Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Hell or High Water 607

Πάση Θυσία (Hell or High Water) του Ντέιβιντ Μακένζι

Δυο αδέλφια, ο Τόμπι, ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του, και ο Τάνερ, ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος, θα συνεργαστούν για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου Τεξανού Ranger.

O Βρετανός Ντείβιντ Μακένζι φτάνει στο δυτικό Τέξας και σκηνοθετεί υποδειγματικά τους Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν και Τζεφ Μπρίτζες σε μια ταινία για το έγκλημα, την τιμωρία, την αδελφική αγάπη και την οικονομική κρίση - άλλοτε αστείο, άλλοτε ελεγειακό, ένα αυθεντικό νεογουέστερν για την Αγρια Δύση της εποχής μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Remains of the Day 607

Τ' Απομεινάρια μιας Μέρας (The Remains of the Day) του Τζέιμς Αϊβορι

Ο κόσμος των τρόπων και της ευπρέπειας του επικεφαλής μπάτλερ Στίβενς στο νοικοκυριό που διατηρεί δοκιμάζεται από την άφιξη της οικονόμου μις Κέντον, η οποία τον ερωτεύεται, στη Βρετανία, πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκτιμώντας πάνω απ' όλα τη διακριτικότητα και την εξυπηρέτηση, ο Στίβενς συνειδητοποιεί, καθώς κοιτάζει πίσω στη ζωή του, ότι η ανυπόκριτη πίστη του στον λόρδο Ντάρλινγκτον του έχει κοστίσει ακριβά. Βυθισμένος στην ενορχήστρωση των μεγάλων δεξιώσεων και συνεδρίων του εργοδότη του -που αποδεικνύεται ότι περιλαμβάνουν μια συμφωνία με τους Ναζί- αναγκάστηκε να παραμελήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του και να αρνηθεί τα συναισθήματά του για την ελκυστική νεαρή οικονόμο.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Ηλέκτρα

Ηλέκτρα του Μιχάλη Κακογιάννη

Ο Αγαμέμνονας (Θεόδωρο Δημήτριεφ) επιστρέφει νικητής από τον Τρωικό Πόλεμο, για να σφαχτεί στο λουτρό του από την Κλυταιμνήστρα (Αλέκα Κατσέλη) και τον Αίγισθο (Φοίβος Ραζής). Χρόνια αργότερα, το βασιλικό ζεύγος παντρεύει επίτηδες με έναν χωρικό την ενήλικη πλέον Ηλέκτρα (Ειρήνη Παππά), για να της στερήσει τη δυνατότητα της εκδίκησης. Εκείνη αναρωτιέται τι απέγινε ο αδελφός της Ορέστης, τον οποίο έχει επικηρύξει ο Αίγισθος. Ο Ορέστης εμφανίζεται ανεπίσημα στο βασίλειο μαζί με το φίλο του, Πυλάδη (Τάκη Εμμανουήλ), και συναντά την Ηλέκτρα, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Η «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη υπήρξε υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας την ίδια χρονιά, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής μεταφοράς στο Φεστιβάλ των Καννών. Την μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

Men in Black

Οι Ανδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) του Φ. Γκάρι Γκρέι

Οι άντρες με τα μαύρα πάντα προστάτευαν τη Γη από τα «σκουπίδια» του σύμπαντος, εξολοθρεύοντας ότι εξωγήινο υπάρχει στη Γη. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή τους μέχρι σήμερα: μια νέα εξωγήινη απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή οποιουδήποτε, ακόμα και των ίδιων!

Η ιδέα του «Men in Black» από την αρχή. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στην ΕΡΤ 1

bad times at the el royale 607

Δύσκολες Ωρες στο Ελ Ροαγιάλ (Bad Times at the El Royale) του Ντρου Γκόνταρντ

Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της Λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση… πριν όλα πάνε κατά διαόλου. Ρίχνοντας στο μίξερ της πλοκής του τα πάντα από την πολιτική κατάσταση της αμερικής στην δεκαετία του 60, τον πόλεμο του Βιετνάμ, τις φυλετικές εντάσεις, την αυγή των hippies και των cult, την θρησκεία και τις προσωπικές αμαρτίες, ντύνοντας τις εικόνες με ένα θριαμβευτικό soundtrack παιγμένο από ένα παλιό τζουκ-μποξ, ή από την σαρωτική φωνή της φανταστικής Σίνθια Ερίβο, το φιλμ έχει τόσα επίπεδα όσα και το ίδιο το motel Ελ Ροαγιάλ που κρύβει κι αυτό όπως και οι επισκέπτες του τα δικά του μυστικά.

Μία υποτιμημένη ταινία, μία από τις καλύτερες του 2018 και με ένα καταπληκτικό καστ: από τον Τζεφ Μπρίτζες μέχρι τον Τζον Χαμ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.15 στο Star

now you see me

Η Συμμορία Των Μάγων (Now You See Me) του Λουί Λετεριέ

Οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» είναι μια μυστηριώδης ομάδα ταχυδακτυλουργών που ενώ παρουσιάζουν τα ριψοκίνδυνα κόλπα τους στο κοινό, ταυτόχρονα πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες και μετά μοιράζουν τη λεία στους θεατές. Ο Ντίλαν Ρόουντς, πράκτορας του FBI, και η Άλμα Ντρέι, ντετέκτιβ της Ιντερπόλ, προσπαθούν εδώ και καιρό να τους πιάσουν, αλλά χωρίς επιτυχία. Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια του πρώην ταχυδακτυλουργού Ταντέους Μπράντλεϊ.

Μια κλασική heist movie με καινούριο περυτίλιγμα. Ενα φιλμ σαν μαγικό τρικ, εντυπωσιακό και διασκεδαστικό αρκεί να μην κοιτάξεις βαθύτερα: Το καπέλο δεν κρύβει λαγό! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΣΚΑΪ

the matrix revolutions

The Matrix Revolutions των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Μετά την τελευταία μάχη μεταξύ ανθρώπων και Μηχανών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πια που θέλουν να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο. Η μάχη, όμως, που πρέπει να δώσουν για να αποδράσουν από το Matrix είναι άνιση. Ο Νίο ετοιμάζεται για την τελική επίθεση, όμως οι Μηχανές δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

the shape of water

Η Μορφή Του Νερού (The Shape Of Water) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές. Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ. Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.

Μην ξεγελιέστε από το χολιγουντιανό περιτύλιγμα. Η «Μορφή του Νερού» είναι μια ζεστή, ειλικρινής, ψύχραιμη και απόλυτα προσωπική ταινία, που κλέβει αυτόματα την καρδιά και μετά την κάνει χίλια κομμάτια. Χρυσός Λέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.50 στο Cosmote Cinema 2

luzzu

Το Σκαρί (Luzzu) του Αλεξ Καμιλέρι

Ένας ψαράς, ο Τζέσμαρκ, παλεύει με την πατροπαράδοτη παλιά ξύλινη βάρκα του ( “luzzu”, όπως και ο τίτλος της ταινίας), να κερδίσει τίμια τα προς το ζην για τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδί τους, με τον ίδιο τρόπο που τα κατάφερνε ο πατέρας του, ο παππούς του και ο προπάππους του. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τον σκληρό ανταγωνισμό, την παράνομη αλιεία και τις κλίκες που λυμαίνονται την ιχθυαγορά του νησιού: τις διεφθαρμένες αρχές του λιμανιού, τους μεγαλοψαράδες, την μαύρη αγορά, τους αυστηρούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την απαξίωση της ταπεινής του καταγωγής από την οικογένεια της γυναίκας του. Θα απαρνηθεί την οικογενειακή παράδοση της αλιείας για να επιβιώσει; Το δίλημμα που αντιμετωπίζει γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, όταν μαθαίνει πως το μωρό του χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα…

Νεορεαλισμός από τη Μάλτα για ανθρώπους στο μεταίχμιο μιας προσωπικής, αλλά κυρίως πολιτισμικής αλλαγής. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σάντανς στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition. Η επίσημη υποβολή της Μάλτας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

dalva

Με τα Μάτια της Νταλβά (Dalva) της Εμανουέλ Νικό

«Ζακ» φωνάζει με αγωνία μία νεαρή γυναίκα, ενώ αστυνομικοί τη συγκρατούν, όσο συλλαμβάνουν κι απομακρύνουν έναν άντρα από το σπίτι. «Νταλβά» σπαράζει κι εκείνος, όσο τον βγάζουν σηκωτό. Εκείνη κλαίει και ουρλιάζει κι αντιστέκεται. Οσο την παρατηρείς, κάτι δεν πάει καλά. Μαλλιά κότσος, κόκκινο κραγιόν, δαντελένιο μακρύ φόρεμα, μαργαριταρένια σκουλαρίκια. Οι αστυνομικοί την μεταφέρουν πρώτα στο νοσοκομείο για να εξεταστεί. «Γιατί;» τους ρωτάει με άγριο βλέμμα. «Γιατί φοβόμαστε ότι ο πατέρας σου σού έκανε κακό...» Εκείνη τους κοιτάει σαν να είναι «οι άλλοι». «Οι εχθροί». Αυτοί που την άρπαξαν από τον μπαμπά της, τη μόνη ζωή που ήξερε, την αγάπη. Αυτό το βλέμμα θα είναι συνοδός μας, όσο γνωρίζουμε την 12χρονη Νταλβά. Ενα βλέμμα δυσπιστίας για τον έξω κόσμο και τις προθέσεις του. Στη δομή με άλλους κακοποιημένους ή ορφανούς εφήβους που την μεταφέρουν, αυτό το βλέμμα θα πάρει μαζί για άμυνα και προίκα. Δεν έχει ξανακούσει τις λέξεις «παιδόφιλος», «αιμομιξία». Εχει μεγαλώσει με τον άνθρωπο που την απήγαγε από την μητέρα της («η μαμά την παράτησε γιατί δεν την αγαπά» της έλεγε), την μεταμόρφωσε από 9 χρονών σε γυναίκα (δαντέλες, τακούνια, βαμμένα κόκκινα μαλλιά) την κρατούσε μακριά από το σχολείο κι άλλαζε συνεχώς σπίτια και διευθύνσεις για να μην τους βρουν. Τον άνθρωπο που τη βίαζε γιατί «την αγαπά». Τον «Ζακ», γιατί προφανώς δεν τον έλεγε «μπαμπά».

Το πολυβραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Εμανουέλ Νικό για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση δεν δείχνει την βία. Αλλά το αποτέλεσμά της. Κι ίσως αυτό να είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτο... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

undine

Η Νύμφη του Νερού (Undine) του Κρίστιαν Πέτζολντ

Η νέα του ταινία, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2020, μπορεί να αυτοαποκαλείται ως ένα παραμύθι για ενηλίκους, στην πραγματικότητα όμως είναι περισσότερο η εικονογράφηση ενός μύθου που θα βρει δύο ανθρώπους, μια ξεναγό και ένα δύτη, να ζουν - σχεδόν από το τίποτα - τον απόλυτο έρωτα, πρώτη ταινία κατά τον ίδιο το δημιουργό της που θα ασχοληθεί με γνωστούς αρχαίους μύθους μεταφερμένους στο τώρα. Και γνωρίζουμε όλοι που ακριβώς μπορεί να οδηγήσει αυτό.

H Πόλα Μπιρ - με Αργυρή Αρκτο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου και o Φραντζ Ρογκόφσκι πρωταγωνιστούν στην νέα ταινία του Γερμανού δημιουργού, μια (μυθική) ερωτική ιστορία για τη ζωή και το θάνατο και... κάτι ανάμεσα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Lobster

Ο Αστακός (The Lobster) του Γιώργου Λάνθιμου

Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι - σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ένας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι έτοιμος για κάτι πιο ποπ. Και βαθύ. Και ρομαντικό. Και συναισθηματικά αφοπλιστικό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Grand Paris

Grand Paris του Μαρτέν Ζοβά

Η Λέσλι και ο Ρενάρ, δύο νεαροί τεμπέληδες από τα προάστια του Παρισιού, πέφτουν πάνω σε ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε ένα εργοτάξιο για τη μελλοντική γραμμή του μετρό Grand Paris. Είναι ένα τεχνούργημα, ένα αρχαίο φυλαχτό ή ένα λείψανο από έναν χαμένο πολιτισμό; Πεπεισμένοι ότι βρήκαν τη χήνα που γεννά τα χρυσά αυγά, οι δύο φίλοι ξεκινούν μια έρευνα χρησιμοποιώντας ό,τι πόρους έχουν, κατά τη διάρκεια μιας άγριας νύχτας που τους μεταφέρει σε κάθε γωνιά του Παρισιού.

Διαθέσιμη στη πλατφόρμα του MetaStories