαιδευτή μίας τάξης αριστούχων πιλότων. Πρέπει να τους προετοιμάσει για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, όπου η κρίση σου στον αέρα δεν εξασφαλίζει απλώς το πέρας του στόχου, αλλά κι αν θα γυρίσεις ζωντανός πίσω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο γιος του «Goose» - του κολλητού του φίλου και wingman, που σκοτώθηκε σε άσκηση μαζί του. Ο Maverick δεν έχει ποτέ ξεπεράσει το χαμό του φίλου του, ούτε τις ενοχές του. Πώς θα στείλει τώρα το γιο του σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας;

Αν ο Μάβερικ έβαλε στοίχημα να πιλοτάρει το μαχητικό του αεροσκάφος 10 φορές πιο γρήγορα από το φράγμα του ήχου, ο Τομ Κρουζ πέτυχε να επιστρέψει στο πιλοτήριο του 80ς all-time classic με ένα σίκουελ 10 φορές καλύτερο του αυθεντικού. Από απόψε στις αίθουσες και... ετοιμαστείτε για τη βόλτα της ζωής σας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix