Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 1η Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 1η Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Son of Saul

Ο Γιος του Σαούλ (Son of Saul / Saul Fia) του Λάζλο Νέμες

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αουσβιτς βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία: επίλεκτοι (και γρήγορα αναλώσιμοι) Εβραίοι κρατούμενοι, οι Sonderkommandos, έχουν την ευθύνη της εκτέλεσης των νέων «κομματιών» που έρχονται καθημερινά. Οδηγούν άντρες, γυναίκες και παιδιά σε μεγάλες αίθουσες, τους βοηθούν να βγάλουν τα ρούχα τους, τους καθησυχάζουν, τους προτρέπουν να βιαστούν. Επειτα τους βάζουν στο θάλαμο αερίων, σπρώχνοντας για να χωρέσουν όσο γίνεται περισσότεροι, σφραγίζουν τις πόρτες και τους σκοτώνουν. Η δουλειά τους δεν τελειώνει εκεί. Βγάζουν στιβαγμένα τα πτώματα, τα καίνε, πετούν τις στάχτες στο ποτάμι, καθαρίζουν με βούρτσες το θάλαμο κι όλα είναι έτοιμα για την επόμενη παρτίδα. Γρήγορη κι αποτελεσματική ανακύκλωση ανθρώπων. Ο Σαούλ είναι ένας Sonderkommando. Οπως κι οι υπόλοιποι, στην πλάτη του ρούχου του έχει ένα κόκκινο Χ βαμμένο με μπογιά, για να τον ξεχωρίζει από τους άλλους κρατούμενους, αλλά και για να τον καθιστά ανά πάσα στιγμή εύκολο στόχο. Μέσα στο στρατόπεδο όπου κρυφά διοργανώνεται απόδραση κι όπου η κάθε εθνική ομάδα Εβραίων διεκδικεί από την άλλη λίγες παραπάνω ώρες ζωής, ο Σαούλ είναι ισοπεδωμένος από τη φρίκη. Δουλεύει, σκοτώνει, καθαρίζει, κλείνοντας έξω από τη συνείδησή του την ενοχή και τον τρόμο. Ωσπου θα δει το πτώμα ενός αγοριού και θα πιστέψει ότι είναι ο γιος του. Και θα αγωνιστεί, ενάντια σε κάθε κανόνα και με το διαρκή φόβο της φρικιαστικής εκτέλεσης, να βρει έναν ραβίνο για να τον ψάλλει και να τον θάψει. Ο στόχος του θα γίνει – μια και δεν μπορεί να είναι κάτι πιο μεγάλο, ή πιο σωτήριο – ν’ αποδώσει στο θάνατο την αξιοπρέπεια που του αξίζει.

Ο Ούγγρος Λάζλο Νέμες, μάς τυλίγει στις φλόγες του Ολοκαυτώματος, με τη φρίκη μιας εντατικής ταινίας τρόμου: Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, φαβορί για το ξενόγλωσσο Οσκαρ και, χωρίς υπερβολή, μια από τις σημαντικότερες ταινίες της δεκαετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

a fish called wanda 607

Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα (A Fish Called Wanda) του Τσαρλς Κράιτον

H Γουάντα είναι µια φιλήδονη κακοποιός που προσπαθεί να ανακαλύψει πού έχει κρύψει τη λεία ο φυλακισµένος πλέον αρχηγός της σπείρας. Ο Ότο είναι ο βοηθός της Γουάντα, ένας παρανοϊκός τύπος µε µεγάλο προσόν του να λέει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν στη Γουάντα ως αφροδιασιακό. Θύµα τους, ο δικηγόρος του φυλακισµένου αρχηγού, τυπικός Άγγλος, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα µε σκοπό να εκµαιεύσει κάποιο στοιχείο. Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής µε τραύλισµα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα.

Η τεράστια επιτυχία των 80s και μια από τις πιο διάσημες κωμωδίες όλων των εποχών κλείνει τριάντα χρόνια και βγαίνει ξανά στις αίθουσες αποκατεστημένη με νέες ψηφιακές κόπιες για να αποδείξει πως αντέχει στο χρόνο κυρίως λόγω του αλάνθαστου κωμικού της timing και των αξιολάτρευτων πρωταγωνιστών της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.50 στην ΕΡΤ 1

When Harry Met Sally 607

Οταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι (When Harry Met Sally) του Ρομπ Ράινερ

Ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι όταν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του Σικάγο και εκείνη προσφέρθηκε να τον πάει μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τα χρόνια περνάνε και τους βλέπουμε να ψάχνουν για την αγάπη και να απογοητεύονται κάθε φορά, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά. Τελικά, δημιουργείται μεταξύ τους μια στενή φιλία και αρέσει και στους δύο το ότι έχουν έναν φίλο του αντίθετου φύλου. Όμως, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι χωρίς το σεξ να μπαίνει στη μέση. Η κλασική κι αξεπέραστη ρομαντική κομεντί του Ρομπ Ράινερ σε σενάριο της Νόρα Εφρον με τον Μπίλι Κρίσταλ και την Μεγκ Ράιαν. Αν δεν έχετε μπει ακόμη σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, να η ευκαιρία σας.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον ΑΝΤ1

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (Batman v Superman: Dawn of Justice) του Ζακ Σναίντερ

Με το φόβο ότι αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, ο πανίσχυρος τιμωρός του Γκόθαμ Σίτι αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον δημοφιλή, σύγχρονο σωτήρα της Μετρόπολις, τη στιγμή που ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη. Με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της, θέτοντας την ανθρωπότητα σε τεράστιο κίνδυνο.

H μεγάλη κινηματογραφική συνάντηση των δύο υπερηρώων της DC Comics υποχωρεί κάτω από το επικών διαστάσεων όραμα του Ζακ Σνάιντερ για μια ταινία – γεγονός, χωρίς πραγματικά κανένα γεγονός. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

Dirty Dancing

Dirty Dancing του Εμίλ Αρντολίνο

Το καλοκαίρι του 1963, η 17χρονη Φράνσις "Μπέιμπι" Χάουζμαν ταξιδεύει μαζί με την πλούσια οικογένειά της στο Kellerman's, ένα θέρετρο στο βουνό Catskill. Η Μπέιμπι είναι η νεώτερη από τις δύο κόρες και σχεδιάζει να παρακολουθήσει το κολέγιο Mount Holyoke για να σπουδάσει οικονομικά σε υπανάπτυκτες χώρες και στη συνέχεια να εισέλθει στο Σώμα της Ειρήνης. Ο πατέρας της, Τζέικ, είναι ο γιατρός και φίλος του Μαξ Κέλερμαν, του ιδιοκτήτη του θέρετρου. Η Μπέιμπι σε μια από τις βόλτες της θα ανακαλύψει πως μετά την εργασία του το προσωπικό συγκεντρώνεται κρυφά και επιδίδονται σε... βρώμικους χορούς.

Το κλασικό ρομάντζο που άφησε εποχή με τον Πάτρικ Σουέιζι και την Τζένιφερ Γκρέι.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΣΚΑΪ

The Burnt Orange Heresy 607

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τσαρλς Γούιλεφορντ από το 1971, το «Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» αφηγείται την ιστορία του Τζέιμς, ενός κριτικού τέχνης και της Μπερενίς, μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που φτάνουν στη λίμνη Κόμο για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι ο οποίος θα τους αναθέσει μια δύσκολη απoστολή.

All-star cast (Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ) και κομπίνες υψηλών προδιαγραφών - όχι όμως και αναλόγως υψηλών αποδόσεων - στην ταινία που έκλεισε το Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

black mirror

Black Mirror

Η σειρά επιστρέφει με πέντε νέα επεισόδια, τα οποία θα είναι πιο κινηματογραφικά και πιο μεγάλα σε κλίμακα από προηγούμενες σεζόν, καθώς κάθε επεισόδιο θα προσεγγίζεται ως μια ξεχωριστή ταινία μιας και, όπως πριν, αρκετά από αυτά θα ξεπερνούν τη μία ώρα. Τέλος το καστ της έκτης σεζόν περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως τους Ααρον Πολ, Ζαζί Μπιτζ, Παάπα Εσίντου, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μάρα, Ντάνι Ραμίρεζ, Ρομπ Ντελάνεϊ και Σάλμα Χάγιεκ.

Με μια στροφή στον τρόμο η σειρά του Τσάρλι Μπρούκερ τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας να γίνονται ολοένα και πιο θολά με μικτά και, πολλές φορές, όχι και τόσο ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Ολα τα επεισόδια της έκτης σεζόν είναι διαθέσιμα στο Netflix