Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 18 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 18 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


embrace of the serpent 607

Στην Αγκαλιά Του Φιδιού (Embrace Of The Serpent) του Σίρο Γκέρα

Με απόσταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα οδηγήσει και τους δύο στον ίδιο σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα πάρει μία απρόβλεπτη τροπή…Μια περιπετειώδης περιπλάνηση που εστιάζει στις ανεπούλωτες ακόμα πληγές της αποικιοκρατίας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο επιστήμονες και τον ιθαγενή σαμάνο αποτυπώνει, μέσα από την ποιητική ορμή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, μια εθνογραφικού χαρακτήρα σπουδή πάνω στο εκρηκτικό αντάμωμα δύο κόσμων.

Εμπνευσμένος από τα ημερολόγια του Ολλανδού εξερευνητή Θίοντορ Κοχ-Γκράνμπεργκ και του Αμερικανού Ρίτσαρντ Έβανς Σουλτς, ο 35άχρονος Κολομβιανός σκηνοθέτης Σίρο Γκέρα υφαίνει ένα μαγικό πέπλο γύρω από τον Αμαζόνιο της Κολομβίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Sweeney Todd

Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας Της Οδού Φλιτ (Sweeney Todd: The Demon Barber Οf Fleet Street) του Τιμ Μπάρτον

Πριν από δεκαπέντε χρόνια ένας άνδρας φυλακίστηκε στην άλλη άκρη του κόσμου για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Ο δικαστής, ονόματι Τέρπιν, ήταν διεφθαρμένος και η δίκη «στημένη». Κατηγορούμενος και «θύμα» της υπόθεσης ήταν ο Μπέντζαμιν Μπάρκερ, κουρέας στο επάγγελμα, παντρεμένος με τη γοητευτική Λούσι και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, της Γιοχάνα. Ο Μπάρκερ όμως είναι από τους ανθρώπους που δεν ξεχνούν. Τα δεκαπέντε χρόνια περνούν και ο Μπάρκερ επιστρέφει στο Λονδίνο. Τότε πληροφορείται για το θάνατο της συζύγου του, που επέλεξε να πεθάνει πίνοντας δηλητήριο αφότου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον δικαστή Τέρπιν. Εντωμεταξύ, τώρα πια, η Γιοχάνα βρίσκεται υπό την κηδεμονία του Τέρπιν. Ο Μπάρκερ καταπίνει την οργή του, υιοθετεί ψευδή ταυτότητα με το όνομα Σουίνι Τοντ και εγκαθίσταται και πάλι στο παλιό κουρείο του, στην οδό Φλιτ. Η Νέλι Λόβετ έχει το δικό της μαγαζί ακριβώς κάτω από το κουρείο του Σουίνι Τοντ. Η Νέλι είναι διάσημη για τις… χειρότερες κρεατόπιτες της πόλης. Όμως όλα πρόκειται να αλλάξουν. Αιτία θα αποτελέσει ένας άνθρωπος: ο Αντόλφο Πιρέλι, ένας φαφλατάς, υπερφίαλος Ιταλός κουρέας, ανταγωνιστής του Σουίνι, που θα αναγνωρίσει τον Μπάρκερ και θα απειλήσει να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Είναι η στιγμή που ο Σουίνι Τοντ του κόβει το λαρύγγι ενώ η κυρία Λόβετ, που το μαγαζί της πάσχει από… πελατεία, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το πτώμα του ως γέμιση για τις… κρεατόπιτες!

H ταινία προβάλλεται στις 03.30 στο Star

Despicable Me 2 607

Εγώ, ο Απαισιότατος 2 (Despicable Me 2) των Πιερ Κοφέν, Κρις Ρενόντ

Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ιντιθ και Αγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της κοκκινομάλλας Λούσι, να πατάξουν το κακό. Αλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.

Τα μινιόν επιστρέφουν και αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να περιμένει κανείς το δεύτερο μέρος του «Εγώ, ο Απαισιότατος», την πιο ξεκάθαρη φετινή αφορμή για κέφι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

the northman

Ο Ανθρωπος απ'τον Βορρά (The Northman) του Ρόμπερτ Εγκερς

Εναυσμα ο θρύλος του Βορρά, ο Βίκινγκ που ενέπνευσε τον «Αμλετ» του Σέξπιρ, οπωσδήποτε χωρίς τις υπαρξιακές ανησυχίες του. Ο Αμλεθ της ταινίας είναι ένας έφηβος Βίκινγκ πρίγκιπας, ο οποίος θα δει τον αγαπημένο πατέρα του και βασιλιά να δολοφονείται από τον ίδιο του τον αδελφό, που νυμφεύεται με το ζόρι και τη μητέρα-χήρα-βασίλισσα. Ο μικρός Αμλεθ θα δώσει όρκο τριπλό: να εκδικηθεί για τον πατέρα του, να σώσει τη μητέρα του και να σκοτώσει τον θείο του τον δολοφόνο και, πράγματι, χωρίς ανατροπές, αυτά και θα προσπαθήσει να πετύχει όταν μεγαλώσει και μοιάσει στον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ (στην πορεία θα ερωτευτεί και τη Σλάβα γητεύτρα Ολγκα).

H νέα ταινία του Ρόμπερτ Εγκερς («The Witch», «O Φάρος») δεν τον βρίσκει στα φόρτε του - αλλά δίνει στο στέρνο και τα στιβαρά μπράτσα του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ το ρόλο της ζωής τους! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Nova Cinema 1

αγια εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

pinocchio del toro

Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Guillermo del Toro's Pinocchio) των Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Μαρκ Γκούσταφσον

Ο «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αφηγείται την ιστορία του γέρο-Τζεπέτο, μετά την απώλεια του δεκάχρονου γιου του, Κάρλο, όταν μια βόμβα έπεσε στην εκκλησία, την ώρα που και οι δυο τους εργάζονταν πάνω στην εγκατάσταση ενός μεγάλου ξύλινου σταυρού. Χρόνια αργότερα ο Τζεπέτο, μεθύστακας πλέον και πλημμυρισμένος από οργή, κόβει το δέντρο που φύτρωσε πάνω από τον τάφο του γιου του και αποφασισμένος να αψηφήσει τον θάνατο και να φέρει τον Κάρλο πίσω κοντά του, σμιλεύει το ξύλο μέχρι που αυτό μεταμορφώνεται σε μια αδέξια ξύλινη μαριονέτα, η οποία εμποτίζεται με ζωή από ένα πνεύμα του δάσους.

O Πινόκιο κατά τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι μια ταινία η οποία θα σε κάνει να γελάσεις, θα σου κάνει την καρδιά χίλια κομμάτια και θα σε κάνει να πιστέψεις και πάλι στη δύναμη των παραμυθιών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς