Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


stepmom

Η Ζωή σε Δύο Πράξεις (Stepmom) του Κρις Κολόμπους

Η Ίζαμπελ, μια φωτογράφος με στόχο την καριέρα αναγκάζεται να γίνει ανεπιθύμητη μητριά των δύο παιδιών του φίλου της Λουκ, της 12χρονης Άννας και του 7χρονου Μπεν. Οι προσπάθειές της να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό τους περιπλέκονται από την Τζάκι την πρώην σύζυγο του Λουκ και φανατικά αφοσιωμένη μητέρα των παιδιών, η οποία δυσανασχετεί με την εισβολή της Ίζαμπελ. Όταν η Τζάκι ανακαλύπτει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, οι δύο ισχυρογνώμονες, ανεξάρτητες γυναίκες αναγκάζονται να βρουν έναν τρόπο να συνδεθούν. Συνειδητοποιώντας ότι πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους, οι δύο γυναίκες κατανοούν ότι η αγάπη τους για τα παιδιά είναι κάτι περισσότερο από κοινό έδαφος. Τελικά ανακαλύπτουν πώς να αποδεχτούν η μία την άλλη, προκειμένου να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο, όσο έχουν την ευκαιρία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

ouistreham

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους (Ouistreham) του Εμανουέλ Καρέρ

Για να γράψεις για κάτι πρέπει πρώτα να το ζήσεις. Αυτή τη φιλοσοφία, όχι σπάνια στη ερευνητική κυρίως δημοσιογραφία ακολουθεί η Μαριάν όταν βγαίνει από τη ζώνη ασφαλείας της αστικής της ζωής για να «υποδυθεί» την καθαρίστρια στο Καν της Νορμανδίας, εκεί όπου δεκάδες «ανώνυμες» γυναίκες ξυπνούν από τα χαράματα για να καθαρίσουν το φέρι μποτ που φεύγει από το μικρό λιμάνι του Ουιστρεχάμ. Ο σκοπός της είναι να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι γυναίκες επιβιώνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να καταγράψει τις εργασιακές συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να υπόκεινται, να ανακαλύψεις τις σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης που αναπτύσσονται μεταξύ τους, να τις κάνει ορατές σε έναν κόσμο προνομιούχων που τις προσπερνά διαρκώς σαν να μην τις βλέπει καν. Αποφασισμένη να πετύχει το σκοπό της, η Μαριάν θα παίξει με όλους τους δύσκολους κανόνες του «σαν να ήταν μια καθαρίστρια σαν όλες τις άλλες», θα αφομοιωθεί στις συνθήκες ζωής των υπόλοιπων γυναικών, θα δημιουργήσει γερές σχέσεις φιλίας και θα έρθει αντιμέτωπη και με την τελική πρόκληση, όταν θα πρέπει να αποκαλύψει την ταυτότητα της και να πείσει τη νέα της «οικογένεια» πως όλα όσα έζησαν μαζί ήταν αλήθεια.

Το φιλμ του Εμανουέλ Καρέρ, μια καταγραφή ενός πειράματος ερευνητικής δημοσιογραφίας στη μορφή μιας κοινωνικής, συγκινητικής, σε στιγμές αφελούς, μικρής για τις διαστάσεις που φιλοδοξεί η ίδια ότι διαθέτει ταινία. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

a quiet place part II main

Ενα Ησυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στον Alpha

pitch black

Απέραντο Σκοτάδι (Pitch Black) του Ντέιβιντ Τούι

Ένα διαστημόπλοιο που μεταφέρει έποικους σε διάφορα σημεία του διαστήματος, συγκρούεται με μετεωρίτη και κάνει αναγκαστική προσγείωση σ' έναν αφιλόξενο πλανήτη που φωτίζεται από τρεις ήλιους. Ανάμεσα στους λίγους επιζώντες είναι και ο Ρίντικ, ένας κατάδικος που μεταφερόταν σε άλλη φυλακή. Προτού προλάβουν οι επιζώντες να στείλουν σήμα για τη διάσωσή τους, η νύχτα πέφτει και η φρικτή αλήθεια αποκαλύπτεται: οι πραγματικοί κάτοικοι αυτού του πλανήτη είναι ιπτάμενα ερπετά, διψασμένα για αίμα.

Η ταινία προβάλλεται στη 03.00 στο ΣΚΑΪ

Good Will Hunting

Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (Good Will Hunting) του Γκας Βαν Σαντ

Ο Γουίλ Χάντινγκ εργάζεται ως επιστάτης σε ένα κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο και περνά τον ελεύθερό του χρόνο μπλέκοντας σε καυγάδες στις κακόφημες συνοικίες της Βοστόνης. Όταν ένας καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο αφήνει γραμμένη μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση στον πίνακα του διαδρόμου, ο Γουίλ είναι ο μόνος, ανάμεσα στα κορυφαία μυαλά του πανεπιστημίου, που καταφέρνει να τη λύσει. Ο καθηγητής ανακαλύπτει ότι ο Γουίλ είναι αυτός που έλυσε την εξίσωση, και του προτείνει να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο. Ως αντάλλαγμα, θα τον βοηθήσει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το νόμο. Μετά από αρκετές άκαρπες συνεδρίες με διάφορους ψυχοθεραπευτές, εμφανίζεται ο χαρισματικός ψυχολόγος που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γουιλ και να τον βοηθήσει να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του.

H ταινία προβάλλεται στις 19.45 στο Cosmote Cinema 1

gran turismo

Gran Turismo του Νιλ Μπλόμκαμπ

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Γιάν Μάρντενμποροου Jann Mardenborough, η ταινία Gran Turismo αφηγείται την απόλυτη ιστορία ενός παράτολμου εφηβικού ονείρου που έγινε πραγματικότητα. Οι δεξιότητες του Μάρντενμποροου του εξασφάλισαν τη νίκη σε μια σειρά από διαγωνισμούς της Nissan και κατάφεραν να τον κάνουν έναν πραγματικό επαγγελματία οδηγό αγώνων.

Από το PlayStation σε ένα σινεμά δίπλα σας. Με τον Νιλ Μπλόμκαμπ να πετυχαίνει θαύματα μέσα από τα κλισέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

a haunting in venice

Μυστήριο στη Βενετία (A Haunting in Venice) του Κένεθ Μπράνα

Ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία. Ολα αλλάζουν όταν τον επισκέπτεται η Αριάδνη Ολιβερ, η πιο διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα. Ο Πουαρό παρασύρεται και συμμετέχει σε μία σεάνς με φόντο ένα παρηκμασμένο, στοιχειωμένο παλάτι που ανήκει στη διάσημη τραγουδίστρια όπερας, Ροουίνα Ντρέικ. Οταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι και ο Βέλγος ντετέκτιβ βυθίζεται σε έναν νοσηρό κόσμο που κρύβει πολλά μυστικά.

Τρίτος Ηρακλής Πουαρό για τον Κένεθ Μπράνα με πολυπληθές καστ, για ένα από τα πιο σκοτεινά, αλλά και κοσμοπολίτικα αστυνομικά μυστήρια της Αγκαθα Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

La Chimera

Η Χίμαιρα (La Chimera) της Αλίτσε Ρορβάχερ

Ιταλία, δεκαετία 1980. Ο Αρτουρ είναι ένας νεαρός Εγγλέζος που, για άγνωστους λόγους, έχει βρεθεί να μένει στην παραγκούπολη της Ταρκυνίας, της αρχαία πόλης στην επαρχία του Βιτέρμπο - διάσημης για την Ετρουσκική Νεκρόπολη και τους πανάρχαιους τάφους της. Είχε κάποτε εκεί ακολουθήσει τον έρωτα της ζωής του, την Βιεναμίνα, η οποία δεν υπάρχει πια. Είναι νεκρή, παρόλο που η μητέρα της Φλώρα, ξεχασμένη τραγουδίστρια της όπερας και ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι το κορίτσι της θα επιστρέψει. Κάπως έτσι κι ο Αρτουρ δεν επέστρεψε. Ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο σώμα του. Ούτε στους ζωντανούς. Εμεινε να αιωρείται στο μεταίχμιο του πεπρωμένου.

Η Ιταλίδα σκηνοθέτης επιστρέφει με μία ταινία που σκάβει στο παρελθόν κι φέρνει στο φως (κινηματογραφικούς) θησαυρούς. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

In a Year of 13 Moons 1

Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In a Year with 13 Moons) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Φρανκφούρτη 1978 . Προσπαθώντας να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, η Ελβίρα Βάισχάουπτ, αναζητά καταφύγιο σε οικεία της πρόσωπα . Όταν συναντά όμως την απαξίωση και την απόρριψή τους, της απομένει μόνο μια επιλογή… «Η βαθιά θλίψη του ταξιδιού της Ελβίρας αποτελεί ίσως το πλέον δραματικό στιγμιότυπο στο έργο του Φασμπίντερ, κυρίως επειδή εκείνη δεν θέλει το κακό κανενός . Σε αντίθεση με τους κλασικούς πρωταγωνιστές του, που είναι κατά κύριο λόγω αδίστακτοι, σκληροί και ματαιοδοξούν για εξουσία η Ελβίρα αποζητά μόνο καλοσύνη και αγάπη . Ο κόσμος όμως, οδηγεί τους ευαίσθητους στο σφαγείο, πράγμα που στα μάτια της Ελβίρας, φαντάζει παραδόξως, ως λύτρωση»

Η πιο σκληρή, προσωπική και απελπισμένη ταινία του Φασμπίντερ, γυρισμένη τέσσερις μήνες μετά την αυτοκτονία του εραστή του, ως μία σπαραχτική κινηματογραφική κατάθεση μεταμέλειας σε έναν κόσμο που δεν συγχωρεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Six Minutes to Midnight 607

Εξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα (Six Minutes to Midnight) του Αντι Γκόνταρντ

Αύγουστος του 1939 - λίγες μόλις εβδομάδες πριν την κήρυξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οταν ο προκάτοχός του εξαφανίζεται μυστηριωδώς και βρίσκεται δολοφονημένος, ο Τόμας Μίλερ, καθηγητής Αγγλικών αλλά στην ουσία κατάσκοπος του βρετανικού στρατού, προσλαμβάνεται από το Augusta Victoria βρετανικό κολλέγιο θηλέων για να τον αντικαταστήσει. Στο Augusta Victoria, που βρίσκεται στο Bexhill-on-Sea, φοιτούν έφηβες Γερμανίδες, κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί, για να τελειοποιήσουν τα αγγλικά τους, να διδαχθούν βρετανική λογοτεχνία και ποίηση και να πλησιάσουν το ιδανικό της γυναίκας του Τρίτου Ράιχ. Η αποστολή του Μίλερ είναι φαινομενικά απλή: αν δει ότι οι Γερμανοί ζητούν από τα κορίτσια να επιστρέψουν εσπευσμένα στο Βερολίνο, αυτό είναι σημάδι ότι ετοιμάζονται για εισβολή. Μόνο που τα πράγματα περιπλέκονται, όταν καταλαβαίνει ότι και οι Γερμανοί πράγματι οργανώνονται μυστικά, αλλά και οι Αγγλοι στήνουν ένα βρώμικο παιχνίδι εκβιασμού με θύματα τα κορίτσια. «Η σκακιέρα είναι στημένη και κάποιοι πρέπει να κάνουν τα πιόνια»...

Κατασκοπικό δράμα εποχής, που ενώ έχει ατμόσφαιρα και βασίζεται σε αληθινή ιστορία, χάνει το δρόμο του, κι ο θεατής το ενδιαφέρον του, πολύ πριν σημάνουν μεσάνυχτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix